Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Matt42
Merhaba ben bonsaiye yeni heves salmış biriyim. Ve birkaç çeşit tohum aldım ve ektim. Demir ağacı, Karaçam ve Pavlonya adı verilen tohumlardan aldım soğuk ya da sıcak katlama yapmadan iki gün suda bekletip direk toprağa gömdüm doğru mu yaptım emin değilim. Daha sonra Acer Rubrum tohumlarından aldım şuan suda bekliyorlar iki gün suda bekletip bir kısmını direk gömeceğim(taze tohumları direk gömün diyorlardı taze olduklarından emin değilim) diğer kısmını ise torfla karıştırıp buzdolabında soğuk katlamaya koyacağım. Şu ana kadar anlattıklarımda eksik olduğum ya da yanlış yaptığım şeyler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
|
Merhaba sn Matt42,
Aramıza ve bonsaiye hoş geldiniz

Her ne kadar birkaç tane tohumdan yetiştirdiğim bonsai adayım olsa da ve her ne kadar bonsai ile uğraşıyor olsam da bahsettiğiniz ağaçların tohumdan yetiştirilme konusunda tecrübem yok. Daha ziyade gelişmiş fidanlarla veya yamadori usulü ile bonsai yetiştirmekle ilgileniyorum.
Ancak, bu ağaçların/bitkilerin çimlendirilmesi, soğuk katlama süreleri, vs gibi konularda bu türlere ait forumdaki diğer başlıklara da bakmanızda fayda var, çünkü her ağaç soğuk katlama gerektirmeyebiliyor, veya her ağacın soğuk katlama süresi farklı olabiliyor, vs.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Matt42
Ayrıca tohumlarım büyüyene kadar bir fidan almayı ve üstünde çalışıp el alışkanlığı kazanmak istiyorum. Ama ulaşabileceğim bir fidanlık yok bu yüzden internetten sipariş vermek istiyorum acaba bana önerebileceğiniz bonsai yapmaya uygun güzel sağlıklı fidanlar satan yerler önerebilir misiniz?
|
Tohumlarınız yeteri kadar gelişene kadar uygun fidanlar alarak üzerinde deneyim kazanmanız en iyisi zaten. İnternette satışı yapılan fidanlar genelde bonsai için çok uygun olmayan, çok ince veya resimdeki gibi olmayan fidanlar olabiliyor. O yüzden kesinlikle çevrenizdeki fidancıları bularak ziyaret etmenizi öneririm. Konu ağaç, bonsai vs. olunca görerek almak en iyisi.
Saygılarımla