View Single Post
Eski 31-07-2008, 12:30   #79
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
İyi günler herkese,
Yarın iki haftalığına evden ayrılıyoruz. Balkonlarda ve ev içinde büyüklü küçüklü tam 90 saksı bitkimiz var.. Çok fazla oldukları için basit damla sulama yöntemini düşünmemiştim, şimdi ise paçalarımız tutuştu.. Bir tanıdığa anahtar vereceğiz ama içim rahat etmiyor, hassas bitkiler var.

Bitkilerin özel bakım isteyenlerine etiket yapıştıracağım ki düzgün sulansın, ayrıca çelikleme yaptığım ve köklenmesini beklediğim bitkiler var.. Bunları gruplayacağım ve kovadan iple su almalarını sağlayacağım.

Menekşelere gitmeden önce su vereceğim ve iki hafta boyunca sulatmayacağım. İç mekandakilerin bazılarına şişe saplayacağım.

Balkonda koca saksılarda güller var, yasemin, begonvil, hanımeli var.. Umarım yeterli miktarda sulanabilirler çünkü miktarları sulayanı bıktıracak kadar fazla. Kocaman bir kivimiz var ve susuzluğa çok hassas, ölecek diye çok korkuyorum.

Bir balkonumuz aşırı rüzgarlı ve buradaki bitkiler özel bakım istiyor, mesela bugün aşırı rüzgardan büyük güllerin sürgünleri kırılmış, minyatürlerin ise sürgün ve tomurcukları kurumuş

Balkondakileri içeri alsam, çok büyükler ve börtü böcekleri vardır. Ayrıca iki hafta boyunca güneşsiz ne yapacak zavallılar..

Tohumdan yeni çıkan bitkiciklerim var ve bakıma muhtaçlar, ne yapsam..

Kısacası... İMDAAT!

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön