View Single Post
Eski 04-07-2013, 13:29   #662
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
mss2013 iyi gunler.

"Bu arada benimde tellemedeki amacım zaten dalları şekillendirmekti... tam olarak neyi yanlış yaptığımı anlayamadım o noktada (bunu affınıza sığınarak öğrenmek amaçlı soruyorum)"

Belki o amacla agacinizi telemissiniz! ama tel sarimlariniz yanlis. Tel sarimlari onemlidir. Yanils sarilan tellerle dallari istediginiz yere , yone bukemediginiz gibi bukerken dallarin kirilmasina da neden olursunuz.

Biliyorum belki uygun kalinlikta tel bulmada zorlaniyorsunuz ama dalin esnekligini durdurup tutabilecek kalinlikta bir telle ve uygun bir acida (45 derece ve ya ona yakin) sarilmamis telerle istenilen sonuc alinamaz. Teller guzel ve ozenle sarilmalidir agacin dallarina yon vermek icin sarilan teller agacin estetigini de bozmamali. Tel sarimlari icin gerekli bilgileri forumdan okuyabilirsiniz.

Kuru dallari budadiktan, forumda okuyup ogreneceginiz tel sarimlari bilgisinden sonra da uygun tellerle, ogrendiginiz yontemle agacinizi telleyebilirsini ve dallarini dusundugunuz yerlere egip bukebilirsiniz.

Havai koklendirme de kullandiginiz siyahimsi macun(bulamac) nedir? Koklendirme hormonu kullanabilirsiniz o yoksa hicbirsey kullanmasaniz da olur belki daha uzun bir zaman alir kok salmasi icin. Posetlerle sarili olan yerin surekli nemli olmasina dikkat ediniz(Posetin ust tarafindan gerektiginde su verebilirsiniz)

Sayin Merlict'in siyah poset dusuncesini bir deneyiniz. (kullandiginiz acik renkli posetlerin uzerinden koyu renkli poset sarabilirsiniz) Acik renkli posetin tek avantaji poseti acmadan koklerin ne kadar olustugunu gorebilirsiniz. acik renkli posetin uzerine koyu renkli poset sararsaniz, yine gerektiginde yalniz siyah poseti cikarip altaki posettenin icerisinde olulusan kokleri gorebilirsiniz.

size iyi calismalar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön