View Single Post
Eski 02-08-2020, 06:44   #1414
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü Mesajı Göster
Aynı sorunu uzun süredir yaşıyorum. Buraya yazmıştım, bir arkadaş gübre yanığı dedi. O sıralar yapraktan sıvı solucan gübresi vermiştim, öyle zannettim ama sorun devam etti. Hatta biberlerin bazılarında da benzer kıvrılmalar var. Fotoğraftaki sağlıklı satın alıp ektiğim, altta sağlam yaprakları, sonra üstten kıvrılan yapraklı bir fide. Damla sulama borularımdaki delikler kireç nedeniyle tıkanmış, oldukça geç farkettim sorunu. Bu sıcaklarda sulama süresini akşam 20:00de 30 dakikaya çıkardım, daha önce 10 dakika idi. Her fideyi dikerken katı solucan gübresi koyuyorum. Geçen sene kocaman çalılar halinde olan domatesler bu sene son derece cılız ve böyle kıvrık kıvrık. Sorun virüs ise ben baş edemem herhalde

Eklenti 711869
Siz toprağın yüzeyini nemlendiriyorsunuz. Eğer, az sulama ile yetiştirme düşüncesinde iseniz, farklı bir yöntem denemenizde yarar var. Kumlu toprakta 20-30 dak içinde su köke ulaşır. Su tutma kapasitesi olan toprak çeşitlerinde 30-60 cm derinliğe ulaştırmanız neredeyse olanaksız. Hiç olmazsa arada bir toprağı suya doyurmanızı öneririm.
Benim biberlerde buna yakın kıvrılma sorunum oluyor. Diğer bitkilerde yok. Biber verimi de düşüyor. Küçük meyve şeklinde iken kuruyorlar. Hastalık olduğunu düşünüyorum ama ne olduğunu bulamadım.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön