agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni103Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-11-2007, 21:15   #61
Ağaçsever
 
estella's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-07-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 42
Galeri: 27
Yaz bitti,sulama konusunda yazanlar da bitti.Evden uzaklaştığımızda çiçekleri sulama, anladığım kadarıyla dört çeşit.Hepsi de iyi fikir..Bizleri bilgilendirdikleri için arkadaşlar teşekkür ederim.1)Su dolu leğene saksıları yerleştirmek
2)Su dolu pet şişeyi ters çevirip toprağa yerleştirmek
3)Büyük su bidonuna (çeşmeli olanlar da var)hortumu takıp,serum iğneleriyle her saksıya ulaştırmak
4)Bidonun kapağını delip,aparatla veya doğrudan hortumu kapağa taktıktan sonra,akvaryum hava motoru vanalarıyla saksılara dağıtmak...

estella Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 10:55   #62
Yeni Üye
 
coory's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 7
Galeri: 2
Selamlar;
Hem işlevli hem de estetik bi tasarım yapmam sart oldu sanırım
Tamamlansın,bayilik veririm)

coory Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 12:59   #63
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Son katıldığım bir toplantı da sulama kadar havanın da bitkiler için gerekli olduğunu hatırlatıldı. Bu aslında hep unutulan bir detaydır. Tatile giderken evimizin içinde ki çiçeklerin suyunu düşünür ve kafa yorarız ama kapı ve pencereleri de sıkı sıkı kapatırız. Bu konuya da dikkatinizi çekmek isterim.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 21:35   #64
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-07-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 100
Bir fikir de ben vereyim hangisi kolayınıza gelirse onu uygularsınız.
Bir kovayı su ile doldurun ve yükseğe örneğin mutfak bankosunun üzerine koyun sulanmasını istediğiniz saksılarınızı da yere mutfak tabanına sıralayın.Bir saksı için kovanın içinden saksının içine kadar uzananacak boyda PAMUK ipliği (Fitil) kesin ve kovada ıslatın,bir ucu kovanın içinde ve tabanına kadar inecek şekilde diğer ucunu da saksının içine hafifçe batırın.Aynı işi tüm saksılarınıza uygulayın.Kovadaki su fitil yardımıyla saksıya transfer olacaktır.Önemli nokta küçük saksılar ile büyük saksılara koyacağınız fitil adetleri farklı olmalı ki yeterli suyu temin edebilsin.Denemiş ve netice alınmış bir yöntemdir.

karavan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2008, 22:45   #65
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Balkon Sebzeleri için Damla Sulama Yöntemi

Bu konu çok tartışılmış ve sonuçlanmış gibi...
Ama, şu linkteki bilgiler sanki hepsini toparlıyor... Özellikle bidonların üzerine bir delik daha açılması düşüncesi basit ama çok önemli bir ayrıntı... Bakmakta yarar var derim... Ben de bahçemde böyle bir yöntem düşünmekteyim.
http://hoszamanguncesi.blogspot.com/...la-sulama.html

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 12:00   #66
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Evde sulama sistemini kendisi yapmak istemeyenler veya zamanı olmayanlar için bir seçenek. Bu ayki metro dergisinde vadı. Taradım. Linki bulamadım

Eklenen Resimler
 
justice beğendi.
Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2008, 12:12   #67
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-03-2006
Mesajlar: 71
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Bu benim fikrim değildi. Başkasının emeğine saygısızlık yapmayı asla istemem. Pembe domates ağından bir üyemizin buluşuydu. Fikir çok hoşuma gidince bunu sadece tatile giderken değil, günlük hayatta da bir sulama yöntemi olarak gündeme getirip, sizlerle paylaşmak istedim.

Eczaneye girerken bir kaç tane alma niyetindeydim ama eczacı bundan para dahi almayınca fiyatını öğrenme şansım olmadı. Bugün de sıcaktan çıkıp alamadım.

Dün gece denedim, inanmayacaksınız harika. İstediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz damlamayı. Evde, 1 litrelik süt petlerinden vardı, o sert olduğu için (az su aldığından) günlük kullanımda gayet iyi. İğneyi sokmadan önce yara flasterlerinden biraz kesip pete yapıştırın ki, delik büyüyüp su akıtmaya yol açmasın.(ben bir kaç peti delik deşik ettim de ) Sonra iğnenin olduğu yerin etrafını aynen ele serum bağlandığında olduğu gibi yine flasterle sıkıca sararsanız, delikten damlatma da olmuyor.

Son bir öneri: İğneyi, petin alta en yakın kısmından ama yan taraftan batırmaya çalışırsanız benim ilk denememdeki gibi şişeyi nasıl koyacağınızı şaşırmazsınız .

Kolay gelsin.
merhaba benim de bu konudaki çalışmalarım devam ediyor, eczanelerde 2 ytl ye satılıyor serum setleri, çok ucuza ecza deposundan adetli alacam ama önemli 2 sorunum var, bahçede kullanacagımdan kireçlenme olur mu ? ikincisi damacanaya taktığımız deliğin kenarından su kaçırma olasılıgı, ilk denememde silikonlama yaptım ama silikonun bittigi yerde nemlenme gözlemledim, ignesini çıkarıp deniyorum deliğin tıkanma olasılığı daha aza düşüyor, şimdi silionu daha çok sıkmayı düşünüyorum, güneşte kaldığı zaman acaba bir bozulma olur mu onu test etmem gerekiyor,

yazın bahçede 40 derecede kenarlarından su kaçırmayı çözersem , diğer aşamalara geçecem,

bu konudaki fikirleriniz faydalı olacaktır bizler için ,

mavifatihguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2008, 13:21   #68
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 17
Merhabalar, bende tatili kara kara düşünüyorum. Kendimce basit bir sistem geliştiriyorum. Bu konuda akvaryum ekipmanları bize yardımcı olabilir, damlama sistemi kullanacağım için çok su tahliyesine gerek yok. Hem dayanıklı malzeme hemde her yıl kullanılabilir. Tüm bitkilerimi bir balkona topladıktan sonra bu sistemi dolaştıracağım.

Öncelikle mahalle pazarlarından **** züccaciyeden alınacak altı musluklu bidonlar su tankımız olaur. Geçen yaz su sıkıntısı olduğunda çok sayıda üretilmişti. 15- 20 litrelik bir musluklu bidon yeter sanırım, tabi bu saksı ve bitki durumumuza göre değişir.

Herhangi bir akvaryumcudan alınacak hava hortumu ile suyu tankımızdan alabiliriz. Ben toptan 25 m lik silikon hortum (9.5YTL) aldım.

Musluk ucuna kısa bir parça hortum ekledikten sonra 4'lü dağıtıcıyı (5YTL) takabiliriz. Artık 4 yollu bir ağımız oldu.

Bu 4 yolun uclarına istediğimiz uzunlukta hortumları takabiliriz. Her hortumu saksı sıralarından geçirirken iki yollu vana (10 adet 1,5YTL) ile damla sıklığını ayarlayarak saksı toprağına su alabiliriz. Hortum parçaları arasına bu vanalardan yerleştirilir. bahçelerdeki seri bağlı sistemler gibi. En son hortum sonuna ileride uzatmak istersek ek yapabilmek için tekli kapatma vanaları (10 adet 1,5YTL) takarız.

Tatile çıkmadan denemelerinizi yapıp musluklardan akacak damla sıklığını belirleyin. Uzun süreli tatil planlıyorsanız bir komşunuz haftada bir bidonu doldursa yeterli sanırım.

Ortalama maliyeti 20-30 YTL arasında duruma göre değişebilir. Maliyet biraz fazla olabilir ama bir kerelik masraf ederek yıllarca kullanacağınız bir sulama sisteminiz olur. Benim bitkilerim için buna değer diye düşünüyorum.

Eklenen Resimler
    
okursan beğendi.
patryn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2008, 21:21   #69
Ağaç Dostu
 
suzan7's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: konya
Mesajlar: 289
selam rkadaşlar hepiniz bir harikasınız.

suzan7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2008, 03:42   #70
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
merhabalar,
sizlerle sulama sorununu tamamen ortadan kaldıracağına inandığım bir fikrimi paylaşmak istiyorum.İlk başta kurulumu karışık ve zahmetli gibi görünebilecek olan bu sistemin inşası gerekli parçaların temininden sonra 15 dakikayı geçmiyecektir ve sağlayacağı konfor ödeyeceğiniz cüzi rakama kesinlikle değer.Öncelikle herhangi bir oto yedek parçacısından (tofaş veya renault tercih sebebidir çünki fiyatlar çok ucuz) ön cam su fışkırtma motoru alıyoruz.Tofaş şahin marka aracınki 15 ytl. Bu cep telefonu büyüklüğündeki 12 voltluk motorun uzerinde artı (+) eksi (-) elektrik girişlerinin yanı sıra su emme deliği ve su basma deliği bulunuyor.Bu motoru temin ettikten sonra sıra motoru evde çalıştırabilmemiz için 12 voltluk bir adaptör almaya geliyor.Bu adaptörü herhangi bir elektrik malzemesi satan dükkanda ortalama 10 ytl civarı bir fiyata bulabilirsiniz.Sadece adaptörü alırken çıkış amperinin 3 den az olmamasına dikkat edin (12V-3A).Zira su motoru çalışırken 2 - 3 amper civarı akıma ihtiyaç duyuyor.Eğer benim elim elektroniğe yatkın değildir diyorsanız adaptörü aldığınız yerdeki kişiye su motorunu (+)ve (-) kutupları doğru olacak şekilde adaptörün çıkışına bağlamasını rıca edin.Gerekirse adaptörün ucundaki jakı kessin ve motoru sağlamca adaptörün 12 volt veren çıkış kablosuna bağlasın.Adaptörü aldık,ucuna motoru bağladık son olarak elektirikçiden çıkmadan birde dijital zaman ayarlı priz alıyoruz ve nasıl ayarlandığını sorup öğreniyoruz.Bununda fiyatı 14 ytl.Analog prizler işimizi görmüyor mutlaka dijital saatli olmalı.Bu arada evde duvarınızdaki priz ve çiçekleriniz arasındaki mesafeye yetecek kadar uzatma kablosu yoksa hazır gelmişken onuda alıyoruz.Elektrik malzemelerimiz tamamlandığına göre sıra motorumuzun su giriş ve çıkış deliklerine uygun hortum almaya geldi,bu işide bir akvaryumcuda hallediyoruz.Hortum alırken motoru büyükce bir bidonun uzerine monte edeceğinizi düşünün.Motorun altındaki su emme girişine bağlayacağınız hortum bidonun kapağında açacağımız delikten içeri sallanacak (bidondaki suyun içine) tıpkı cam parfüm şişelerindeki fıs fıs sistemi gibi.Motorun üstünde veya yanında bulunan su basma deliğine takılacak diğer hortumda saksılarınıza gidecek ve kaçtane saksı varsa hepsine yetişecek kadar uzun olacak.Bu ikinci hortum bizim ana su borumuz.Bu hortumu mümkün olduğunca düz bir hizaya dizdiğimiz saksılarımızın üzerine yatıryor veya bir şekilde saksılarımızın boyu yüksekliğine asıyoruz.(Karayolundaki elektrik direklerini saksılarımız,direklere bağlı olan telleride ana su hortumumuz gibi düşünün) Geriye tek bir şey kalıyor o da ana hortum üzerine her saksıya bir tane denk gelecek şekilde delikler açmak ve hortumu yerinden oynamayacak şekilde saksılara sabitlemek (koli badıyla mesela).Su şebekemizde hazır olduğuna göre adaptörümüzün fişini zaman ayarlı pirize,zaman ayarlı pirizimizide duvardaki elektrik prizine takıyor ve günün hangi saatinde sisteme elektirik verip sulamayı başlatmasını istiyorsak o saati giriyoruz.Örneğin akşam üzeri saat 19.00 ile 19.02 arasında zaman ayarlı pirizimiz adaptöre elektirik verecek,adaptör su motorunu çalıştıracak,su motoru uzerinde bulunduğu bidondan suyu çekip saksılarımızın üzerine sabitlediğimiz hortuma basacak ve su bu hortumun üzerinde saksıları hizalayıp açtığımız deliklerden saksılarımıza 2 dakika süreyle ayarlı priz sistemin elektiriğini kesne kadar akacak.Burada ayarlı prizi analog değilde dijital seçme sebebimiz dijitallerin dakika ayarı ve gün seçim ayarına imkan sağlaması.Yani sistem sardunyalarınıza siz yokken haftanın sadece 1 günü 3 dakika süreyle su verebilir veya diğer çiçeklerinize gün aşırı 4 er dakika sulama yaptırabilirsiniz.Ya da çok su seven bir bitkiye sabah akşam su verdirebilirsiniz.Sistemin en büyük avantajı eğer bidonunuz yeterli hacme sahipse gözünüz arkada kalmadan aylarca tatil yapabilirsiniz Bu arada suyun debisini gözlemleyip 1 dakikada deliklerden ne kadar su aktığını bilmeniz zaman ayarı yaparken gerkli olur kanısındayım,çiçeklere fazla su basıp çürütmek istemeyiz nede olsa.

merto beğendi.
erenatac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2008, 16:47   #71
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Sn.erenatac,
Öncelikle hoşgeldiniz. Umarım forumdan iyi faydalanabilirsiniz.
Sormak istediğim birşey var: su motoru ne kadar suyu yukarı çekebiliyor? Ya da suyu ne kadar yukarı pompalayabiliyor? Bir de pompa saksıların altında bir düzeyde kalırsa sakıncası olur mu?
Şimdiden teşekkürler.

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2008, 17:13   #72
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Sn erenatac
çok yararlı bilgi için teşekkürler.

Bu silecek motorunu hiç düşünmemiştim, iyi akıl, peki siz bu sistemi denediniz mi?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2008, 19:36   #73
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
Sayın Tuba
Teşekkür ederim hoşbulduk.Volkswagen Golf marka bir aracın kullanılmış su motoru vardı alet sandığımda.Bu motor 35 veya 40 litre olduğunu tahmin ettiğim,ortalama yarım metre yüksekliği bulunan plastik bidonun kapak deliğinden suyu çekiyor ve evin tavanını ıslatacak şekilde dışarıya fışkırtıyor.Sonuçta araçtada su motoru aşağıda,cama su fışkırtan delikler yukarda kalıyor ve buna rağmen araç camına gayet tazyikli su geliyor.Yani aradaki yükseklik farkını çok açmadığınız sürece iş görecektir sanırım.Deneyip max çalışma yüksekliği kolayca bulunabilir.Dikkat edilip ayarlanması gereken ikinci husus ise kurulmuş olan düzenekten dakikada ne kadar suyun saksılara boşaldığı,bunuda sistem çalışırken ucuna tutacağımız boş litrelik şişeler sayesinde bulur zaman ayarlı sayacı ona göre ayarlarız.


Sayın Denizakvaryumu
Öncelikle ben teşekkür ederim.Sistemi henüz kurmuş değilim,fikir aşamasında şu an.Gerekli aletleri temin ettim fakat bilmeyerek aldığım analog prizi dijitalle değiştirip daha sonra bir akvaryumcuya uğrayıp plastik hortum almam gerek.Düzeneği kurduktan sonra resimleyip paylaşıma açacağım.

erenatac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 14:10   #74
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
arkadaşlar bu tatile gidenlerin bitkilerini sulamaları için daha doğrusu kuraklık için araştırılmış ama bizede yararı olur sanırım.minik gübre boncuklar. suya atıyorsunuz şişiyorlar şiştikten sonra saksılarınızın köküne koyuyorsunuz.ben pazarda rastladım aldım denedim.1 milyonluk minik poşetleriçineydi. 30 kadar minik boncuk vardı.10 tanesini fesleğen çiçeğimde denedim 3 gün sulamadım baktığımda bitkinim kökü ıslakı boncuklarda kaybolmuştu.sitemizdeki yetkili kişilerden bu konuda bilgisi olan var mı

doğahayattır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2008, 13:35   #75
Yeni Üye
 
BARIŞ AKINCI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: KIRŞEHİR
Mesajlar: 13
Tatildeyken Çiçek Sulama

15 günlük bir tatilimiz var ve evde de Yucca,Difenbahia,Benjamin gibi salon bitkilerimiz var.Bunlar 15 gün suya ihtiyaç duyacaklar.Bunun için önereceğiniz bir sulama yöntemi var mı?Bırakacak yerim de yok.Aşırı sulayıp gitsem zarar görürler mi?Ya da bir leğene su doldurup içine yerleştirsem?

BARIŞ AKINCI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2008, 13:45   #76
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
2 -2 buçuk litrelik bir pet şişenin kapağını bir cam çivisiyle delin, içini su doldurup kapağını kapatın. Kapağı çiçeğinizin köklerine gelecek şekilde 5-10 cm toprağa gömün.

Bu yöntemle yazları kurak geçen yerlerde fidanları korumak mümkün.

Not: Bu yöntem tarafımdan defalarca denenmiş ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir.

Saygılar...

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2008, 13:57   #77
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Forumu araştırırsanız bu konuda çok sayıda yöntem bulabilirsiniz. Şu anda hangi başlık altında olduğunu hatırlamıyorum ama biraz araştırmayla bulabilirsiniz.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 09:06   #78
Ağaç Dostu
 
Mermaid's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 672
Galeri: 4
Merhabalar
Bende tatile çıkmak üzereyim. Ama kızlarımı kime bırakayım diye düşünürken biraz araştırma yaptım işte basit bir yöntem de benden belki beğenen uygulamak isteyen arkadaşlarımız olur.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gel...ektronik/2.htm

Aspire07 beğendi.
Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2008, 12:30   #79
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
İyi günler herkese,
Yarın iki haftalığına evden ayrılıyoruz. Balkonlarda ve ev içinde büyüklü küçüklü tam 90 saksı bitkimiz var.. Çok fazla oldukları için basit damla sulama yöntemini düşünmemiştim, şimdi ise paçalarımız tutuştu.. Bir tanıdığa anahtar vereceğiz ama içim rahat etmiyor, hassas bitkiler var.

Bitkilerin özel bakım isteyenlerine etiket yapıştıracağım ki düzgün sulansın, ayrıca çelikleme yaptığım ve köklenmesini beklediğim bitkiler var.. Bunları gruplayacağım ve kovadan iple su almalarını sağlayacağım.

Menekşelere gitmeden önce su vereceğim ve iki hafta boyunca sulatmayacağım. İç mekandakilerin bazılarına şişe saplayacağım.

Balkonda koca saksılarda güller var, yasemin, begonvil, hanımeli var.. Umarım yeterli miktarda sulanabilirler çünkü miktarları sulayanı bıktıracak kadar fazla. Kocaman bir kivimiz var ve susuzluğa çok hassas, ölecek diye çok korkuyorum.

Bir balkonumuz aşırı rüzgarlı ve buradaki bitkiler özel bakım istiyor, mesela bugün aşırı rüzgardan büyük güllerin sürgünleri kırılmış, minyatürlerin ise sürgün ve tomurcukları kurumuş

Balkondakileri içeri alsam, çok büyükler ve börtü böcekleri vardır. Ayrıca iki hafta boyunca güneşsiz ne yapacak zavallılar..

Tohumdan yeni çıkan bitkiciklerim var ve bakıma muhtaçlar, ne yapsam..

Kısacası... İMDAAT!

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2008, 14:15   #80
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Arkadaşlar, hepsi de harika fikirler ancak insanın içinde hep bir "acaba"uyandıracak cinsten projeler, haksız mıyım?
Bir yapı markette görmüştüm dijital zaman ayarlı musluklar var.Hortum ve damlama sisteminizi döşeyip bu musluğa bağlayın, içiniz de rahat olsun derim.(internete "digital timer tap"diye aratırsanız görselllerden inceleyebilirsiniz. Herkese iyi tatiller.

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2008, 15:59   #81
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2008
Şehir: izmit
Mesajlar: 49
Galeri: 2
arkadaşlar yukarıdaki projelerinizi okudum şunu hatırlatmak isterim ben 5 sene oto tamirciliği yaptım ve su motorunun bu iş için uygun olmadığını düşünüyorum.
çünkü arabada su motorunu nekadar çalıştırıyoruz? 10 **** 15 saniye daha sonrası tehlikeli motor yana bilir ve tecrübesi vardır. evdede olmayacaksınız sonra istenmeyen olaylarla karşılaşa bilirsiniz siz en iyisi akvaryum su pompası **** arabaların yakıt sisteminde kullanılan yakıt pompası deneyin derim.

ozturk.kerim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2008, 13:47   #82
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-08-2008
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1
Tatilde Rezervuar ile Çiçekleri Sulama



Tatil ve benzeri durumlarda evdeki çiçeklerin sulanması için benim uyguladığım yöntem sizinkilerden biraz farklı ama oldukça etkili ve güvenilir. Evinizde banyoda alafranga tuvalet ve alttan rezervuar varsa yöntemimi evinizde uygulayabilirsiz. Bu sistemi evinize kurmak isterseniz



Gerekli Malzemeler;



1 adet akvaryum borusu

2 adet akvaryum musluğu

1 adet en büyük leğen



Öncelikle rezervuarın altta kalan ve görünmeyen bir yerine akvaryum musluğunun girebileceği büyüklükte bir delik açın. Rezervuar eğer plastik ise tornavida **** ısıtılmış bir civi ile rahatça açabilirsiniz ama eğer seramik ise o zaman matkap gerekli. Açtığınız delik musluğun biraz zorlanarak gireceği büyüklükte olsun. Deliği açtıktan sonra musluğunu buraya takın ve çevresine içten ve dıştan 404 sürerek buranın sızdırmaz olmasını sağlayın. ( Bu arada acaba rezervuar kullanılamaz hale gelir mi diye korkmayın çünkü 404 ile kalorifer petekleri bile tamir edilebilir) Bu yaptığınız işlemin aynısını büyük leğenin altına da yapın ve iki musluğu boru ile birleştirin. Leğen tuvaletin oturulan kısmının üzerine 15-20 cm kalınlığında sağlam bir şey koyup üzerine büyük leğeni yerleştirin. Akvaryum vanalarını açın az bir miktar su leğene dolacaktır. Leğendeki suyun yerden yüksekliği ile rezervuardaki suyun yerden yüksekliği daima aynı olacağı için leğenin içinde sürekli olarak su bulunacaktır. Leğendeki su yüksekliğini leğeni biraz daha aşağı **** yukarı yerleştirerek ayarlayın ve leğende daima 1-2 cm su kalacak şekilde bir pozisyon elde edin.(Yüksekliği ayarlanabilir ütü masasına da belki leğen konabilir) Evdeki bütün çiçekleri tabaklarından alıp artık bu leğene yerleştirebilirsiniz. Tatil boyunca sanki tabaklarda su varmışçısında çiçekler sulanacaklardır çünkü rezervuar şamandırası azalan suyu yerine koyacaktır. Bir de tatilden gelince boruyu yerinden sökmeyin rezervuardaki vanayı kapatın; boruyu diğer uçtan leğenden çıkartın, sonra dolayarak duvarla rezervuar arasında surun. Vanalı büyük leğeni de atmayın. Gelecek yıllar sisteminiz hazır….

serkan oktay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2008, 14:25   #83
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Rezeruarun üst kapağını aralasak, içinden bir u borusu ile leğene koysak... Nasıl olur? ne leğeni nede rezervoir'ı delmiş oluruz.
Tabii rezervuarla leğen arasındaki üsten gelen boruda hava olmaması gerekir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2008, 19:15   #84
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Dostlar, Ahhh, bu çiçek sevgisi bizlere ne dahiyane fikirler doğurtuyor değil mi? Bu güzel buluşlar için teşekkürler sevgili arkadaşlar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2008, 16:42   #85
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-08-2008
Şehir: amasya
Mesajlar: 11
Galeri: 5
Merhaba!Ben buradan okuduğum bilgiler ile balkonuma küçük bir sulama tesisatı kurdum.Fotoğrafını yakında göndereceğim.Tesisat basit:Yukarıda yazıldığı gibi serum hortumları ve boş serum torbası...Serum torbası iki girişliydi ve her iki tarafında hortumları vardı.Alttaki hortumun ucuna serum hortumunu taktım;üsttekini ise altı delinmiş metal kutukolanın altına taktım ve kolakutusunu üstte bir demire tutturdum.Torbayı da biraz aşağısına astım.Torba boşaldığı zaman üstten dolduruyorum.Tatilde ise suya en çok ihtiyaç duyacak olan bitkilerin dibine çok yavaş şekilde açmayı düşünüyorum...


Düzenleyen fth05 : 26-08-2008 saat 19:53
fth05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2008, 18:02   #86
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
fth05, hoş geldiniz, yaptıklarınızı bizlerle paylaşımınız büyük incelik, teşekkür ederiz.
Kusura bakmazsanız size bir iki hususu açıklamak istiyorum. Bu benim üzerime vazife değil deyip geçemiyorum, çünkü bizler sitemizi çok seviyor ve onun havasını korumaya azamî dikkat ediyoruz.
Sitemizde, Türkçemizin doğru kullanılması hepimizin en dikkat ettiği bir husustur. Noktalama işaretlerine eğer siz de uyarsanız ve bu başlıkları okursanız mutlu olurum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 09:32   #87
Yeni Üye
 
tulosh's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2007
Şehir: iST
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karavan Mesajı Göster
Bir fikir de ben vereyim hangisi kolayınıza gelirse onu uygularsınız.
Bir kovayı su ile doldurun ve yükseğe örneğin mutfak bankosunun üzerine koyun sulanmasını istediğiniz saksılarınızı da yere mutfak tabanına sıralayın.Bir saksı için kovanın içinden saksının içine kadar uzananacak boyda PAMUK ipliği (Fitil) kesin ve kovada ıslatın,bir ucu kovanın içinde ve tabanına kadar inecek şekilde diğer ucunu da saksının içine hafifçe batırın.Aynı işi tüm saksılarınıza uygulayın.Kovadaki su fitil yardımıyla saksıya transfer olacaktır.Önemli nokta küçük saksılar ile büyük saksılara koyacağınız fitil adetleri farklı olmalı ki yeterli suyu temin edebilsin.Denemiş ve netice alınmış bir yöntemdir.
Annanem bize gelirken hep bu yöntemle çiçeklerini evde bıraktığını anlatır. Çokda kolay sanırım ama ben bırakacak olursam bir hafta öncesinden yinede bir denemek isterim Kıyamam bir aksilik olursa

tulosh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 19:50   #88
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-08-2008
Şehir: amasya
Mesajlar: 11
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
fth05, hoş geldiniz, yaptıklarınızı bizlerle paylaşımınız büyük incelik, teşekkür ederiz.
Kusura bakmazsanız size bir iki hususu açıklamak istiyorum. Bu benim üzerime vazife değil deyip geçemiyorum, çünkü bizler sitemizi çok seviyor ve onun havasını korumaya azamî dikkat ediyoruz.
Sitemizde, Türkçemizin doğru kullanılması hepimizin en dikkat ettiği bir husustur. Noktalama işaretlerine eğer siz de uyarsanız ve bu başlıkları okursanız mutlu olurum.
Uyarınız için çok teşekkür ediyorum.

fth05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2008, 17:28   #89
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar. Hepinizin ellerine zihinlerine sağlık. Gerçekten müthiş fikirler bunlar.

Geçenlerde sular kesilmişti. Uzun zamandır da sulayamıyordum yavrucuklarımı. Elimizde olan suyu da içme suyu olarak ve yemek yaparken kullanıyorduk. Yani sınırlıydı. Ne yapacağımı şaşırdım. Sulasam bir türlü sulamasam bir türlü. Bir buçuk gün sular gelmedi ve yavrucuklarıma bi şey olacak diye çok korktum. Özellikle serum şişesi ve aparatlarıyla kurulan sistem çok hoşuma gitti. Çok da mantıklı. Bidonlardaki gibi su sızdırma korkusu olmadan günlük kullanımda da çok ideal. En kısa zamanda sağlık ocağından ve eczaneden temin edeceğim bunları.

Tekrar tekrar teşkkür ederim. Tanıdığım herkese anlatacağım bu yöntemi

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2009, 19:47   #90
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Burada güzel bir uygulama var. Oldukça pratik geldi. Henüz denemedim ama çalışır gibi geliyor.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024