agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni101Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2014, 13:11   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-04-2014
11. ay da bir bonzai aldım ve iş yerimde bakıyorum.bakıyordum. saatlerdir bu siteyi araştırıyorum. yaprakları dökülmeye başlayınca eve götürdüm. bonzainin türünün zelkova olduğunu biraz önce diğer bonzai severlerin paylaştığı fotoğraflardan öğrendim.
eve götürdüğümde bonzai biraz kendine geldi ve sürüm vermeye başladı bende sevindim dolayısıyla ama aldığım gün var olan dallardaki bütün yapraklar döküldü.sadece sürümlerde yaprak kaldı. ben bahar başlarken budamayı düşünüyordum.nedense öyle bir fikrim vardı.
ama dallar aşırı uzamaya başladı. ve yapraklar büyümeye başladı. şu anda budamamın bir sakıncası varmı? ve aldığımda toprağında yosun vardı ve hoş bir görüntüsü vardı. ama o yosunlarıda kuruttum maalesef. suyu az verdiğim içinmi oldu bilemiyorum. sizden tavsiye istiyorum. ve yapraklarını ıslatarak sulama yapıyorum. ilk aldığımda yaptığım araştırmalarda hep öyle yapılması iyidir yazıyordu. ama sayın toukana bir arkadaşa cevap verirken yapraklarını sulamayın demiş. iyice kafam karıştı.

kral_beyaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2014, 15:26   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Kral_ Beyaz, iyi gunler.
Kasim ayinda aldiginiz ve zelkova oldugunu dusundugunuz agaciniz eger zelkova ya da cin karaagaci ise bu agaclar dis mekan bitkileridir! bunu bilmenizde fayda var..

Yapragini da doken bitkilerdir. Kasim ayinda da yapraklarini dokmesi gerekirdi tabii ki normal sartlari olan bir yerde bakiliyorsaydi..

Imkaniniz varsa en azindan agacinizi balkona aliniz(bahceniz varsa o daha uygun olur) Uzayan dallari kisiltmalisiniz(budamalisiniz) dal uzamalari ile agacinizin seklinin bozulmasina izin vermeyiniz. Agacinizin tum enerjisi uzayan dallara gidiyor budama yaparsaniz geride kalmis gozlerden de surgunler acilabilir.

Agacinizin saksidaki topragi yosunla kapliydi ve simdi onlar kurudu diyorsunuz ya bu da normaldir havalar isindikca yosunlar da kurumaya baslar.. ancak olmezler.. tekrar havalar serinlemeye basladigi zaman, uygun nem ortamini da bulurkenden tekrar yesillenirler, ayni dogada oldugu gibi!

Yapraklari sularsaniz ozellikle sicak ve gunes goren bir yerdeyse yapraklar uzerinde yanmalar olusabilir. Usten yapraklari sulamakla koklere su ulesmamis oluyor bu da agacin susuz kalmasi demektir.. Bir kova icerisine su koyunuz, sonra saksi ve icindeki toprak suyun altinda kalacak sekilde agacinizi kovaya daldiriniz, hava kabarciklari bitene kadar bekleyiniz ve agacinizi kovadan cikartiniz, ozellikle yazda en etkili sulama yontemidir.

Size ve agaciniza guzel gunler diliyorum..

Not: Bilmenizi istedim, "Bonzai" degil BONSAI dir dogrusu...

vetman996 ve Sakaki beğendi.
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025