![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2016
|
Alıntı:
Ben kendi adıma et, süt gibi ürünleri mümkün olduğunca sahibini bildiğim küçük çiftliklerden, sebze meyveyi kendi bahçemden veya yine yerel bahçıvanların satış yaptığı semt pazarlarından almaya çalışıyorum. Ambalajlı ürünlerden olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. İyi bayramlar. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Size de iyi Bayramlar Sn.mister 73. Ailenizle birlikte. Ben de kendimi pozitif olmaya zorluyorum. İyiye ve bilinçlenmeye doğru gidişat var diyorum. Kişilerin bilinci arttıkça. Tercihleri bilinçlendikce. Yarım asır yaşayınca bu gitgide zorlaşıyor ![]() Keşke herkes en az sizin kadar bilgili ve dikkatli olsa. Umutlarımızın artması dileğiyle ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Veganların protein eksikliği çektiği bir yanılgıdır. Çok yönlü beslenip hayvansal proteine ihtiyaç duyulmaz. ![]() Bitkisel vitamin kaynakları ![]() Ve kanıt olarak alttaki linkte dünyaya nam salmış vücut çalıştırıcılar. Pek mağdur görünmüyorlar. Vegan Bodybuilders: The World's Best Kedi ve köpek haklarını savunup sonra da mideye hayvan etini indiren ülkem hayvan hakları savunucuları bana pek samimi gelmiyor ne yazık ki. ![]() O hayvan ise bu da hayvan, hatta kalpleri ve gözleri daha büyük, annesi ve kardeşleri var. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konuyla ilgili rastladığım İngilizce bir yazı ve onun başarılı bir tercümesini (Vegan Beslenme ile ilgili 11 Çok Yanıltıcı Bilgi) paylaşmak isterim. İyi okumalar... Hayvan hakları savunucularının etçil beslenmeleri ne kadar normal ise, bana göre agaclar.net gibi bitki sevdalılarının bir araya geldiği platformun üyelerinin otçul beslenmeleri de o kadar normaldir. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çinliler köpek eti bayramı yaparken mangalda kül bırakmıyorlar. Ama ne gariptir biz Kurban Bayramında hintlilere göre kutsal sayılan inekleri kestiğimizde Hindistanda hiç imza kampanyaları düzenlemiyorlar. Bir kedi işkence gördüğünde, her gün kesilip kıyma olan inek, koyun ve keçilerden daha mı çok acı çeker ![]() Bir inek veya keçi kediden veya sokak köpeklerinden daha mi değersiz ?İnsanoğlunun iki yüzlüklerine bir ekleme daha. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence eşref-i mahlukat olarak biz insanoğluna yakışan; hem inek, keçi ve köpeklere hem de ıspanak, brokoli ve fesleğene hak ettikleri saygı ve merhameti göstermektir ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
eşref-i mahlukat?! insan!? İnsan kendini üstün varsayıp diğer canlıları, beyazlar kendilerini üstün varsayıp diğer ırkları yok etmek ister. Hatta erkekler kendilerini kadınlardan üstün varsayıp kadınları ezer, hor görür, gerekli gördüğünde öldürür. Varsayım bilim değildir, yargısız infazdır. ![]() ![]() Bir fark yok. Adalet değil, kimin gücü kime yetiyorsa. Çoğunluğun düşüncesi haklı olmayabilir. Birinin kanı akıyorsa hak ondan yanadır. Akıtanın tarafında değildir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2018
|
sağlıklı insan aklıyla kavranamayan her şey zırvadır, bilimsel terimlerle dile getirilse bile. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Cümleye "BEN" ile başlayıp... kendinibeğenmişliğin zirve noktasına varan herkes... ben mekezcidir. ![]() Kendini Dünyanın Merkezi sanan değerli ve çok kıymetli şahsiyetler şunu bilin isterim - Dünyanın zaten bir merkezi var, o siz değilsiniz. Kimi ve neyi kaale alıp almadığınızın bir önemi yok... Veganlık diye bir akım var, etik görüş ve tutum sergileyen nazik ve kibar insanlar. Bazıları ama hepsi değil, bizim gibi tatlı su veganları ![]() Bir de militan veganlar var, ekstremistler ![]() Benim mentor ( akıl hocası ) diyebileceğim kişi öyle biri ... Buyurun : ![]() https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=vg3faNg8X9Y Nasılmış ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|