![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Alıntı:
-Karışık ot kavurmasında, iğnelik, ebe gümeci,hardal, ısırgan, rezene, gibi otlar bir arada zeytinyağı ve soğan hatta daha iyisi incecik doğranmış pırasa ile kavrulur, pırasa acılığı giderir, belki bu nedenle sarmaşık otu (yabani kuşkonmaz) kavurması pırasa ile yapılır. Ot kavurmasına yumurta kırılabilir. Not: Araştırdım, evet gelincik şurubu ve gelincik şerbeti var, sakinleştirirmiş. ne de olsa gelincik, opium cinsinden bir bitki. 2.Not: Ot yemekleri ıspanak gibi pirinçli de (boranı) yapılır, yoğurt dökülerek yenir. Düzenleyen s.toprak : 23-11-2017 saat 19:13 Neden: 2.Not ekledim, nokta virgül düzelttim. |
|
|
|
|
|
|