![]() |
|
![]() |
#1891 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2015
|
boyu uzamasa da her gün yeni çiçekler veriyor fakat eskiler kuruyor. Domates göremedim daha |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Bu konuda pek tecrübem olmasa da domateslerin tozlaşabilmesi için bir şekilde sarsılmaları gerektiğini öğrendim. Bunu ya rüzgar, böcekler falan yapacak ya da kendimiz... Sizin domatesiniz dışarıda duruyor olmasına rağmen tozlaşma sorunu yaşadığına göre bence sabahları (çiçekler tam açıkken) gövdeye ufak fiskeler vurarak bitkinizi sarsmanız işe yarayacaktır. Benim red ev içinde yaşıyor ve bu yöntemle meyve tutmaya başladı. Bence denemeye değer ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Ağaç Dostu
|
Deneyelim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Ağaç Dostu
|
dün akşam ve bu sabah sağlı sollu osmanlıyı yapıştırdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Ağaç Dostu
|
osmanlı işe yaradı ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Maşallah çok sevindim, umarım bütün çiçekleriniz domates olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2015
|
Oz26 abimden tohumlarını aldığım red robinler kizarmaya başladı. Daha fazla domatesim olabilirdi ama misafir cocuklarinin saldirisina maruz kaldilar ![]() ![]() Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2016
|
sevgili shawshang, saksınızın küçük gelme ihtimali de var. saksınızı büyütmeyi deneyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sebze yetiştirme konusunda hiç tecrübem yok. Bu siteden edindiğim bilgilere göre balkonda red robin türü domates yetiştirmeye karar verdim. Domates tohumlarını bir internet sitesinden satın aldım. Tohumların daha kolay çimlenmesi için bir gün boyunca nemli bir pamuğun içerisinde beklettim. Bugün tohumları ektim. İnşallah sonuç olumlu olur. Yetiştirme sürecini bu başlık altından paylaşmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Bir tanesi iki gün önce çimlendi ama diğerlerinden hiç hareket yok yakında onların da gelmesi lazım bekliyorum. Pencerenin önüne koydum daha fazla ışık alması için. Pencerenin önünde kalorifer var kötü etkinir mi bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2015
|
Merhabalar, 30cm'lik diktörtgen saksılara 2 red robin ideal midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
nullreference ,redrobin tohumlarının çimlenebilmesi için kesinlikle bulundugu ortam sıcaklığı 24-25-26 civarlarında olması gereklidir.Yoksa tohumlar çimlenmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2015
|
Sanırım tohum için biraz geç kaldık, fide satışı henüz bulamadım. Bildiğiniz bir yer var mı şuan fide satışı yapan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
İdeal saksı hacmi 8-10 lt olmalı,aksi durumda verim düşük oluyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
sanırım o üstünde çıkan şey sadece ot çünkü 1 tanesinin biranda bu kadar büyüyüp diğerlerinin hiç etkilenmemesi pek mümkün değildir. bence ot |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2016
|
Herkese merhabalar bende yaklasik bir hafta once tohumlarimi torfa gomup cimlendirdim. Simdi her biri bir domates fidecigi. Lakin kafamda bir kac soru var yardimci olursaniz cok sevinirim. Ilki toprakla alakali. Topragin sadece torf olmamasi gerekiyor sanirim besleyici olmadigindan peki nasil bir formul en ideali olur? Ya da akilli gubre denen havas salinimli kimyasal gubreleri torfla kullansam tek basina yeterli olur mu sizce? Ikinci sorum ise isik konusuyla ilgili. Salon dogrudan gunesi sadece bir kac saat sabahlari goruyor onun disinda aydinlik ancak fidelerin boynu hep isigin geldigi yone dogru egiliyor. Bu konuda tavsiyeniz nedir? Son olarak sasirtma yapmak sart midir sasirtma yapilmazsa ne zarari olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Yeni Üye
|
Yok mu tecrubelerini aktaracak biri sevgili forum sakinleri? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Yeni Üye
|
Merhabar bu sene ilk defa red robin yetiştirmeyi demedim. İlk başlarda biraz kötü idare etsem de toparlayıp 4 bitkiyi büyüttüm. Şuan her daldan tomurcuk fışkırıyor ancak yaklaşık 3 4 haftadır çiçeği düşen meyveler aynı boyda hiç büyümediler. Bahçe toprağına yaklaşık iki koca avuç solucan gübresi ve 2 yemek kaşığı dolusu leonardit karıştırdım fideleri ekerken ve ara ara solucan gübresi ekliyorum az miktarlarda. Gün doğumundan öğlen 12 ye kadar aralıksız güneş görüyorlar. Meyvelerin büyümesi için ne yapmam gerekiyor nerede hata veya eksiğim var. Düzenleyen frknaksakal : 16-08-2017 saat 11:08 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2018
|
Budama
Arkadaşlar budamada önemli. Bende çok budamışım. 90 derece çıkan çiçeksiz dalları budamanızı öneriririm. Benim 3 saksida var. Masallah dökmeye basladi meyvalarini red robinlerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2018
|
Arkadaşlar konu biraz eski ama red robin tohumuna ihtiyacım var. İnternet'ten aldım büyüdüler farklı, sırık domates çeşidi çıktı. Güvenilir bir site söyleyebilecek, satabilecek veya alıcı ödemeli yollayabilecek biri var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2019
|
Merhabalar, 1 haftadır internette red robin fidesi arıyorum ancak bulamadım. Şuan satış yapan biryer bilen çıkar mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2018
|
ben internetten tohumunu aldım hocam, tavsiye etmiyorum. çimlenme oranı %30 civarında seyrediyor ayrıca çok yavaş büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2021
|
Elinde fazladan Red Robin domates tohumu olup paylaşabilecek olan var mı? İnternetten aldığım tohumlar farklı cins çıktı hep emeklerim boşa gitti. Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2022
|
Sonunda tüm konuyu okumayı başardım. Sadece geceleri bakabildim, 3 gün sürdü. Okuması çok zevkliydi ve çok bilgilendirici oldu. Rr'ci herkesin ellerine sağlık diyorum 🍅 ( konuya üye oldum, devamı gelirse aynı heyecanla okurum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Ağaç Dostu
|
Vay canına. Aradan 12 yıl geçmiş. Madem başlık yeniden canlanmış, ben de Red Robin güzellerimi yükleyeyim. Bu birinci ![]() Bu da yakın plan meyvesi ![]() Varan iki ![]() Yakın plan ikinci meyve ![]() Umarım Red Robinlerin devamı gelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2022
|
bu domates gördüğüm kadrıyla sadece saksıdamı yetiştriliyor. bahçede ekip performansını gözlemleyen oldumu. bir arkadaş bu sene bana 15 kadar tohum verdi oda saksıda yetiştiriyor. bahçede dayanırmı. eskişehir ortamında deneyimi olan varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen AlimHakan : 13-01-2023 saat 12:52 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Ağaçsever
|
Ağustos ayında çimlendirdiğim 10 tohumdan elimde sadece bir tanesi dayanabildi.Şuana kadar dışarıda durdu.Üzerinde 10 tane meyvesi var.Ama yaza göre gelişim yavaş.Antalya da yağmur ve fırtınadan dolayı yan yatmıştı.Kazığa sabitlemek zorunda kaldım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Ağaçsever
|
Güncel olarak domateslerin kızardı.Ama hastalıktan dolayı gelişim durdu.Havaların ısınmasıyla alt taraftan yeni sürgünler verdi.Üst taraftaki domatesler olgunlaştığında yukardan budama yapıp alt sürgünlerden devam edicem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|