View Single Post
Eski 31-03-2014, 14:19   #687
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi insupinar Mesajı Göster
Aranıza yeni katılıyorum fırsat buldukça bonsai hakkında birşeyler öğrenmeye çalışıyor araştırmalar yapıyorum ama gerçekten zor sanat.Öncelikle marmariste bana yardımcı olabilecek bir bonsai sever var mıdır acaba? İnşallah bulurum birini.Fidanlıktan 1-2 fidan aldım diktim ve biraz budadım.Fikirlerinize ve bana yön vermenize ihtiyacım var.Fidanlarımı bonsaiye yeni başlayanlara koydum tekrar burayada koymama gerek var mı acaba?Sorun olmayacaksa burayada resimleri ekleyebilirim
Iyi gunler sayin insupinar.
Her sanatin kendine gore zorluklari var ama inan ki zorluktan cok da, keyifli taraflari var, her sanat calismasinin. Bonsai de oyledir, onceleri zor gorunur ama yapmaya basladiktan sonra birikim ve deneyimleriniz, ustalasan elleriniz size bu sanatta buyuk bir keyif verdirecektir, bundan supheniz olmasin.

Turkiyede bonsai belki diger ulkelere kiyasla biraz daha zordur, cunku bonsai Turkiyede cok yeni bir sanat dalidir o yuzden oralarda bonsai ogreneceklerin daha bir ozverili calismalari gerekiyor diye dusunuyorum.
Belki sizin kaldiginiz sehirde, bonsai ile ugrasan ve size bire bir bildiklerini aktaracak birini bulamazsiniz.. Iste o yuzden zordur oralarda bonsai ogrenmek! ama ogrenilemez diye de bir duyguya kapilmayin bu sayfalarda ornekleri cok vardir. Turkiyede bonsai ogrenenler hep sizin gibiydi kendi cabalari ile ogrenebildiler.. Siz de onlardan biri olabilirsiniz.. Sizlerden sonra Turkiyede bonsai ogrenecekler de sizlere kiyasla sansli olacaklar cunku onlara bonsaiyi ogratebilecek birileri olacak yanlarinda..

Yeni aldiginiz fidanlariniza bakip dusuncelerimi orada yazacagim tekrar buraya eklemenize gerek yok..

Size uzun soluklu bonsai calismalari diliyorum..

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön