![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Red Robin Domates
![]() http://www.containerseeds.com/produc.../tomatoes.html Arkadaşlar Domates yetiştirmeyi sevmeyenimiz yoktur ancak bu güzel sebze/meyve nin yetiştirilmesinde çeşitli zorluklar olduğu bir gerçek. Size evde-odada yetiştirilebilen ve yetiştirilmesi çok kolay olan bir çeri domatesi tanıtmak istiyorum. RED ROBİN -Kolaylıkla ev-oda içinde yetiştirilir. -Diğer çeri domatesler gibi balkona veya pencere önüne yani ev dışına çıkarma zorunluluğu yoktur.Tamamen oda içinde yetiştirebilirsiniz. -Ocak,Şubat ayında bile oda içinde domates alabilirsiniz. -Tüm domatesler içinde --en düşük ışık-- isteği olan bir domatestir.Balkonu-penceresi-bahçesi zayıf ışık alanlar bile rahatlıkla yetiştirebilir. -Oda içinde florosan lamba ile yetiştirenler var.(nette görebilirsiniz) -Bu domatesin diğer çerilere göre çok lezzetli olduğu belirtiliyor. -Bu domates hibrit yani melezleme tür değil , yani tohumlarından tekrar aynı tür domates alabilirsiniz. -Heirloom denilen geleneksel-evladiyelik bir çeşit. (Ben şimdiden karınca70 arkadaşa 3 paketle rezerve isteğinde bulundum ![]() ------------------------------------ Düzenleyen denizakvaryumu : 16-07-2008 saat 20:19 Neden: düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() Red robin aynı zamanda, -42 gün- domatesinden sonra 55 günle en çabuk yetişen domatesler arasında. http://www.reimerseeds.com/red-robin-tomato.aspx http://www.tomatogrowers.com/small.htm http://www.rachelssupply.com/Tomato.htm http://solanaseeds.netfirms.com/TomatoesM-R.html ![]() http://www.organiccatalog.com/catalo...oducts_id=2533 Bu domates aynı zamanda; All-America Winner ödüllü, tüm zamanların en iyi çerisi olarak nitelendiriliyor. http://shop.merlesgardencenter.ieasy...=PLANTREDROBIN Değişik türde domateslerin satıldığı beğendiğim bir link: http://www.amishlandseeds.com/red_tomatoes.htm Düzenleyen denizakvaryumu : 09-08-2008 saat 14:03 Neden: ek bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Nispet yapar gibi olmasın da Sn.Denizakvaryumu, ilk yazdığınız gün sipariş verdiğim Red Robie ve kardeşi Yellow Canary 5 dk. önce elime ulaştı. Alpine çilek tohumu ve bir çeşit marul tohumuyla beraber. Toplam masraf: $9,85. ![]() Besin eriyiğinde denesek daha çok verim alabilirmiyiz? Hımm... Deneyelim bakalım ![]() Düzenleyen Tuba : 23-05-2008 saat 14:25 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İster topraksız tarım metodu ile ister işyerinizde saksıda olsun kesinlikle çok güzel kokulu ve verimli domatesler alacağınıza eminim. Hatta yaz ayıyla sınırlı kalmayacaksınız, ocak ve şubat ayında da domatesleriniz olacak. Haydi hayırlısı. Acaba bu heirloom red robin domateslerin anavatanı olan ülkeyi bilen var mı? Ben İtalya diye biliyorum, acaba İtalya'nın neresi?Sicilya olabilir mi ? Bu domatese mafya domatesi de diyebilir miyiz? ![]() İsmi neden red robin? vs.vs. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Malban, her zaman cevaplarım olurmu, lütfen ![]() Red Robin: $1.85 , Kardeşi Yellow Canary: $1,70 , Alpine Çilek: $1,70 ve marul: $ 1,60 kargo: $3 Toplam : $ 9,85 Ödemeyi sanal kartla yaptım. Sanal kart asıl kredi kartına bağlı ama ayrı numarası olan bir kart. Basılı değil dolayısıyla çalınma riski yok. Limitini alışverişten hemen önce internetten belirleyebiliyorsunuz. Mesela ben 20 lira olarak belirlemiştim. Ödeme cevaplanıyor hemen. Sonra hemen sıfırlıyorum ki birdaha çekme riski olmasın ![]() Kendi tohumlarımı kendim almayı seviyorum ![]() ![]() Sn.Denizakvaryumu, topraklı için bu akşam ekerim hemen. Topraksız için daha sistemi kurmadım zaten. Gerçi Kudret beyin sorusuna ığraştığım vakitle sistem kurardım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlar kaç günde elinize geçti? Hangi siteden aldınız? Yellow Canary sanırım hibrit, tohumlarından aynı tür domates olmayacak malasef. Bir de sizin terasda hem çeri hem çeri olmayan çok sayıda farklı türler var bu durumda çiçeklenme zamanı dikkat edin derim, çiçekler farklı türlerle döllenme yaparsa sonrasında aynı domatesi alma şansı olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Evet o konu benim de kafama takılıyor. Bişeyler ayarlamaya çalışacağım artık. Sizin link verdiğiniz siteden aldım. İlk yazdığınız gün. Bu gün de elime geldi. Yani 16-23 mayıs. 7 gün.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin bey salkım oluşumundan döllenmeye kadar ince tül kese içinde tutun demişti. Ben öyle yapmak niyetindeyim. Ayrı yerden daha pratik, yeriniz yoksa.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Evet kısa sürede geldi. Avrupadan daha geç geldiği olmuştu. Bu Amerika'dan birde. Dün akşam cherry domatesleri birbirinden ayırdım. Zaten toprak kalmamış hepsi kök olmuş. İnşallah şoka girip çiçeklerini dökmezler zira kökleri bayaa zarar gördü. Sonrasında da gelen 4 tohumdan toprağa ektim. Daha güzeli 2 gün önce sipariş verdiğim perlit de geldi. Topraksız için de bu gün tohum ekerim artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
containerseeds.com'dan sipariş ettiğim red robin tohumları geldi. ![]() İlk kez tohumdan çimlendireceğim. düşük ışık ve ısıda dahi yetişebiliyor deniliyor. Acaba 1-2 tohumu hemen denesem mi? ![]() Ve çimlendirme için nasıl bir yol izlemeli acaba? Yardımcı olursanız memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gravel, bana sorarsanız bir kaç tohumu hemen ekin. Zaman kazanmış, hem de yazın son sıcaklarını değerlendirmiş olursunuz. Ben plastık bardaklara doldurduğum torfa ekiyorum. Gövdesi (Selahattin Hocanın deyimiyle) kurşunkalem kadar kalınlaşınca da son yerine alıyorum. Tohumları yarım santimden daha derine gömmeyin ve torfunu nemli tutun. Bunun için bardaklara bardak ağzıyla aynı ebatlarda kağıt havlu ya da gazete de koyabilirsiniz. Hem torfun nemini korur, hem de sularken torfun-toprağın dağılıp tohumun ortaya çıkmasını engeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gravel, iyi bir iş çıkarmışsınız. Resim ekleyebilirseniz daha net anlarız. Çünkü ben dört plastik bardağı mı yoksa dört fideyi mi yoğurt kovasına yerleştirdiğinizi anlayamadım. Sanırım bu sabah kafam biraz durdu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında önce hepsini içine torf doldurduğum bir dondurma kabına ekmiştim. Filizlendiklerinde derinliklerinin çok az olduğunu düşündüm kökler için. Topraklarını fazla örselemeden, alıp 4 ayrı plastik bardağa yerleştirdim filizleri. 4 bardağı da bir yoğurt kabına sokuşturdum. Üzerini streç filmle kapladım. Yani şu an yoğurt kabında 4 adet plastik bardak var ![]() Ben biraz karışık anlatmışım. Umarım bu sefer becerebilmişimdir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın denizakvaryumu. Bu güzelliği sayenizde tanıdım. Umarım ilk mesajınıza koyduğunuz fotoğrafı ben de buraya koyabilirim. Yarın ya da öbür gün güncel fotoğraflarını yükleyeceğim. Anneme verdiğim fide ise toprakta yetişiyor. En çok onu merak ediyorum. Fotoğraflarını çekip karşılaştırma olsun diye benimkilerle birlikte yayınlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
Toprağa red robin dikip de meyveli halinin fotoğrafını çeken var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Red Robin maceramız
Merhabalar Bugün sayın Karınca70 den beklediğim Red Robin tohumları torba delikliğinin azizliğine uğrasam da elime geçti.Ne yazık ki 7 adet tohum telefatı vardı ancak can sağlığı olsun...Karınca70 e teşekkürlerim sonsuz... Daha önceden den aldığım karton saksıların ikinci deneme vakti artık geldi.İlk denememe geçen Pazar günü süs biberleri ile başlamıştım. Öncelikle 8 adet RedRobin tohumunu kağıt havlu üzerine yayarak üzerine su püskürterek bir gün beklemeye aldım.. Yarın ilk işim onları torfla doldurduğum ve nemlendirdiğim saksılarıma dikmek,ilk suyunu vererek beklemeye geçmek olacak... Şimdilik sağlıcakla kalın Düzenleyen Gurtunca : 15-11-2008 saat 08:14 Neden: Reklam yapmamak için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Gürtunca jiffy saksılar çok ilgimi çekti, satıldıgı siteyi de inceledim. Benim red robin tohumlarım da haftaya gelecek (bugün eft.yi yapmayı unuttum çünkü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen Gurtunca : 15-11-2008 saat 08:15 Neden: Reklam yapmamak için |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Red Robin' imin bu gün itibariyla durumu. Anneme verdiğim fidenin fotoğrlaflarını henüz çekemedim. Onu da en kısa zamanda çekip yükleyeceğim ama laf aramızda, sanki o toprakta olmasına rağmen biraz daha hızlı gidiyormuş gibi geliyor bana. Bu arada fotoğraftaki ilgisiz mutfak eşyalarının ve diğer figüranların kusuruna bakmayın. Zira bu aralar yer darlığı çekiyorum ve büyük patronun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2008
|
arkadaşlar ilk konu resimlerdeki gibi (normal şartlarda) ürün vermektemidir. yetiştirenler bilgi verirseniz. Düzenleyen by_kiki : 10-11-2008 saat 18:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sn Tuba, eski mesajlarda perlit.e de ekeceğinizi belirtmiştiniz, ektiniz mi acaba? Benim de Karınca70.e sipariş verdiğim tohumlar bugün yarın elime geçecek, bu 60 tohumun yarısını topraklı yarısını topraksız ekmeyi düşünüyorum, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|