View Single Post
Eski 07-10-2016, 16:26   #241
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç Mesajı Göster
1 kg sivri biber
2 kg domates
Sirke ( Kavanozun 1/3 ü kadar )
15 diş sarımsak
1 kök kereviz
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı kaya tuzu

Biberleri yıkayıp saplarını ( kesmedim) kopardım. kavanoza yerleştirdim.
İncecik kıydığım sarımsakları ilave ettim.
Domatesleri rendeleyip kavanoza boşalttım.
Sirkeyi, tuzu, şekeri ilave edip karıştırdım.
Kerevizlerden kapak yapıp kavanozun kapağını sıkıca kapadım.
Bu turşu çok güzel oluyor tavsiye ederim.
Sevgili Arzu Kırlangıç2ın bu turşusunu öğrendiğimden beri her sene yapıyorum.
Tuzunun az olması rahatça tüketebileceğim anlamına geliyor, fazla tuzdan rahatsız oluyorum.

Bu sene de dört kavanoz yaptım, farklı olarak ben biberleri ve domatesleri doğradım.
Acı sevmeyenler bile çok rahatlıkla yiyebiliyorlar, içindeki bol domates acıyı dengeli bir hale getiriyor.
Tavsiye ederim, vakit varken bu turşudan da yapın birkaç kavanoz

Küçük kavanozdakiler acı turşu, benim

Name:  14446223_10154668258484040_3238048281415675068_n (1).jpg
Views: 862
Size:  58.8 KB

Bunlar da misafirlerim için..

Name:  14448862_10154668258554040_8489316890887409347_n.jpg
Views: 1374
Size:  71.2 KB

Name:  14494802_10154668258654040_2549736657455699613_n.jpg
Views: 1280
Size:  72.0 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön