agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-08-2006, 23:34   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Evde dondurma yapımı

KAYMAKLI DONDURMA

Malzemeler:
1 Su bardağı tozşeker
1 Çay kaşığı sahlep
Yarım litre süt

Yapılışı:
1-Tencereye önce şekeri alın. Üzerine sahlep serperek karıştırın.
Sonra yarın litre sütü ekleyin ve şeker eriyene dek iyice karıştırın.

2-Sürekli karıştırarak sütü kaynatın ve tencereyi ateşten indirin. Sütü bir kaptan diğer bir kaba aktararak soğutun. Sonra alüminyum bir kaba alın. Orta ısılı buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin.

3- 2 Saat sonunda buzluktan çıkarın ve tahta bir spatula ile 20 dakika karıştırın. Tekrar buzlukta 2 saat bekletin.2 Saat sonunda buzluğun ısı derecesini yüseltin. Dondurmayı buzlukta yine 1 saat bekletin.

4-1 Saat sonra kuplara doldurarak servis yapın.

mrduran beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025