![]() |
|
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Havalar bu kadar sıcak olunca sitenin serin sayfalarına kaçıyoruz haliyle... ![]() Bende bir tarif buldum ,şahsen uygulamadım. Cevizli Üzümlü Dondurma (En Favori Tarifim) 200ml süt 30ml krema 45 gr şeker 1 kutu vanilin 1 avuç iri kıyım ceviz ve kuru üzüm (cevizleri süt sıcakken içine at ki tat versin) Dondurmayı servis ederken üstüne tarçın dökün Dondurmalarınızın maraş dondurması gibi kıvamlı ve yerken uzamasını istiyorsanız, dondurmanıza çeyrek çay kaşığı sahlep eklemelisiniz. Maraş dondurmasının sırrı budur. Bu sahlep bildiğimiz marketteki sahlep toz karışımları değil, aktarlarda satılan sahlep bitkisi tozudur. 20gr. kadar alırsanız size bir yaz boyu yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 739
|
Markettekiler tarçınlı oluyor tarçın seviyorsanız olur kıvamçok güzel tutuyor.Sade salep isterseniz aktarlarda var alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,769
|
Marketlerdeki salepler sanırım gerçek salep değil. Salepli bir toz karışım. İçeriğinde nişasta vb kıvam vericiler var. Gerçek salepin kalitesine göre fiyatı kg olarak 300 TL yi aşabiliyor. Evde yapmak için 100 gr salep bir yaz yeter, aktarlardan alınan gerçek salep tat ve kıvamda büyük fark yaratıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,499
|
Tam beş yıl sonra konuyu hortlatacağım, az kaldı... Malzemeleri hazırlayın; Toz şeker + vanilya + damla sakızı + orijinal sahlep + süt ... Dondurmayı çeşitlendirmek isteyenler istediğini içerisine ekleyebilir. Denediklerimiz; böğürtlen, kavun, muz, antep fıstığı... Şu ana kadar üç kez denedik, dördüncü buzlukta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|