![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
Aç kaldığımızda yenilebilir kır bitkileri
Merhaba arkadaşlar benim gibi çok gezen kişiler için kamp alanındaki yiyecekler yetersiz kalıyor mesela kamp alanından çook uzaktayız ve açız ne yapacağız ege yöresindeyim yanımda çömlek ve ateş yakabilecek kadar gereken malzeme birazda su var ege yöresinin otları meşur kaynatıp yiyebileceğimiz veya mangalın yanına meze yapabileceğimiz bilinmeyen otlar veya bilinenlerde olur yazarsanız sevinirim... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
ben de bi tane ekliyim buraya arapsaçı var hafif dikenli gözüken ama yumuşak bir bitki hafif yamaçlarda oluşur maki.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Arapsaçının dikeni olmaz. Dereotuna benzer fakat kokuları farklıdır. kuzukulağı, gelincik , ısırgan,kekik toplayıp salata yapabilirsiniz. Turp otu, hardal toplayıp haşlayarak hem yemek hemde salata yapabilrisiniz. Diğer otlarıda kavurup yersiniz afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlar, siz hiç kuzu etiyle pişirilmiş arapçı yediniz mi! Benim damak tadıma göre harika bir yemektir. Ayrıca ıspanak, ısırganotu, gelincik karışımından bir arnavut böreği yapın da tadı nasılmış görün diyemedim, çünkü ağzım sulandı. Neyse ben bir yunanistan göçmeni olduğumdan dolayı burada bayağı yazışacağız demektir. ![]() Saygı ve sevgiler sunuyorum. Düzenleyen kalambaklı : 06-02-2010 saat 14:09 Neden: hatalı harf |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
egede olup, hele birde egeli olup,ot sevmeyen yoktur sanırım.En azından benim için vazgeçilmez bir sevdadır ot yemekleri.bildiğim bir kaç tanesinin adını sayayım hemen size. arapsaçı,şevketibostan,labada ,gelincik,kişniş,körmen,turp otu,hindiba(acımık),daha adını bilmediğim yenilebilir olduğunu bildiğim daha bir çoğu. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|