agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 3 Gönderen malina
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen malina
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 2 Gönderen Eser İlhan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-06-2012, 16:07   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Yoğurtlu Dondurma

Name:  yogurtdondurma1.jpg
Views: 7523
Size:  64.0 KB

Açık renk olanı, kuşburnu reçelli, koyu olanı karadut

Name:  yogurtdondurma2.jpg
Views: 3522
Size:  55.6 KB

Forumda daha önce yazmamışız ya da ben bile bulamadım

Ev yapımı yoğurtlu (ya da yoğurtla) dondurma pratik, ucuz, sağlıklı bir dondurma seçeneği...

Piyasada hazır kalıplar var, evde bulabileceğimiz uygun başka kalıplardan yararlanmak ve sap için bir kaşık kullanmak da mümkün...

Bu kalıpların bir tanesi için 1 kahve fincanı yoğurt yetiyor...

Süzme yoğurt olması şart değil ama daha önce kullanılmaya başlanan yoğurdun nispeten daha sert (yüksekte kalan) kısımlarını kullanmak iyi oluyor.

İçine farklı meyveler koyabilirsiniz. Püre olacak kadar ezebilir ya da ince doğrayabilirsiniz.
Bu meyveleri çok az pişirebilirsiniz. (biraz mikrodalgada tutmak da işinize yarayacaktır)
Damak tadınıza uygun şeker (ya da bal) ekleyebilirsiniz.

Çiğ meyveler daha sert, pişmiş olanları daha yumuşak (daha dondurmaya benzer) etki yaratıyor.

Yoğrutla reçel özellikle marmelatları karıştırabilirsiniz.

Bunlara ek olarak, çikolata parçalı, küçük kırılmış ceviz, fındık karışımlı, Türk kahveli, neskafeli, vanilyalı vs karışımlar hazırlayabilirsiniz. İçine seçtiğiniz meyveye uygun likör ekleyebilirsiniz.

Buzlukta donuncaya kadar beklemeniz gerekiyor

Not: Yukarıdakilerin hepsi ve daha fazlası denenmiştir

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 16:25   #2
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Geçen yaz light yoğurtla bu çubuk dondurmaları yapmayı çok denedim ama gerçek dondurmadan aldığım keyfi alamadım. Çok buzlu oldu...
Bu yıl diyetisyen kontrolünde tam 13 kg verdim. Şimdi kilomu koruma programı izliyorum ve yaz için diyetisyenim bana benzer bir tarif önerdi ama henüz denemedim
500g Süzme yoğurt, çok az şeker (veya bal veya pekmez) 500g çilek (veya uygun başka bir meyva) püre olarak kullanılacak. Karıştırılıp buzlukta bir müddet bekletilecek ve tercihan henüz kıvamı yumuşakken kuplarda servis yapılacak...

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 16:51   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
gerçek dondurmadan aldığım keyfi alamadım. Çok buzlu oldu...
Meyveleri biraz pişirmeyi dene...

Eser İlhan beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 17:05   #4
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Ben de geçen yıl yoğurdu kuru kayısıyla dondurma yapmayı denemiştim, bir şeye benzememişti. Şimdi yoğurdun içine şeftaliyi ezip biraz da bal ilavesiyle denedim. Rejim belasına balını da az koymuşum, biraz tatsız olacak galiba.

Evde kaktüs yavrularını sokuşturmak için tuttuğum yoğurt kapları vardı. Yerken biraz zorlanacak gibiyim
Name:  P6230013 - Kopya.JPG
Views: 4051
Size:  52.8 KB

Neyse beğenirsem kalıp edinip (sahi malina kalıp nerden bulunur?) daha lezzetlisini yaparım.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 18:08   #5
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
malina kalıp nerden bulunur?
Buradan almıştım

nevsune beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 18:12   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Bu arada yoğurda yenilebilir çiçekler de ekleyebilirsiniz

Name:  erguvan.jpg
Views: 3330
Size:  9.0 KB

Geçen ay, erguvanlısını da denemiştim Bence en başarılılardan birisiydi...

Eser İlhan beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2012, 00:06   #7
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
...............Neyse beğenirsem kalıp edinip (sahi malina kalıp nerden bulunur?) daha lezzetlisini yaparım.
Ben geçen yıl kalıpları İKEA'dan almıştım. 4lü olarak satılıyordu. Bu yıl bakmadım ama muhtemelen yine vardır.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2012, 00:09   #8
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bu arada yoğurda yenilebilir çiçekler de ekleyebilirsiniz

Geçen ay, erguvanlısını da denemiştim Bence en başarılılardan birisiydi...
Yaratıcılığınıza hayran oldum Hiç aklıma gelmemişti, ilk fırsatta deneyeceğim .

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2013, 17:19   #9
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Şu sıralar yoğurtlu dondurmaya takıldım. Geçen seneden kalan reçel ve marmelatları kullanıyorum. Kime ikram ettiysem çok beğendi.

Vişne marmelatını yaparken şekerinde cimrilik etmişim; en çok da vişnelisi hoşuma gitti, soğuk, hafif buruk bir lezzet.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2013, 18:35   #10
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Acelesi olanlara bir yoğurtlu dondurma tarifi de ben vereyim: buzluğunuzda ahududu, vişne veya benzeri donmuş meyveniz var ise donmuş halde blender ya da robotta bir ölçü donuk meyve yarım ölçü yoğurt ve tercihiniz ölçüsünde bal veya pekmez koyup bir iki dakika çevirin. Şahane dondurmanız hazır!

Oğlum çubukluların donmasını bekleyemediğinde böyle yapıyorum..

Eser İlhan ve YeniBON beğendi.

Düzenleyen Ozlem A : 07-05-2013 saat 18:39 Neden: İ PAd otomatik imla düzeltmesi bozuk sözcük vermiş.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2013, 19:57   #11
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Acelesi olanlara bir yoğurtlu dondurma tarifi de ben vereyim: buzluğunuzda ahududu, vişne veya benzeri donmuş meyveniz var ise donmuş halde blender ya da robotta bir ölçü donuk meyve yarım ölçü yoğurt ve tercihiniz ölçüsünde bal veya pekmez koyup bir iki dakika çevirin. Şahane dondurmanız hazır!

Oğlum çubukluların donmasını bekleyemediğinde böyle yapıyorum..
Vişnelisi harika oldu. Bal ve pekmez tadını pek sevmedim. Az miktar pudra şekeri ile denedim, daha damak tadıma uygun oldu. Şeker hiç konmasa da olur belki. Denemek lazım.. Ne de olsa vişneli dondurma ekşi tadı ile çok güzel
Bugün süzme yoğurt / pekmez ve ceviz ile cevizli dondurma yaptım. Şu an buzlukta. Krema halinde tadı fena değildi. Belki biraz tarçın da fena olmayabilir..

Ozlem A ve loveforlife beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024