View Single Post
Eski 07-02-2014, 21:10   #245
badrobot
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
Tohumdan bonsai tamamen bir zevk işi. Olmaz değil, OLUR. Ama çok uzun ve zorlu bir süreç. Yetiştiren kişinin çok sabırlı olması gerekiyor. Bonsai sürecine birde ağacın yetişip, olgunlaşma dönemini de hesaba katmalı. Bu süreç ağacın türüne, gelişme hızına ve bakım şartlarına göre değişsede minimum 5 ila 10 yıl arası değişir. Birde işin içine Bonsai süreci de girdiğinde tohumdan-Bonsai'ye geçen süreç 10-15 yılı bulmaktadır. Bu süreyi gözönüne almak öyle her yiğidin harcı değildir.
Ben ne tohum nede küçük fidanlarla uğraşamıyorum. Belkide yaşımdandır, belkide yeterince sabrım yoktur, belkide...? kısa zamanda bahçemde Bonsailer görmek istiyorum.
Sn.seccomann01'in söylediklerine katılıyorum. tohumdan Bonsai yetiştiren kişilerin 1-2 tanede yaşlı ağaçlardan yola çıkarak Bonsai yapmalarını öneririm. Bu ağaçlar üzerinde telleme, budama vb. tekniklerinde yeterince deneyim kazanarak ileride tohumdan yetiştirdikleri ağaçlara uygulayacakları işlemlerde deneyim ve el alışkanlığı kazanmalarıda gerekli.

Düzenleyen badrobot : 08-02-2014 saat 09:59
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön