![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
gallus'un bonsai çalışmaları
Evet arkadaşlar bundan sonra tüm bonsai çalışmalarımı bu başlık altında toplayacağım. Burda tartışır burda karar veririz.böylelikle de dağınıklık olmaz. şimdi dün resmini yolladığım cupressus sempervirensime bir iki budama telleme yaptım şöyle birşey ortaya çıktı. biliyorum bonsai kurallarına bir çok aykırı uygulama var. ama elimdeki dalları anca bu kadar kullanabildim. gövdeye kıvrımlı dik stil verebilmek için kalıın bakır bir telle sarmıştım çok sıkı sarmamama rağmen 1 ay içerisinde (galiba ağaç çok hızılı gelişti) gövde de ne yazık ki tel izleri kaldı. ben de tellerin bir kısmını kestim. ilk denemede olur böyle şeyler diye düşünüyorum bu ağacı ilk aldığım sıralar birşeye karar veremeyip abuk subuk bir şekil verme çabamdı çiçek 109.jpg alttaki dün yolladığım fotoğraf. bu haline biraz pinching yaparak uzayan sürgünleri kısalttım. ağaca üçgen formu vermeye çalıştım çünkü dallar arasında baya dengesizlikler var.( bu arada bir fidan alırken gerçekten çok iyi incelemeli aceleye getirmemeli. mesela benim ağacım iki gövdeye ayrılmış ve gövdenin biri kesilmiş. o civarda başka dal olmadığı için orayı kullanmak zorunda kaldım. bu da estetik açıdan pek güzel olmadı. bahçe 045.jpg işte ağacın son hali ön yüz olarak burayı kullandım . doğru mu ettim bilmiyorum.tellemeler tabi ki çok kötü. zamanla olacak heralde. ince dalları tellerken telefon kablosu kullandım dışındaki plastik kısımları soymadım. çok estetik olmasada (plastik kablonun rengi kahverengi ve yeşil çizgilerden oluşuyor bu yüzden uzaktan bakıldığında pek belli olmuyor aslında) ama en azından dallara daha az zarar verir herhalde c.sempervirens 001.jpg ve ağacın başka açıdan fotoğrafları c.sempervirens 002.jpg c.sempervirens 003.jpg Düzenleyen gallus : 26-07-2006 saat 19:58 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|