View Single Post
Eski 27-02-2014, 13:37   #250
böörtlen
Ağaçsever

böörtlen's Avatar

Giriş Tarihi: 27-02-2014
Merhaba, siteye bugün geldim ve sabahtan beri Bonzai hakkında yazılanları okumaya çalışıyor ve bir ağacın bonzai olarak yetiştirilmesini anlamaya çalışıyorum. Çünkü kendimi bildim bileli ağaçların çiçeklerin içinde yetiştim ama hiç minyatür ağaç yetiştirmeyi düşünmemiştim, daha çok üzerine çıkıp oturabileceğim ağaçlar büyüttüm Patronumun, bozai yetiştirme hevesiyle tohumları çimlenmeye aldım ve nihayet bir tanesi bugün güneşe kollarını açmak için toprağı zorluyor, ağacımız pembe erguvan bu arada
okuduklarımdan anladığım kadarıyla 5-6 yaprak olana kadar bekleyip, sonra onu daha geniş bir saksıya alıp köklerin geniş alana sahip olmasıyla, gövdeyi büyütmek ve bu arada dalları istediğimiz yönde budayarak büyümesini sağlamak..şimdilik bu kadarı yetecek sanırım bana çünkü uzun bir süreç beni bekliyor ve ben çok heyecanlıyım..
Aslında söylemek istediğim şey şuydu heyecandan unuttum affedin.. tohumun çimlenmesi için yapılması gereken bir çok şey yazmışsınız ama doğa içinde büyüyen biri olarak tohumların,güneş,nem ve üstünü örten ince bir tabaka toprakla çok kolay çatlayıp filizlendiğini görüyorum,işin özü tohumu kendi başına bırakmak sanırım,fazla üstüne düşünce hayata kucak açması da gecikiyor gibi
ve ve sizlerle olmak çok güzel,yetiştirdiğiniz bonzaileri görmek ve sarfettiğiniz emeği okumak çok heyecanlıydı

böörtlen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön