agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-10-2006, 20:31   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2006
Çok sağol Bonsaisever, ağzına sağlık ben de aşı macununu nereden bulabilirim diye soracaktım. Haklısın aşı macunu kullanamadım. Onun yerine cam macunu kullandım şimdilik idare eder diye düşündüm.

Budama konusuna gelince haklısın baharı bekleyemedim. Şimşir bu, buna birşey olmaz nasılsa dedim En azından ana dalların şekli belirlensin de baharda dallanmayı arttırırım, dallar da şeklini almış olur diye düşündüm.Aslında şimşir kolay görünmesine rağmen çok zor bir ağaç. Büyümesi çok yavaş oluyor. baya bir işimiz olacak onunla. (Laf aramızda şimşirin bu hale gelmesinde seninle ateş dikeni hakkında yaptığımız muhabbetlerin büyük rolü var. "Böyle korka korka nereye kadar" dedim kendi kendime ve olan oldu.)

Begonvil konusuna gelince o da sabırsızlığımın kurbanı oldu. yanlız onu da içeriye aldım.Mine hanım kışın dışarıda yaşayamayacağını söylemişti. inşallah kötü birşeyler olmaz Şu günlerde ;Kemal Hocam sağolsun çok yardımcı oldular ve olmaya devam ediyor evde yapay ışıklandırma çalışmam var malzemeleri toplamakla ilgileniyorum. Begonvile az da olsa iyi gelebileceğini düşündüm. İnsan eline makası aldımı sıradan geçiriveriyor. Ama artık duracağım sanırım.
Ateş dikeni hakkında da kötü düşüncelerim var ama onu kış sonuna saklıyorum
selamlar...

gallus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2006, 15:23   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Iyi gunler Gallus.
Budama bonsaide en temel unsurlardan biridir. Budama yapmadigin zaman agacin bonsai olmaktan cikacak. saksidaki herhangi bir agac olacaktir. Mutlaka agaclarini budarken kaygilarin olacaktir. budamadan once uc kez dusunup,budamalisin. Budadiktan sonra uc kez dusunmen giden dali geri getirmez.Bonsaide yeni oldugun icin zaman, zaman agaclarini budarken zorlaniyor olabilirsin, bu zorlanmayi zamanla asacaksin, su an ellerin ve yuregin sadece deneyimsiz oldugu icin biraz titriyor. Dogru yoldasin, dogru zamanda ve dogru budamalarla yapacagin bir cok guzel bonsain olacak.
Bonsaide yolun acik olsun.
not: "Gelin duvagi" kulaga, "begonvil"den daha hos geliyor

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2006, 14:50   #3
Ağaç Dostu

Evet Hocam haklısınız gerçekten ellerim eskiye nazaran daha az titriyor.(hala budama yaparken epey bir çekiniyorum tabi) Zaman geçtikçe ağaçların ileride alacağı şekiller gözümde daha rahat canlanmaya başladı. Ama hala şekillendirme konusunda eksiklerim var. Zamanla bu sorunu da aşarım diye düşünüyorum. 6 ay önceki halimle şimdiki halimi kıyasladığım zaman epey bir ilerleme kaydettiğimi görebiliyorum. İnşallah yıllar sonra da bu kadar hızlı ilerliyor olurum.

Eski 01-11-2006, 12:34   #4
Ağaç Dostu

daha önce bir önceki sayfalarda resmini yüklediğim kırmızı yapraklı taflanım sonbaharın bu son günlerinde daha da bir güzelleşti kızardı sizlerle paylaşmak istedim
taflan.jpg

Eski 01-11-2006, 13:02   #5
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Yapraklar harika görünüyor.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2006, 13:12   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Iyi gunler, Gallus bu agactan bonsai yap, Sonbaharda cay icip onu seyrederken,kirmizi ruyalarda kendinden gececeksin.
Her sey gonlunce olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2006, 13:19   #7
Ağaç Dostu

inşallah ilerde bu çayları tüm arkadaşlarımızla bonsailerimizin karşısında beraber içme fırsatımız olur

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025