![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
Çok sağol Bonsaisever, ağzına sağlık ben de aşı macununu nereden bulabilirim diye soracaktım. Haklısın aşı macunu kullanamadım. Onun yerine cam macunu kullandım ![]() Budama konusuna gelince haklısın baharı bekleyemedim. Şimşir bu, buna birşey olmaz nasılsa dedim ![]() Begonvil konusuna gelince o da sabırsızlığımın kurbanı oldu. yanlız onu da içeriye aldım.Mine hanım kışın dışarıda yaşayamayacağını söylemişti. inşallah kötü birşeyler olmaz ![]() Ateş dikeni hakkında da kötü düşüncelerim var ama onu kış sonuna saklıyorum selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler Gallus. Budama bonsaide en temel unsurlardan biridir. Budama yapmadigin zaman agacin bonsai olmaktan cikacak. saksidaki herhangi bir agac olacaktir. Mutlaka agaclarini budarken kaygilarin olacaktir. budamadan once uc kez dusunup,budamalisin. Budadiktan sonra uc kez dusunmen giden dali geri getirmez.Bonsaide yeni oldugun icin zaman, zaman agaclarini budarken zorlaniyor olabilirsin, bu zorlanmayi zamanla asacaksin, su an ellerin ve yuregin sadece deneyimsiz oldugu icin biraz titriyor. Dogru yoldasin, dogru zamanda ve dogru budamalarla yapacagin bir cok guzel bonsain olacak. Bonsaide yolun acik olsun. not: "Gelin duvagi" kulaga, "begonvil"den daha hos geliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Evet Hocam haklısınız gerçekten ellerim eskiye nazaran daha az titriyor.(hala budama yaparken epey bir çekiniyorum tabi) Zaman geçtikçe ağaçların ileride alacağı şekiller gözümde daha rahat canlanmaya başladı. Ama hala şekillendirme konusunda eksiklerim var. Zamanla bu sorunu da aşarım diye düşünüyorum. 6 ay önceki halimle şimdiki halimi kıyasladığım zaman epey bir ilerleme kaydettiğimi görebiliyorum. İnşallah yıllar sonra da bu kadar hızlı ilerliyor olurum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
daha önce bir önceki sayfalarda resmini yüklediğim kırmızı yapraklı taflanım sonbaharın bu son günlerinde daha da bir güzelleşti kızardı sizlerle paylaşmak istedim taflan.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Yapraklar harika görünüyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
inşallah ilerde bu çayları tüm arkadaşlarımızla bonsailerimizin karşısında beraber içme fırsatımız olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|