agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni175Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-01-2014, 21:34   #241
Ağaç Dostu

seccomann01's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2014
Birkaç yöntemle bende ağaç tohumu bonsai tohumu değil

diktim işledim ayarladım vs vs sonucunu bekliyorum işlemlerim arasında okuduğum gördüğüm aklıma yatanları yaptım sonucuna göre size buradan yazacağım tabi hüsrana uğradıklarımı en son yazacağım

Sakaki beğendi.
seccomann01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2014, 00:15   #242
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-02-2013
Smile tohumdan mavi jakaranda ve hurma :)

arkadaşlar selamlar,

tohumdan yetiştirmeye meraklı bir yapım var ilk gelişimlerinden itibaren canlıları incelemeyi ve onlarla büyümeyi seviyorum. mavi jakaranda tohumu ve hurma çekirdeklerimi çimlendirmek için yapı marketten ufak bir sera edindim öncelikle. mavi jakaranda için bu aylardaki tohum ekiminin çok faydalı olmayacağını düşünsem de sadece 8 adet tohumu denemek amaçlı sera destekli ektim tabi 2 adette hurma çekirdeği tohumdan daha önce meyve ve sebze yetiştirmişliğim var fakat konu bir ağaç olunca deneyimim -0. yanlış yaptığım bu safhada başka yapmam gereken bir şey ler daha var mıdır? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

IMAG0325.jpg

IMAG0326.jpg

IMAG0327.jpg

bypoli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2014, 11:42   #243
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2014
Tohum olduğunu sandığım birkaç ufaklıkla işe başladım

pumako97 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2014, 16:44   #244
Ağaç Dostu

seccomann01's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2014
Kolay Gelsin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pumako97 Mesajı Göster
Tohum olduğunu sandığım birkaç ufaklıkla işe başladım
Kolay gelsin

Bütün kullanıcılar sana yorum yapmadan ben yapayım başka bir bonsain var mı?

Çünkü;

Yoksa, Tohumların Fidan olup Ağaç olacak ve ardından BONSAİ olabilmeleri ortalama 5 yıl sürebilir.

Onun için;

Hemen bir tane edin Forumdan incele hangisinin bakımı daha iyi ve kolay diye seçimini yap 5 yıl içinde gelişecek olan (İNŞALLAH) ağaçlarına daha Bonsai konusunda daha faydalı ve bilgili olabilme şansın ve onlara harcadığın vakti boşa harcamamış olursun.

Sakaki ve Betül Nursel beğendi.
seccomann01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 21:10   #245
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
Tohumdan bonsai tamamen bir zevk işi. Olmaz değil, OLUR. Ama çok uzun ve zorlu bir süreç. Yetiştiren kişinin çok sabırlı olması gerekiyor. Bonsai sürecine birde ağacın yetişip, olgunlaşma dönemini de hesaba katmalı. Bu süreç ağacın türüne, gelişme hızına ve bakım şartlarına göre değişsede minimum 5 ila 10 yıl arası değişir. Birde işin içine Bonsai süreci de girdiğinde tohumdan-Bonsai'ye geçen süreç 10-15 yılı bulmaktadır. Bu süreyi gözönüne almak öyle her yiğidin harcı değildir.
Ben ne tohum nede küçük fidanlarla uğraşamıyorum. Belkide yaşımdandır, belkide yeterince sabrım yoktur, belkide...? kısa zamanda bahçemde Bonsailer görmek istiyorum.
Sn.seccomann01'in söylediklerine katılıyorum. tohumdan Bonsai yetiştiren kişilerin 1-2 tanede yaşlı ağaçlardan yola çıkarak Bonsai yapmalarını öneririm. Bu ağaçlar üzerinde telleme, budama vb. tekniklerinde yeterince deneyim kazanarak ileride tohumdan yetiştirdikleri ağaçlara uygulayacakları işlemlerde deneyim ve el alışkanlığı kazanmalarıda gerekli.

Betül Nursel beğendi.

Düzenleyen badrobot : 08-02-2014 saat 09:59
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2014, 09:23   #246
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-02-2014
Bonsai

Arkadaşlar merhabalar bende foruma yeni üye oldum ve bonsai gibi bi agaç yetiştirmek istiyorum ama aklımda şuan soru var.

1- Şimdi bi agac tohumu alıp mı başlayıp diyorum.
2- Başka birşey de 20 - 30 cm boylarında cam , nar gibi agaç olıp öylemi işe başlasam diyorum.
3- Hangi tür agaclar daha iyi oluyor yani hangi agaclardan alsam.

Teşekkürler arkadaşlar.

Düzenleyen JuMaN : 24-02-2014 saat 09:24 Neden: **** kelimesi yıldızlı olarak çıktı o yüzden değiştirdim.
JuMaN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2014, 09:36   #247
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi JuMaN Mesajı Göster
Arkadaşlar merhabalar bende foruma yeni üye oldum
Hoş geldiniz öncelikle.

Alıntı:
bonsai gibi bi agaç yetiştirmek istiyorum
Hepimizin amacı "bonsai gibi ağaç" değil de "ağaç gibi bonsai" yetiştirmek.

Alıntı:
1- Şimdi bi agac tohumu alıp mı başlayıp diyorum.
2- Başka birşey de 20 - 30 cm boylarında cam , nar gibi agaç olıp öylemi işe başlasam diyorum.
Bu size kalmış bir seçim. İster tohumdan, ister fidandan, isterseniz gelişmiş bir ağaçtan başlayabilirsiniz. Tohumdan yetiştirmek diğerlerine göre daha uzun süre ister ve tabii ki daha fazla sabır ve dikkat!

Alıntı:
3- Hangi tür agaclar daha iyi oluyor yani hangi agaclardan alsam.
Yaşadığınız bölgede etrafınızda her gün gördüğünüz ağaçlar, yani yaşadığınız ortama ve iklime uygun ağaçlar en doğru seçim olacaktır. Bu ağaçların arasından seçim yaparken de yaprak küçültmeye oluplu cevap verip vermediği, dallanmasının güzel olup olmadığı, vs. gibi konuları da dikkate almak lazım. Örneğin malta eriği (bizim buralarda yeni dünya denir) gibi türler yaprak boyutundan ötürü pek tercih edilmez.

Kolay gelsin.

seccomann01 beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2014, 09:39   #248
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-02-2014
Anladım hocam Akdeniz ihlimi var burada hatay da yaşıyorum forumda araştırdım şimşir agacından başlamak istiyorum ve çam da olabilir. Yardımlarınız için Teşekkürler.

JuMaN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2014, 10:38   #249
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Anladım hocam Akdeniz iklimi var burada hatay da yaşıyorum, forumda araştırdım şimşir ağacından başlamak istiyorum ve çam da olabilir. Yardımlarınız için Teşekkürler.
Çam sizin için ilk etapta çok zor bir ağaç. Bunun yerine zeytin, dut, incir (ficus dediğimiz türler de dahil) sizin için çok daha ideal olur.

Eski 27-02-2014, 13:37   #250
Ağaçsever

böörtlen's Avatar

Giriş Tarihi: 27-02-2014
Merhaba, siteye bugün geldim ve sabahtan beri Bonzai hakkında yazılanları okumaya çalışıyor ve bir ağacın bonzai olarak yetiştirilmesini anlamaya çalışıyorum. Çünkü kendimi bildim bileli ağaçların çiçeklerin içinde yetiştim ama hiç minyatür ağaç yetiştirmeyi düşünmemiştim, daha çok üzerine çıkıp oturabileceğim ağaçlar büyüttüm Patronumun, bozai yetiştirme hevesiyle tohumları çimlenmeye aldım ve nihayet bir tanesi bugün güneşe kollarını açmak için toprağı zorluyor, ağacımız pembe erguvan bu arada
okuduklarımdan anladığım kadarıyla 5-6 yaprak olana kadar bekleyip, sonra onu daha geniş bir saksıya alıp köklerin geniş alana sahip olmasıyla, gövdeyi büyütmek ve bu arada dalları istediğimiz yönde budayarak büyümesini sağlamak..şimdilik bu kadarı yetecek sanırım bana çünkü uzun bir süreç beni bekliyor ve ben çok heyecanlıyım..
Aslında söylemek istediğim şey şuydu heyecandan unuttum affedin.. tohumun çimlenmesi için yapılması gereken bir çok şey yazmışsınız ama doğa içinde büyüyen biri olarak tohumların,güneş,nem ve üstünü örten ince bir tabaka toprakla çok kolay çatlayıp filizlendiğini görüyorum,işin özü tohumu kendi başına bırakmak sanırım,fazla üstüne düşünce hayata kucak açması da gecikiyor gibi
ve ve sizlerle olmak çok güzel,yetiştirdiğiniz bonzaileri görmek ve sarfettiğiniz emeği okumak çok heyecanlıydı

mister73 beğendi.
böörtlen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2014, 13:39   #251
Ağaçsever

böörtlen's Avatar

bu da benim erguvan

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Fotoğraf0018.jpg (49.3 KB, 304 views)
Eski 11-03-2014, 10:18   #252
Ağaçsever

böörtlen's Avatar

ikinci erguvanımda çıktı tohumdan, ve ilki üçüncü yaprağını açıyor ve bir tane kestanem oldu minik bir filiz daha ama onu da değerlendirmeyi düşünüyorum, acaba kestane çabuk büyür mü ki? )

Sakaki ve Betül Nursel beğendi.
Eski 12-03-2014, 07:58   #253
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
Kestane, Ceviz, Ginkgo, Erguvan, Meşe, Çitlembik vb. ağaçlar çok yavaş gelişmesiyle bilinir.

böörtlen beğendi.
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2014, 08:23   #254
Ağaçsever

böörtlen's Avatar

nerede zor bir şey varsa onu buluyorum galiba

ve bir ricam olacak, bir kaç fidancıyla görüştüm ama salkım söğüt bulamadım ve Adana'da nerelerde fidancılar var çok bilmiyorum, bilgisi olan veya salkım söğüt bulabileceğim bir yer bilen yardım edebilir mi?

Eski 12-03-2014, 10:20   #255
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi böörtlen Mesajı Göster
nerede zor bir şey varsa onu buluyorum galiba

ve bir ricam olacak, bir kaç fidancıyla görüştüm ama salkım söğüt bulamadım ve Adana'da nerelerde fidancılar var çok bilmiyorum, bilgisi olan veya salkım söğüt bulabileceğim bir yer bilen yardım edebilir mi?
Sn böörtlen hem salkım söğüt hem de kestaneyi daha tecrübe kazandıktan sonra deneyin bence. Hatta kestaneyi hiç denemeyin Adana iklimine uygun değil pek.
Salkım söğüdü de Adana gibi Türkiye'nin en sıcak ilinde bonsai saksısında bakabilmek oldukça zor.

böörtlen beğendi.
Eski 12-03-2014, 12:01   #256
Ağaçsever

böörtlen's Avatar

Sn. Sakaki,

Kestane hazır geldi, dayım sağolsun aldığı kestaneleri pişirmeyi unutmuş, ikisi çimlenmiş, o da tutup ekmiş.. Bir tanesi 10 cm i geçmiş diğeri ona yaklaşmakta..Adana da zor olacağını biliyorum ama yaşatmaya çalışacağım. Söğü de gelince, bakın bizim köyde yeni ekilen fidanları sıcak yaz günlerinde susuz kalmasınlar diye pet şişelere su doldurup toprağa ters gömüyorlar, bir çeşit damlama sulama gibi oluyor, fidan susuz kalmıyor, söğüdün suyu sevdiğini bildiğim için toprağını hep su içinde tutabileceğim bir sistem oluşturmayı düşünüyorum, serum hortumu gibi malzemelerle ayrıca balçık ve killi toprak sevdiğini de öğrendim ve bu topraklara da fazlasıyla sahibim. Bu sebepten denemek istiyorum, zorluklarla uğraşmayı seviyorum ve beslediğim hayvanlar, bitkiler de sonunda bana benziyor (gerçi arada 'benden bu kadar arkadaşım dayanamayacağım artık' diyen de olmuyor değil ) bu yüzden hem söğüdü, hem de oya ağacını bulabileceğim bir yer biliyorsanız söyleyin, yoksa isyan edip bonsai gaspı yapacağım )

gulayb, Sakaki ve mister73 beğendi.
Eski 12-03-2014, 12:44   #257
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Sn böörtlen,

Mavi bulvar üzerinden Real AVM'ye doğru giderken ana caddeye varmadan 1 ila 3 km önce arka arkaya (300-500 metre aralıklarla) 3-4 fidancı var. Hepsinde salkım söğüt olduğunu görmüştüm. Oralara bakmaya deneyin.

böörtlen beğendi.
Eski 12-03-2014, 12:51   #258
Ağaçsever

böörtlen's Avatar

oralar bana ters olduğundan gidemedim ama gideceğim teşekkür ederim

Eski 18-03-2014, 07:43   #259
Ağaçsever

böörtlen's Avatar

Günaydın,

Tohumdan başlamak isteyenlere, kendi deneyimimden yola çıkarak bir şey söylemek istiyorum. Aldığımız tohumlardan ilk önce iki tanesi ektik, bunlardan birini tohumla gelen toprağa, diğerini ise hazır toprak ve bahçe toprağını karıştırdığımız bir kaba.. İlk filizlenen karma toprağın tohumu oldu ve şu anda dördüncü yaprağını açıyor ve oldukça sağlıklı, kendi toprağıyla gelen tohum ise ondan bir hafta sonra çimlenmeye başladı ama ilk yapraklarını dahi açamadı ve hem renk hem duruş olarak çok sağlıksız görünüyor. Sanırım, hazır alınan tohumların toprağını biraz karıştırmak daha sağlıklı olur veya tamamen başka bir toprak kullanmalı diye düşündüm.

Eski 28-03-2014, 21:57   #260
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-10-2013
Merhaba arkadaşlar benimde erguvan bonsaim var şuan büyümekte fakat toprağında beyaz beyaz küçücük böceklenme yaptı bunlardan nasıl kurtulabilirim?

Düzenleyen Sakaki : 28-03-2014 saat 22:55 Neden: Fotoğrafları doğrudan foruma yüklemeniz gerekiyor
0zgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2014, 22:25   #261
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2014
Merhaba
River sheok tohumlarımı çimlendirmek için mini seraya koydum, 2 haftalık bir süre geçti ve şimdi resimdeki gibiler.
Sorum, artık seranın kapağını açık bırakmam mı gerekiyor,
Evin içinde aydınlık bir yerdeler, ne kadar bir süre içerde tutmalıyım, ne zaman balkona koymalıyım?

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg image.jpg (60.8 KB, 228 views)
Cetinto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2014, 22:09   #262
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi böörtlen Mesajı Göster
bu da benim erguvan
merhaba,

bende erguvan ve kara çam aldım. tohumdan yetiştirmeye başlamak istiyorum.
sizin erguvan ne kadar sürede filizlendi?

bir de ekim aşamasında neler yaptınız kısaca anlatabilir misiniz?

teşekkürler.

melihvarol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2014, 14:07   #263
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-04-2014
Wink Tohum ve Fidan Konusunda Yardım

Merhaba ben bonsaiye yeni heves salmış biriyim. Ve birkaç çeşit tohum aldım ve ektim. Demir ağacı, Karaçam ve Pavlonya adı verilen tohumlardan aldım soğuk ya da sıcak katlama yapmadan iki gün suda bekletip direk toprağa gömdüm doğru mu yaptım emin değilim. Daha sonra Acer Rubrum tohumlarından aldım şuan suda bekliyorlar iki gün suda bekletip bir kısmını direk gömeceğim(taze tohumları direk gömün diyorlardı taze olduklarından emin değilim) diğer kısmını ise torfla karıştırıp buzdolabında soğuk katlamaya koyacağım. Şu ana kadar anlattıklarımda eksik olduğum ya da yanlış yaptığım şeyler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Ayrıca tohumlarım büyüyene kadar bir fidan almayı ve üstünde çalışıp el alışkanlığı kazanmak istiyorum. Ama ulaşabileceğim bir fidanlık yok bu yüzden internetten sipariş vermek istiyorum acaba bana önerebileceğiniz bonsai yapmaya uygun güzel sağlıklı fidanlar satan yerler önerebilir misiniz?

mister73 beğendi.
Matt42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2014, 11:01   #264
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2014
Merhaba, bende geçen hafta karaçam ve erguvan bonsai kiti aldım. Bir gece suda bekletip ektim... Benim aldıklarımın kağıdında dolapta bekletin demiyordu. Hata mı yaptım acaba? Bakalım, inşallah bende burlara fotoğraf koyabilecek kadar büyütebilirim.

Betül Nursel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2014, 12:49   #265
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Matt42 Mesajı Göster
Merhaba ben bonsaiye yeni heves salmış biriyim. Ve birkaç çeşit tohum aldım ve ektim. Demir ağacı, Karaçam ve Pavlonya adı verilen tohumlardan aldım soğuk ya da sıcak katlama yapmadan iki gün suda bekletip direk toprağa gömdüm doğru mu yaptım emin değilim. Daha sonra Acer Rubrum tohumlarından aldım şuan suda bekliyorlar iki gün suda bekletip bir kısmını direk gömeceğim(taze tohumları direk gömün diyorlardı taze olduklarından emin değilim) diğer kısmını ise torfla karıştırıp buzdolabında soğuk katlamaya koyacağım. Şu ana kadar anlattıklarımda eksik olduğum ya da yanlış yaptığım şeyler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba sn Matt42,

Aramıza ve bonsaiye hoş geldiniz
Her ne kadar birkaç tane tohumdan yetiştirdiğim bonsai adayım olsa da ve her ne kadar bonsai ile uğraşıyor olsam da bahsettiğiniz ağaçların tohumdan yetiştirilme konusunda tecrübem yok. Daha ziyade gelişmiş fidanlarla veya yamadori usulü ile bonsai yetiştirmekle ilgileniyorum.

Ancak, bu ağaçların/bitkilerin çimlendirilmesi, soğuk katlama süreleri, vs gibi konularda bu türlere ait forumdaki diğer başlıklara da bakmanızda fayda var, çünkü her ağaç soğuk katlama gerektirmeyebiliyor, veya her ağacın soğuk katlama süresi farklı olabiliyor, vs.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Matt42 Mesajı Göster
Ayrıca tohumlarım büyüyene kadar bir fidan almayı ve üstünde çalışıp el alışkanlığı kazanmak istiyorum. Ama ulaşabileceğim bir fidanlık yok bu yüzden internetten sipariş vermek istiyorum acaba bana önerebileceğiniz bonsai yapmaya uygun güzel sağlıklı fidanlar satan yerler önerebilir misiniz?
Tohumlarınız yeteri kadar gelişene kadar uygun fidanlar alarak üzerinde deneyim kazanmanız en iyisi zaten. İnternette satışı yapılan fidanlar genelde bonsai için çok uygun olmayan, çok ince veya resimdeki gibi olmayan fidanlar olabiliyor. O yüzden kesinlikle çevrenizdeki fidancıları bularak ziyaret etmenizi öneririm. Konu ağaç, bonsai vs. olunca görerek almak en iyisi.

Saygılarımla

Eski 21-04-2014, 12:53   #266
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Betül Nursel Mesajı Göster
Merhaba, bende geçen hafta karaçam ve erguvan bonsai kiti aldım. Bir gece suda bekletip ektim... Benim aldıklarımın kağıdında dolapta bekletin demiyordu. Hata mı yaptım acaba? Bakalım, inşallah bende burlara fotoğraf koyabilecek kadar büyütebilirim.
Merhaba sn Betül,

Siz de aramıza hoş geldiniz

Soğuk katlama (tohumları buzdolabında belirli bir nem oranında, belirli bir süre boyunca ve belirli bir derecede bekletme) ihtiyacı olan türleri doğrudan ekmeniz çimlenmelerini elbette olumsuz etkileyecektir, büyük ihtimal çimlenmeyeceklerdir belki de.

Bir de yeri gelmişken bir uyarı yapmam iyi olur: İnternette bonsai kiti, bonsai toprağı, bonsai tohumu diye satılan şeylere lütfen rağbet göstermeyiniz. Bu hem para hem zaman kaybına neden olur. Bonsaiye nasıl başlayacağınız, nasıl fidanlar seçmeniz gerektiği, nasıl bakımlarını sağlayacağınız, kendi toprak karışımınızı nasıl tek kuruş harcamadan hazırlayabileceğiniz ve daha birçok konuda bilgi zaten forumumuzun bonsai bölümünde mevcut. Para ve zaman harcamadan önce bunları bir gözden geçirin derim.

Başarılar diliyorum.

Adem Keskin beğendi.
Eski 22-04-2014, 11:15   #267
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2014
Demek ki hatalı başladık.... Neyse genede beklicem... Bu gün 3 gün oldu 2 ay sonra görücez akıbetimizi sabırsızlıkla bekliyorum...

Betül Nursel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2014, 13:22   #268
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-04-2014
merhaba ben bugün bir acer tamukeyama tohumu aldım henüz saksı almadım ve bonzai toprağım var. nasıl bir saksı almalıyım ve nasıl yetiştirmeliyim ?

seviperisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2014, 08:12   #269
Ağaçsever

böörtlen's Avatar

Günaydın,

Sn. seviperisi, aslında söz ustaların ama onların deneyimlerinden öğrendiğim kadarıyla tohumdan başlayacaksanız saksınızın bir önemi yok çünkü tohumun normal bir ağaç gibi büyümesini sağlamalısınız, onun üzerinde çalışmaya başlamak için, bildiğimiz fidan boyuna gelene kadar beklemek gerekiyor. (Umarım yanlış bir şey söylememişimdir)

Bende tohumdan başlayanlardanım ama onu uzun bir süre beklemem gerektiğini öğrendiğimde kendime salkım söğüt edindim, bu tecrübeyi daha hızlı deneyimleyebilmek için

Sakaki beğendi.
Eski 23-04-2014, 10:07   #270
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-01-2012
Sayın seviperisi , Sayın böörtlen saksının önemi vardır. Ne kadar büyük saksı olursa gelişim o kadar hızlı olur ve hatta mümkünse bahçede toprakta bakmak gelişim açısından epey zaman kazandırır. Ayrıca Acerlerde soğuk katlama yapmak lazım, direk toprakla buluşturduğunuzda başarılı olamayacaksınız. Saygılarımla başarılar..

Sakaki beğendi.
Adem Keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025