View Single Post
Eski 04-02-2011, 15:43   #43
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Hazır elime kalemi almışken oğlumun kahvaltılarda pek sevdiği domates ve zeytinli ekmeği de yazayım.

Her zaman yaptığımız normal beyaz ekmeğe su yerine domates suyu koyuyorum. Bu arada 7-8 kuru domatesi küçük doğrayıp 15-20 dakika ılık suda bekletiyorum. Yarım bardaktan biraz fazla siyah zeytini de kabuklarını çıkarıp ikiye bölüyorum.

Ben ekmek yaparken süttozu da kullanıyorum. Pınar'ın süt tozunu alıyorum. Arzu edenler süt koyabilir, bu durumda domates suyunu eksiltmek gerek. Domates suyu, süttozu ve bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip üzerine un, şeker, tuz ve maya koyuyorum. Makineyi çalıştırıyorum.

Bip sesi gelince, sudan çıkıp iyice silkelenerek süzülmüş domates, zeytin, 1 çorba kaşığı tepeleme kekik ve bir tatlı kaşığı çörek otu ekliyorum. Haznenin içinde karışmayanları hamura itekliyorum. Sırf bu iş için bir silikon spatula aldım , çok memnunum.

Piştikten sonra ılıkken zeytinyağına banıp yemek harika oluyor, yanında da İzmir tulumu. Oğlum üzerine krem peynir sürüp yemeyi seviyor. Eşimse hiçbirşey istemiyor, çayla ekmeği kek gibi yiyor.

Bir pazar kahvaltısına denemenizi öneririm )

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön