![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2007
Şehir: KASTAMONU
Mesajlar: 3
|
Ekşili Pilav
Size Kastamonu yöresinde sevilen yabani otlu "Ekşili Pilav" tarifi : Bahçelerde bolca bulunan 1 demet ısırgan otu, 1 demet ebegümeci, 1 tutam nane, 1 tutam maydanoz toplanır. Ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranır. 2 Baş soğan ince doğranıp yağda hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine 2-3 bardak sıcak su ilave edilip hazırlamış olduğumuz otlar tencereye atılır. Otlar biraz kaynayınca içerisine 1 su bardağı bulgur (siyez bulguru tercih edilirse daha lezzetli olur) ilave edilerek pişmeye bırakılır, pişince mümkünse ekşi 2 su bardağı yoğurt, 1 yumurta çırpılıp, pişmekte olan pilavın içine karıştırılarak dökülür.Kayamak üzereyken tuzu atılıp ateşten alınır.Sıcak servis yapılır. Tavada tereyağlı, salçalı, baharat isteğe göre (karabiber, kırmızıbiber, kimyon..) hazırlanan sos sıcak servis yapılan tabakların üzerine dökülür. Miktarlar isteğe göre artırılabilir.Afiyet olsun.. Düzenleyen oturan17 : 26-11-2007 saat 20:59 Neden: yemek tarifindeki miktarlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Az önce bir müşterim bana kuzukulağı turşusu getireceğini söyledi. Kuzukulağını çocukken toplar ve anında yerdik. Ekşimsi bir tadı vardır ve çok severek yerdik. Ama turşusunu yeni duydum. Deneyeceğiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Verelim bakalım. ![]() Aslında ben yemek pişirmeyi bilmem, otları toplayıp hanımın önüne yığarım, O da Allah razı olsun, saatlerce onları ayıklar, yıkar, pişirir, sonra hepsini bir öğünde yeriz, biter. Ot işte, ne olacak? ![]() Biz, gelincik, ebegümeci, kuzugevreği, ıspanak, ısırgan, pazı yaprakları ve benzeri yeşillikleri karıştırıp, ıspanak yemeği yapar gibi pişiriyoruz. Nasıl, bu tarif, yeterince açık mı? ![]() Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 26
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|