![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() Ama ben tüketeceğimiz zeytinden değil, ticareti yapılan zeytinden bahsediyorum. Adam 'içinde buruşuk olan zeytini bile getirme', diyor. Eleğe bile sokmuyor. Siz 100-200 ton zeytin kuracaksınız, buruşuk zeytin ister misiniz? ![]() Diğer görüşlerinize katılıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
Mesela buğday boldur, tüccarın sezon başlarında çektiği en büyük numara, analiz için götürdüğünüz buğdaya ''...sünesi var biraz..gluten düşük..'' falan diyerek buğdayınızın fiyatını kırar..aynı buğdayı yılbaşından sonra götürdüğünüzde ise ne gözü süne görür ne de gluten.. ... Ben bu buruşuk zeytin konusunda Marmarabirlik'in bu kadar kadar titizlik yapacağını sanmıyorum..yıllarca Tekirdağ alım merkezlerinden bilirim..kıvırcık-buruşuk zeytin karışım halinde alınır oralarda.. Tüccar kadar hasislik yapacaklarını sanmıyorum..tüccarlar daha acımasız ve gaddar..kibrit çöpü kadar kusuru mertek gibi gözünüze sokarlar.. Ondan sonrada nazlanarak aldıkları kıvırcık zeytinleri en pahalı fiyatlarla süpermarketlerde pazarlarlar.. Kıvırcık sele şu an İstanbul'da 13-15 lira.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|