Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Kendi adıma fidan seçme aşamasındayım. Hafta sonu kestiğim söğüt dalını (1 m.x 4 cm.= ikiye bölüp kullanmayı düşünüyordum) dümdüz olması sebebiyle sanırım kullanmayacağım. Dört gündür ıslatıyordum, köklenirse bir yerlere dikeriz artık nasip olursa. İzmir in fidancılığıyla ünlü çevre ilçelerinden birinde oturuyorum...
|
Iyi gunler sayin TCM, ayni mesajinizda, hakkimda yazdiginiz iyi dusuncelerinize tesekkur ederim. Okumaya devam ederseniz benim gibi olan bircok arkadasi gorebilirsiniz bu sayfalarda, onlar da ozveri ile sadece bonsaiyi ogratmeye calisiyorlar...
Fidan secme asamasinda oldugunuza inaniyorsaniz, fidanliklari gezip dusundugunuz bonsaiye uygun fidanlar edinmeye bakiniz.. Sogut bonsai olabiliyor cok da rahat koklenir duz dallar yerine sogut agacindan sececeginiz kivrimli ve ilgin dallarla istediginize cabukca ulasabilirsiniz.. Sogut bonsailer bonsai saksisina alindiktan sonra nerdeyse her yil saksisindan cikarilip kok budamasi yapilmali nedeni de sogut koklerinin cok hizli gelismesidir.
Umarim sizin bonsai merakiniz bir tutkuya donusur ve iyi bir bonsai yapan olursunuz.. Bonsai hakkinda bu sayfalarda istediginiz bilgiye ulasabilirsiniz. Akliniza takilan sorular da olursa uygun yerelerde sordugunuz zaman mutlaka cevap verecek arkadaslar olacaktir..
Size guzel bonsai calismalari diliyorum..