![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
çit sistemi
arbeguine zeytini çit bitkisi oluyor bizim gemlik olmaz yok böylebişey şayet yapmak ister ve dal terbiyesi yaparsanız olur. Ayrıca arbeguine zeytininin verimi yazılanlar kadar fazla olduğunu sanmıyorum üstelik meyvenin saptan kopmama problemi var toplama işçiliği yüksek maliyetli oluyormuş bunlar benim değil bornova zeytin araştırma enstitüsünün verileri. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
Sn. bayındırmevkii , Merhaba . Forumdan takip ettiğim kadarıyla arazinizin etrafına çit için dikmeyi düşündüğünüz arbequina çinsi zeytine angaje olduğunuzu anlıyorum. O cins hakkında yeterli bilgim yok , ama tahminimce akdeniz iklimine uygun sıcak ortamı seven bir çeşit olduğunu düşünüyorum. Tahminimce araziniz İstanbul veya çevresinde. Akdeniz ve bizim Ege bölgesine göre nispeten soğuk bir bölge. Bu nedenle kış soğuklarından etkileneceğini düşünüyorum. Bu nedenle Marmara bölgesi şartlarına uygun bir tür seçmeniz daha uygun olacaktır. Sn. demirgönenç , Sn. omer.tuncer , Sn. Meyveli Tepe ' nin görüşlerine katılmamak mümkün değil. Selamlar . . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
sn.syıldıran, Arazim Çanakkale, Bayramiçtedir. Akdeniz geçiş bölgesi, karasal iklim özelliği gösterir.Çevrede yoğunluk Edremit çeşiti. Ben İstanbulda oturuyorum. Arbeguineye takmamım tek nedeni iş planıma uyması. Bunu uygun bir resim bulursam görsel olarak ifade edeceğim. Selamlar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
sn.omer.tuncer, Çok iddialısınız. Gemlik çeşiti amacıma uygun form alabilecek ise görsel bulgular ile ispat edin. Ben hiç bir çeşitte ısrarlı değilim. İş planıma uygun ise yerli çeşitlerde olabilir. İş planım nedir derseniz ilk yazılarımdan itibaren okuyun. Ben ne beklediğime dair görsel malzeme bulunca forumda paylaşacağım. Ayrıca belirtmeliyim, Arbeguinenin olumsuz yanlarını iyi bildiğime emin olabilirsiniz. Saygılar |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|