bende evde ekmek yapanlardanım yaklasık 1.5 yıldır ekmegi evde yapıyorum hazırdan pek bi farkı olmuyor benim puf nokam mayalama önce yogurdugum legende guzelce mayalıyorum tabi ekmek yapma makinası daha guzel mayalıyor ve pratik o bozulunca elimde yaptım hiç farkı olmadı.şekil verip tepsiye alıyorum istege göre hamuru 7 eşit parcaya bölup ortaya birini 6 sınıda kenarlarına birleştirip çiçek ekmek veya bezi alır gibi toplayıp yuvarlak yapılabilir,daha sonra ıslattgım bezi uzerine serip 2.3 saat mayalıyorum ortama göre fazla mayalanıncada iyi olmuyor az mayalanıncada hamur 2 misline ulasıncada üzerine hiçbirşey surmeden 170 derecelik fırında uzeri kızarıncaya kadar pisiriyorum,çıkartınca uzerine ıslak bez örtuyorum 5.10 dk kadar kabugu yumusuyor ve haika ekmek oluyor.Ha birde içine ruşeym katıyorum 1 yemek kasıgı veya tatlı kasıgı kadar vitamini bol bir ekmek elde etmiş oluyoruz.
Ruşeym ne diyecek olunursa (uğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde ediliyor. E vitamini deposu olan ‘‘ruşeym”,Dünyada ”wheat germ” olarak bilenen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosu… Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlıyor. Yani buğdayın kalbi ve hayat kaynağı. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi. Dünyada ”wheat germ” olarak bilenen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosu… Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlıyor. Yani buğdayın kalbi ve hayat kaynağı. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi.
|