![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğa insanı, hayvanı, bitkisi, suyu, dağı-taşı ile bir bütündür. Hiç bir canlının diğerine üstünlüğü yoktur. Hepimiz bir yapboz'un parçalarıyız. Biri eksik olduğunda resim tamamlanmaz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Asıl olan insan değil yaradandır ! Kendimizi beğenmişlik ve kibirimizle "asilolan insandır" düşüncemizle doğal dengeleri alt üst etmişiz. Bu dengeyi yaradanın, Allahın yarattığı düzen çarkına çomak sokmuşuz. Yılda milyonlarca tür hayvan ve bitki yok oluyor, bu insan oğlunun verdiği zarar. Şimdi kalkıp insanlığımızla gurur duymak istiyorsak şuna inanmalıyız "aslolan sevgi". Sevgi tüm dinlerin temelidir. Yaradanın rızasını kazanmak istiyorsak tüm yarattıklarına saygı duymalıyız, bizden zayıf olanı koruyup kollamalıyız. İnsan olmak bir yerde sevdiğini öldürüp, pişirip, yemek değildir. ![]() Saygı duyabileceğim tek av şekli ![]() Bu insanlar yiyebileceği kadar öldürürler, buz dolapları yoktur, ve avlandıkları alet güç dengesini bozmuyor. Fotograf makinası kullanmadıkları gibi bunu şişinmek için bir fırsat olarak görmüyorlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Av konusunda benim de olağan karşıladığım avcılık budur..Bu insanların yaşadığı kulübelerden ibaret köylerinde kasap yok veya yakınlarında süpermarket yok.. Para'nın varlığından bile haberleri yok belki de.. Mecburen protein ihtiyaçlarını karşılamak için avlanıyorlar..Doğal hayatın bir parçası onlar da.. Hz. Muhammed'in yaşadığı yılların da bundan pek farkı yoktu..Her taraf çöl..Hurmadan başka meyve yok..Sebze yetişmez..N'apsın arap? Tabi ki, onlar da okla veya avcı kuşlarıyla av yapıp karınlarını doyurmuşlar..Ve Kur'an- Kerim'de sadece bu amaçla av serbest bırakılmış.. Ama, o zamanın koşullarını, haklarını ve serbestisini günümüze uyarlayamayız.. Onlar zaruretten, bizim avcılar ise zevkten avlanıyor çünkü.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sayın Odeh, verdiğiniz linkte ki uzun makalenin , benim kısacık mesajımdan farkı,benim 'ilkel insani dürtüler' olarak adlandırdığım olgunun ''içgüdü olarak açıklanması... Yani hepimiz , avcıların içgüdüleriyle hareket ettiklerini kabul ediyoruz. Ee, o zaman bir fark kaldı mı avı ile arasında? 'Asıl olan insandır' Bu cümleyi kimimiz inanarak söylüyoruz, kimimiz itiraz edilemeyeceği için kaçış noktası olarak. Bu cümleye tabi ki ben de itiraz edemem, ama avcılıkla ılgisini kavrayamadım. Önceliğin insana verilmesinden; Av insanı değil de ,insan avı öldürmeli sonucunu mu çıkarmalıyız ,yoksa avcılık insanlık için yapılıyor diye mi düşünmeliyiz? Veya, avcılar avlanma dışında ,insanlık için, diğer insanlardan daha çok çalışıyor mu demek istediniz? Kimseye zararı olmayan ,masum canlılar için, yüreğinde merhamet olmayan bir kişi, kendi türüne gerçekten merhamet gösterebilir mi? Merhamet, adalet... gibi duygularımız, karşımızdaki canlının türüne göre değişir mi? Hiç sanmıyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Hayvan insandan bir alt konumdadır. Yoksa evrilmenin bir anlamı olur muydu? |
|
![]() |
![]() |