agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni90Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-11-2007, 20:48   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2007
Şehir: KASTAMONU
Mesajlar: 3
Ekşili Pilav

Size Kastamonu yöresinde sevilen yabani otlu "Ekşili Pilav" tarifi : Bahçelerde bolca bulunan 1 demet ısırgan otu, 1 demet ebegümeci, 1 tutam nane, 1 tutam maydanoz toplanır. Ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranır. 2 Baş soğan ince doğranıp yağda hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine 2-3 bardak sıcak su ilave edilip hazırlamış olduğumuz otlar tencereye atılır. Otlar biraz kaynayınca içerisine 1 su bardağı bulgur (siyez bulguru tercih edilirse daha lezzetli olur) ilave edilerek pişmeye bırakılır, pişince mümkünse ekşi 2 su bardağı yoğurt, 1 yumurta çırpılıp, pişmekte olan pilavın içine karıştırılarak dökülür.Kayamak üzereyken tuzu atılıp ateşten alınır.Sıcak servis yapılır. Tavada tereyağlı, salçalı, baharat isteğe göre (karabiber, kırmızıbiber, kimyon..) hazırlanan sos sıcak servis yapılan tabakların üzerine dökülür. Miktarlar isteğe göre artırılabilir.Afiyet olsun..


Düzenleyen oturan17 : 26-11-2007 saat 20:59 Neden: yemek tarifindeki miktarlar
oturan17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025