![]() |
|
![]() |
#1411 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2020
|
Alıntı:
Fide dikiminde veya ilk çiçeklenmeye kadar, havanda dövülmüş yumurta kabuklarının toprağa karıştırılması bu şekildeki kavrulmaların ve meyvelerdeki çiçek burnu hastalığının önüne geçmektedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Hızlıca dolaştım nete de baktım ama pek benzeyen durum göremedim, biraz viral hastalığa biraz böcek zararına benziyor ama fikri olan var ise; Üst uç kısımlarda (yeni çıkan küçük yapraklarda) içe ve dışa kıvrılma şeklinde. Mildiyö sebebiyle ilaç kullanıyorum. Yaylada gece-gündüz arası çoksıcaklık farkı yok. Damlama sulama ile üç günde bir suluyorum, su miktarını az önce ölçtüm tek delikten saatte yaklaşık 1.6 lt. su akıyor ve 1,5 saat açık kalıyor. solucan gübresi leonardit harici ilave gübre yok. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Ağaç Dostu
|
Sorunumuz aynı ancak dediğim gibi sayfalarca domates hastalıklarına baktım hiç birine benzemiyor. hayır en sevdiğim ve özen gösterdiğim sebze domates ama iki üç yıldır verim yok. Sonunda bakliyat ve biber yetiştirip kalan yerlere de çiçek dolduracam herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Benim biberlerde buna yakın kıvrılma sorunum oluyor. Diğer bitkilerde yok. Biber verimi de düşüyor. Küçük meyve şeklinde iken kuruyorlar. Hastalık olduğunu düşünüyorum ama ne olduğunu bulamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Ağaç Dostu
|
Domatesleri dikkatlice kontrol ettim tekrar. Neredeyse tamamının genel durumu iyi, kimi sıralarda tüm domateslerin tepe noktaları aynı, nem ölçer ile baktım akşam üzeri bir buçuk gün geçmesine rağmen bir karış aşağıda nem fazla. Sanırım su fazlalığından böyle benimkiler, suyu keseceğim dört - beş gün bakalım ne olacak. Virüs ise tohum da alınmaz ona üzülürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2020
|
Gübre yanığı, böcek veya fazla sulama olduğunu düşünmüyorum, bende de bir kaç domateste görüldüğü için tespitlerim: virüs- bakteri esaslı ve topraktan değilde tohumdan kalmış olabilir, etrafındaki diğer farklı türlerde olmadığı için (eşdeğer şartlarda: aynı toprak,aynı sulama ve aynı bakım) türün hassasiyeti de olabilir, ayrıca uzun bir süre bekletince bu bitkiyi diğerlerine bu hastalık bulaşmadığı için bulaşıcı değil, çiçeklenme olsa bile meyveyi büyütemeyecek,sonuç olarak söküp atıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2020
|
![]() Yapraklarda delikler oluşmaya başladığında önlem almadım. İlk domatesimi yediklerinde de öldürdüm sadece, kökünü kurutmadım. Anladım ki ben bir şey yapmazsam domateslerden fındık büyüklüğünü geçenleri komple yeyip bitirecek bunlar. Önceki sayfalarda bir ilaç önerilmiş ama sonra zararlı olduğundan bahsedilmiş. Doğal çözümler nelerdir bu yeşil kurtlara karşı? Düzenleyen Robinson Crusoe : 12-08-2020 saat 11:53 Neden: Yeşil tırtıl değil yeşil kurt |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Ağaçsever
|
Yandaki salatalıkta da benzer bir canlı var. ![]() Marul saksısında zararlı bir ot çıkmıştı, onun üzerinde de gördüm. Başım belada bunlarla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2020
|
Domateslerimdeki bu böcek nedir?
Merhaba, domatesimin yaprağının altında yaklaşık o ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2020
|
Kene mi, örümcek mi?
Domates ve biberlerimde bu böcekten bolca var. Kene olmasından korkuyorum. Ne olduğunu bilen varsa söylesin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler bilgi için. Amazon'da şöyle bir ürün buldum. https://www.amazon.com/Monterey-B-T-...00HU7RMFC?th=1 Görünüşe göre insana zararsız, yorumlarda meyveye sıkıp direk tüketebilirsiniz diyor. Ama Türkiye'de satışı yok gibi. Eşdeğer bir ürün bulmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
agaclar.net
|
Delfin wg, dipel, agree 50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Ağaçsever
|
Delfin wg sipariş ettim. Teşekkürler tekrar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2020
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2020
|
Alıntı:
Merhaba benim domateslerdeki ile aynı sizinkilerde. Sarı yaprak kıvırcık virüsü ile birebir benziyor mesaj #1410 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Ağaç Dostu
|
Ben bir hafta suyu kestim tüm bahçede, şimdi daha iyi gibi, belirgin düzelme var diyebilirim, ilave bir şey yapmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
agaclar.net
|
Durumu bozuk olan domateslerden birinin dikkatlice kökünü söküp bakın, nematod zararı da böyle bir şey yapabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2021
|
merhabalar, Geçen sezon terasta büyük saksılarda yetiştirdiğim domateslerimde bir süre sonra bir sorun oluştu. Önce bir bitkide başlayan sorun sonra hepsine yayıldı. Bitkinin yaprakları içe doğru yuvarlak olacak şekilde külah gibi kıvrıldı sonra bu yapraklar canlılığını yitirerek sertleşti ve öldü. Sonra bütün bitki böyle öldü. Dalda yeni çıkan filizler de çok kısa süre sonra böyle oldu. Aynı saksıya daha sonra yeni diktiğim fideler de aynı sorunla öldü. Ziraatçiye gittiğimde mantar bu dedi ve bakır içerikli bir mantar ilacı verdi. Mavi renki bu sıvıyı uyguladım ancak kurtaramadım. Bu sene de bu sorunla karşılaşmak istemiyorum. Bu hastalığın ne olduğunu bilen ve bundan nasıl korunacağımı bilen var mı acaba ? Mevcut saksılardaki toprağı değiştirmem gerekir mi acaba ? Teşekkür ederim. [IMG] ![]() [IMG] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2020
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2010
|
Merhaba, domateslerimde daha önce görmediğim bir renk değişikliği oldu? Tecrübesi olan var mı acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Yapraklarda da benzer belirtiler varsa "alternaria solani" olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2010
|
Teşekkür ederim, yapraklar sağlıklı onlarda sorun yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Merhaba arkadaşlar bahçemde bazı cins domatesler üç yıldır çiçek burnu çürüklüğü oluyor,geçen yıl kalsiyum uygulamakta geç kaldım.Bu yıl aklıma bir fikir geldi dut yaprağında sütten 25 kat fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor.Bende dut yapraklarını topladım ve bir çuvala doldurdum ve çuvalı da su dolu bir büyük kovaya daldırdım.Akvaryum motoruyla hava verip sıvı gübre gibi işlem yapıyorum.Sonra bu sıvıyı sulandırıp yapraktan domateslere vereceğim hem gübre olacak hem kalsiyum ne dersiniz işe yarar mı? Düzenleyen sernur : 20-06-2021 saat 15:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
agaclar.net
|
Dip çürüklüğü çeşit ile de çok alakalı. Bazı çeşitler hassas. Sebebi çoğu zaman toprakta kalsiyumun az olmasından değil. sulama rejiminin bir sonucu olabiliyor. Sulamayı her gün azar azar yapmak daha iyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|