26-06-2009, 17:01 | #31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 429
|
Sn. 06doğacı, Google dan ekmek makinesi diye arayın, hem makine çeşitlerine, hem de kullanıcıların eleştiri ve memnuniyet bilgilerine ulaşırsınız. Kendi beklentilerinizi de göz önüne alarak, doğru bir karar verebilirsiniz. |
19-07-2009, 11:05 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2009
Şehir: Uşak
Mesajlar: 353
|
Sn.bennur dün kenwood250 aldık.Akşam ilk denememiz hüsran oldu komşularda meraktan soruyorlar nasıl sonuç diye bende fırın tadilat dolayısıyla kapalı diyorum.Eger mümmkünse sizin yaptıgınız tariflerden birkaç örnek alabilirmiyiz.Birde eşim yanımda da soruyor maya olarak ne kullanıyorsunuz.Şu an 2. deneme makina içinde aktif kuru pakmaya var sizce uygunmu. Şimdiden teşekkürler makina tavsiyeniz ve tarifleriniz için. |
24-07-2009, 23:33 | #34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 429
|
Sn.AyhanMoran kusura bakmayın, şimdi gördüm, instant maya kullanıyorum, marketlerde var, ilk ekmek denemenizi marketlerde hazır satılan karışımla yapın, sinangilin de, sökenin de var hazır karışımları, sakın pes etmeyin, makina kullanım açısından çok basit ve düz, ama gene de kullanma klavuzunu dikkatle okuyun. http://nurunsepeti.blogspot.com/sear...C4%B0NES%C4%B0 Bu linkte benim sürekli yaptığım ekmek tarifleri var. http://www.inisiyatif.net/bilgiweb/g...read-maker.asp http://www.ekmeklik.com/category/ekmek-tarifleri Buralardada tarifler var. Kolay gelsin. |
21-02-2010, 07:42 | #35 |
Yeni Üye
|
Süzme Yoğurtlu Tam Buğday Ekmeği
Afiyet Olsun, 330 ml Ilık Su. 5 Büyük Kaşık Yoğurt (Süzme Yoğurt Kullanıldı). 1 Küçük Kaşık Tuz. 1 Büyük Kaşık Zeytin Yağı. 1 Büyük Kaşık Pekmez. 1 Büyük Kaşık Limon Suyu. 250 gr (yakl. 2 Ölçü Kabı) Elenmiş Ekmeklik Un (Olin Un). 250 gr (yakl. 2 Ölçü Kabı) Tam Buğday Unu (Sinangil un). 1.5 Küçük Kaşık İnstant Maya (Yuva Maya). Sinyal sesinden sonra eklenmek üzere: 1 Küçük Kaşık Döğülmüş Kakule (tercihen). 1 Küçük Kaşık Döğülmüş Zencefil (tercihen). Teknik: EYM Ekmeği tekniği uygulanacaktır. kaynak |
01-03-2010, 17:41 | #36 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: sakarya/sapanca
Mesajlar: 55
|
bende evde ekmek yapanlardanım yaklasık 1.5 yıldır ekmegi evde yapıyorum hazırdan pek bi farkı olmuyor benim puf nokam mayalama önce yogurdugum legende guzelce mayalıyorum tabi ekmek yapma makinası daha guzel mayalıyor ve pratik o bozulunca elimde yaptım hiç farkı olmadı.şekil verip tepsiye alıyorum istege göre hamuru 7 eşit parcaya bölup ortaya birini 6 sınıda kenarlarına birleştirip çiçek ekmek veya bezi alır gibi toplayıp yuvarlak yapılabilir,daha sonra ıslattgım bezi uzerine serip 2.3 saat mayalıyorum ortama göre fazla mayalanıncada iyi olmuyor az mayalanıncada hamur 2 misline ulasıncada üzerine hiçbirşey surmeden 170 derecelik fırında uzeri kızarıncaya kadar pisiriyorum,çıkartınca uzerine ıslak bez örtuyorum 5.10 dk kadar kabugu yumusuyor ve haika ekmek oluyor.Ha birde içine ruşeym katıyorum 1 yemek kasıgı veya tatlı kasıgı kadar vitamini bol bir ekmek elde etmiş oluyoruz. Ruşeym ne diyecek olunursa (uğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde ediliyor. E vitamini deposu olan ‘‘ruşeym”,Dünyada ”wheat germ” olarak bilenen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosu… Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlıyor. Yani buğdayın kalbi ve hayat kaynağı. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi. Dünyada ”wheat germ” olarak bilenen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosu… Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlıyor. Yani buğdayın kalbi ve hayat kaynağı. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi. |
08-12-2010, 17:51 | #37 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 74
|
Ekmek yapma makinesinde marka tavsiyesi
Merhabalar ekmek yapma makinasi markasi konusunda zamaninda cok arastirmis, sorusturmus biri olarak sizlere tereddutsuz Severin markasini tavsiye ederim. Genellikle diger markalarin tamamina yakini Cin' de uretiliyor. Gida ile ilgili hususlarda ozellikle Cin uretimi urunlerden uzak durmaya calistigim icin karar vermek ve uygun marka bulmak cok zor olmustu. Ben ilk once Esse marka almistim o da fena degildi ama Cin uretimiydi. Daha sonra Severini aldim (Alman uretimi) ve cok daha memnun kaldigimi soyleyebilirim. Ekmek yapma makinesiyle ekmek yapmanin ve yemenin zevkine vardiginizda bir daha market ekmegini evinize sokmayacaginiza garanti veriririm. |
08-12-2010, 17:59 | #38 |
Ağaç Dostu
|
Ekmek makinem bozulduktan ve bir türlü tamir edilemedikten sonra elde ekmek yapmaya karar verdim. 40fırınekmek adresinde çok güzel tarifler var. Bu adreste hem elde hem de ekmek makinesinde ekmek yapılışını bulabilirsiniz. Özellikle Fırın ekmeği tarifi her seferinde mükemmel sonuç veriyor. |
09-12-2010, 15:52 | #39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 314
|
Ekmek makinası kullanmanın püf noktası pişirme süresiyle ilgili. Her ne kadar broşürlerde bir, bir buçuk saatlik hazır pişirme programları varsa da bunlarla sağlıklı pişirme gerçekleşmiyor. Güzel bir sonuç istiyorsanız en az üçbuçuk (3.5) saatlik pişirme programlarını seçmeniz gerekiyor. Ayrıca hangi marka unla pişiriyorsanız onun önerdiği oranda su katmanız önemli. Afiyet olsun. Düzenleyen Sonul : 09-03-2011 saat 10:39 |
09-12-2010, 23:19 | #40 |
Ağaç Dostu
|
Hem ekonomik hemde pratik yöntemle sağliklı ekmek yapmak mümkün. İki yıla yaklaştı bende evde makinada ekmek yapıyorum. Forumda önerilen tariflerin çoğunu uygulamakla birlikte daha değişik (katkılı) tariflerde yapmaya devam ediyorum. Öncelikle evde yapmaya neden olan etken şu; evimize yakın bir tek fırın var bakallarada burası veriyor. "Çiftli" denilen, yani iki ekmek birarada yapıyorlar ve iyi pişirilmediğinden içi hamur oluyor. (Bunun bir nedeni gramajdan çalmak. Çünkü tam pişmesi halinde kontrolda anlaşılabilir.) Defalarca uyarıya karşılık değişen birşey yok. Her öğün bir ekmek ihtiyacımızken iki ekmek (tekli 4 ekmek) almak zorunda kalıyoruz ve sadece dışını tüketiyoruz. Örneğin 1.TL olan ekmek ihtiyacımıza karşılk 2.TL ödüyoruz. Yarısı hamur olarak çöpe gidiyor. Ayrıca imalatta kullanılan katkı maddeleride cabası. Evde yapmaya başlamamızın nedenlerinden bir tanesi bu. Makinayla olan ilk acemilik faslından sonra (iki-üç denemeden) pes etmeden bu güne kadar sorunsuz yapageldik. Kullanılan malzemeleri marketten değil, bu tür ürünlerin toptan satıldığı yerden alıyoruz. Markete göre ucuza geliyor. Toptan aldıktan sonra malzemeyi birer kullanımlık buzdolabı poşetlerine koyarak rutubetsiz bir ortamda hava almazsa birkaç ay dayanabilir ki biz öyle yapıyoruz. Bir tek maya ve sıvı şeyler kalıyor. Örneğin, akşamları makinayı kullanıyoruz, bir poşet karışım un vs. ölçüye uygun: su -yağ -şeker- tuz -maya ekleyip programlıyoruz. Sadece beş dakikamızı ayırıyor, nefis bir ekmek elde ediyoruz. Bir gramı bile telef olmadan. Önceki durumla kıyasladığımızda günde iki ekmek 2 Tl.ye karşılık; haftada iki veya üç kez yapıyoruz. 900 gr.lık ekmek iki veya üç gün gidiyor. İçindeki bütün katkılarımızla birlikte 1 ile 1.5 TL arası maliyet çıkıyor. Başka birşey daha; bu yaptığımız ekmeğin çakması diyelim, örneğin "tahıllı", "tam buğay", "yemişli" vs. diye satılan ekmeklerin fiyatı da muhitine göre 3-4-5 TL. gibi olduğu malum. Bİzim iki yılda çıkardığımız sonuç şu; sağlıklı, besleyici, doyurucu, ekonomik ve pratik. Sadece ısrarlı olmak ve pes etmemek gerekiyor. |
04-02-2011, 14:52 | #41 |
agaclar.net
|
Bugün makinemde Brioche ekmeği yani fransız ekmeği yaptım. İnanılmaz lezzetli oldu. Makinem Kenwood marka. Ekmeği 4 numaralı programda pişirdim. Tarif kendi kullanım kılavuzunda vardı. 2 senedir makinede ekmek yapmama rağmen, bu tarifi bugün denedim. Bundan sonra başka ekmek yapmak ister miyim bilmem ))) 130 ml süt 80 gr erimiş ılık tereyağı 1 yumurta 350 gr un 1 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı bira mayası Aynı yukarıdaki sırayla malzemeyi koydum ve yine tarifte yazıldığı üzere 4 numaralı programı seçip çalıştırdım. Dİğer programlardan farklı olarak çok uzun süre yoğurdu. Hatta durdu durdu yoğurdu. Bu ne ya habire yoğurdu kabarmaya fırsat kalmıyor diye gidip baktım bile. Sonra pişirmeye geçti. Size ne diyeyim, mutlaka deneyin. Baktım internette de bir dolu tarifi var. Ben yukarıdakini denedim ve çok memnun kaldım. ) |
04-02-2011, 15:43 | #43 |
agaclar.net
|
Hazır elime kalemi almışken oğlumun kahvaltılarda pek sevdiği domates ve zeytinli ekmeği de yazayım. Her zaman yaptığımız normal beyaz ekmeğe su yerine domates suyu koyuyorum. Bu arada 7-8 kuru domatesi küçük doğrayıp 15-20 dakika ılık suda bekletiyorum. Yarım bardaktan biraz fazla siyah zeytini de kabuklarını çıkarıp ikiye bölüyorum. Ben ekmek yaparken süttozu da kullanıyorum. Pınar'ın süt tozunu alıyorum. Arzu edenler süt koyabilir, bu durumda domates suyunu eksiltmek gerek. Domates suyu, süttozu ve bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip üzerine un, şeker, tuz ve maya koyuyorum. Makineyi çalıştırıyorum. Bip sesi gelince, sudan çıkıp iyice silkelenerek süzülmüş domates, zeytin, 1 çorba kaşığı tepeleme kekik ve bir tatlı kaşığı çörek otu ekliyorum. Haznenin içinde karışmayanları hamura itekliyorum. Sırf bu iş için bir silikon spatula aldım , çok memnunum. Piştikten sonra ılıkken zeytinyağına banıp yemek harika oluyor, yanında da İzmir tulumu. Oğlum üzerine krem peynir sürüp yemeyi seviyor. Eşimse hiçbirşey istemiyor, çayla ekmeği kek gibi yiyor. Bir pazar kahvaltısına denemenizi öneririm ) |
04-02-2011, 15:56 | #44 |
agaclar.net
|
Gevezeliğim üzerimde, makinede kek de harika oluyor ve çok pratik. Artık ayrı kapta çırp, ayrı kapta pişir. Mikser, çırpma kabı, kek kalıbı yıka, yakmak için fırındaki tepsileri boşalt derdim kalmadı )) Elbet konuklara süslü kalıplarda yapıyorum yine ama, evde kendimize yaptığım ekmek somunu şeklinde keklerim pek gözde. YAŞASIN PRATİK HAYAT |
04-02-2011, 16:09 | #46 |
agaclar.net
|
Güler Hanım' cığım ben normal un kullanıyorum. Söke unun normal böreklik sade unu. Tahıllı ekmek veya tam ekmek yapacağım zaman bu una eşimin köy fırınından aldığı kaba unu 3te bir oranında katıyorum. Tam buğday unu almış eşim ama 1/3 ten fazla katarsam ekmek neredeyse hiç kabarmıyor, tıkıs oluyor. |
04-02-2011, 16:46 | #47 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim. Benim normal unla pişirmeye çalıştıklarım başarılı olmadı. Ölçüyü tutturamadım galiba. Hazırları ne kadar diye ölçtüm, aynı miktarda un koydum, biraz tuz, biraz şeker de ilave ettim ama olmadı. |
04-02-2011, 17:12 | #49 |
agaclar.net
|
Sonucu bekliyoruz Müjgan. Sevgili Güler Hanım, acaba maya mı sorun? Dİğerleri aynı ölçüde olduğuna göre. Ben mayadan yana pek dertliyim Hazır karışımlarda maya 6 gr yanlış hatırlamıyorsam. Oysa kuru maya pakette 10 gr. Sonra tepesi çöken ekmeğe mayası çok gelmiş diye yazıyor... |
09-03-2011, 09:50 | #50 |
Ağaç Dostu
|
Likapa'lı ekmek
Dün gece aklıma geldi ve ekmek makinesinde denedim. 10 gün önce AKM'deki "Rize günleri" haftasından aldığım kurutulmuş blueberry, ya da likapa ya da... (çok ismi var)... ile, her gün kendime çay demliyordum. Retinamdaki sorunun ilerlememesi için içtiğim birşey. Tadı ve aroması da pek hoş ) Ekmekte nasıl olur dedim... ve şöyle oldu |
09-03-2011, 10:42 | #51 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazı un daha az su istiyor (makinede, 2 kaşık su miktarı farkı bile ekmeği etkiliyor). Çöken ekmekte, su oranını değiştirmeden unu 3-4 kaşık arttırarak deneme yapabilirsiniz. İlk zamanlarda tam un ekmeklerim çöküyordu, ununu biraz arttırınca çökme yaşamıyorum. Bir de yazın maya kavanozunu buzdolabına koymadığımda, sona kalan mayayla yaptığım ekmekler kabarmamıştı. |
|
09-03-2011, 10:43 | #52 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
09-03-2011, 15:36 | #54 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok güzel görünüyor. iltifatlarla emeğiniz karşılığını almışsınız. Siz de beğendiyseniz... oh ne güzel. |
|
07-06-2011, 22:08 | #55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Sevgili Ekmek Dostlari, Yeni aldigim, Sinbo 4705 te ilk defa ekmek yapmayi denedim. Ekmegim tamamlanmasina 1 saat 04 dakika kala kabarmisti. Tasmasindan endise etmistim. Programin 53 dakikasi kalinca ekmegin coktugunu gordum. Ekmek sekersiz bir kek gibi oldu. Su ve un ve maya olculerini 700 gr.a gore yaptim, yalniz sivi yag, tuz ve sekeri verilen olcunun yarisina indirdim. Aslinda sonuc pek basariz gorunmuyor ancak, saniyorum kizartip yemek daha iyi olacak.Neden kek coktu ve neden kek gibi oldu cevaplarinizi bekliyorum. Sevgi selam ve tesekkurlerimle. Düzenleyen s.toprak : 07-06-2011 saat 22:09 Neden: duzeltme yapildi. |
08-06-2011, 11:51 | #57 |
Ağaç Dostu
|
Ekmek makinesini yeni aldığımda benim ekmeğim de öyle çökmüştü. Hüsrana uğramıştım. Daha sonra kardeşime aldığım makineyi ilk kullanırken de elektrikler kesilmişti... Bunlar işin cilveleri sanırımm... Hatırlıyorum da, ilk kullanımlarda makineye milimetrik, miligramlık ölçülerde malzeme koyuyordum. Yani malzeme kısmını doğru yapayım da, gerisi makinenin suçu olsun diyordum ) Ve çok da şahane ekmekler olmuyordu. Şimdilerde ekmek yaparken halimi görseniz şaşarsınız. Göz kararı un, göz kararı su vd. tabiii.. Hatta içine farklı yoğunlukta sıvılar da kattığım halde (kefir, meyve suyu gibi...) bu değişmiyor. mükemmel "ötesi" ekmekler oluyor. "Ötesi" diyorum, çünkü geçen gün peynir altı suyu ile yaptığım ekmek tam anlamıyla "tavan" yaptı, üst cama dayandı, kabaracak yer bulamayınca da hamur teknesinin kenarlarından taşma eğilimi gösterdi. Bu tür abartılı ekmek ne kadar düzgün ekmek sayılırsa artık... Diyeceğim o ki bu denemeyle gelişen bir durum. Hamurun mayalanmaya başlamadan, henüz oluşan ilk hamur halini gözleyerek, duruma el koymalısınız. Hamur çok yumuşak olduysa ve tekne kenarlarına sıvanıyorsa un eklemelisiniz azar azar. Katı ise de ılık su tabii... Kısacası hamur, karışırken teknenin tam ortasında yuvarlak ve kenarlara yapışmaz bir durumda olmalı, görüntüsü homojen olmalı, ipeksi bir dokusu olmalı. Eğer böyle ise ekmeğiniz mükemmel olacak demektir. |
08-06-2011, 15:26 | #58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Sevgili Mujgan, tesekkur ediyorum. Henuz makineye cok yabanciyim, neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum, yazdiklarinizi yapmaya calışacağım. Bu sabah dilimlenmiş ekmegin kek demek daha dogru olurdu. Resmini cektim, ama resim ekmekten daha basarisiz oldu. Mutfak aydinlik degildi, fotograf makinesinin otomatigi de bir tuhaf ışıklandırmış. Ekmek buradaki kadar esmer olmadı, kepekli unla yapılmış bir kek gorunumunde. Yumurta koymadım, azma ekmek şekersiz kek oldu. |
08-06-2011, 15:29 | #59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Bir de aciklamadigim bir sey var, su yerine mayalanmamış nohut mayasının suyundan kullandım. 1 tam 1/8 kap tarifte yazıldığı gibi, una ise tarifteki kadar 2 kucuk kasik sil me instant kuru maya ekledim. |
|
|