agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Vegan ve Vejetanyen
(https)

Beğeni Düzeni241Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2017, 06:14   #1
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Vahşi ormanda yaşasaydık ekosistem ve onda yer almamız gerekliliğine saygı duyardım. Hani bizlerin elinde oklar ve mızraklar olsaydı adil gelebilirdi...
Ama elde elektrikli testere boğaz kesen kasaplar söz konusu, adalet bunun neresinde
Şu an et tüketim çılgınlığını beslemek için "et"malzemesinin temini toplu katliyamı andırıyor olmasını inkar edemeyiz.
Hani yemek tarifindeki 250 g. kıyma bir canlının kolundan baçağından kesilmiş bir kas kütlesi.
Bir yerde 80milyon kara hayvanından bahsettim ve onlarının dışkılarının içme sularımıza karışıyor olmasından.
Ve dünya nüfusu arttıkca et yiyebilmek adına o hayvanların dışkılarını su niyetine içmek zorunda kalacağız.
"Sağlıklı beslenme" kimseye para kazandırmaz o yüzden kimse onu size öğretmeye kalkışmaz.
https://www.netflix.com/watch/701231...aeba4a8345c1f9

Sabah sabah gülümsememi söndürmeyin.

ertu ve Ozlem A beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2017, 11:44   #2
Ağaç Dostu

mister73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Vahşi ormanda yaşasaydık ekosistem ve onda yer almamız gerekliliğine saygı duyardım. Hani bizlerin elinde oklar ve mızraklar olsaydı adil gelebilirdi...
Ama elde elektrikli testere boğaz kesen kasaplar söz konusu, adalet bunun neresinde
Şu an et tüketim çılgınlığını beslemek için "et"malzemesinin temini toplu katliyamı andırıyor olmasını inkar edemeyiz.
Hani yemek tarifindeki 250 g. kıyma bir canlının kolundan baçağından kesilmiş bir kas kütlesi.
Bir yerde 80milyon kara hayvanından bahsettim ve onlarının dışkılarının içme sularımıza karışıyor olmasından.
Ve dünya nüfusu arttıkca et yiyebilmek adına o hayvanların dışkılarını su niyetine içmek zorunda kalacağız.
"Sağlıklı beslenme" kimseye para kazandırmaz o yüzden kimse onu size öğretmeye kalkışmaz.
https://www.netflix.com/watch/701231...aeba4a8345c1f9

Sabah sabah gülümsememi söndürmeyin.

Evet kesinlikle katılıyorum, çılgınca et tüketmeyelim ama çılgınca ot da tüketmeyelim. Hele ki o otun üretilmesinde, hasadında, paketlenmesinde çocuk işçileri acımasızca çalıştıran, doğaya saygı duymayan, işletmesinin atık sularını içme su kaynaklarına karıştıran bitkisel ürün tacirlerinden uzak duralım.

Elinde testere olmayan ve beslediği türün dışkılarını uygun şekillerde doğaya iade eden üreticileri bulalım ve sayılarının artmasını destekleyelim.

Yani demem o ki; hem et yiyelim hem de ot, yeter ki bilinçli olalım, farkında olalım.

Yaşadığımız yerin vahşi veya medeni olmasından ziyade nefes aldığımız her an evrendeki tüm varlıklara saygılı olmayı deneyelim ve teşvik edelim.

Lütfen yüzünüzdeki tebessüm hiç eksik olmasın...

ertu ve Tolga Özmeral beğendi.
mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2017, 06:40   #3
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Et yerken unutulmaması gereken bir nokta, hayvanın yediği tonlarca ot ve yemi üretilirken kullanılan tüm pestisit artıkları yendiğimiz etin içinde.
Yani 1 kilo ot yerken aldığımız petisit miktarının kat kat fazlasını et yiyerek alıyoruz.
Özellikle karaciğer toksinlerin kümelendiği yer.

O dedikleriniz bu siyasi ve ekonomik ortamda pek mümkün değil sn. mister 73.
Yıllar önce Çevre Sağlığı teknisyenimle rapor edip ( atık sularını Abullont gölüne boşaltıyordu) kapattırdığımız süt tesisi siyasal otoritelerle bağlantılarını kullanarak beni sürdürmeyi başardı.
Şu an da durumlar pek farklı değil.
Yumurta üreticileri bile parayı bastırıp "Yumurtada kolesterol yok" dedirtebildiler.
Pembe gözlükler size çok yakışmış.
Güle güle takın.
Aile planlaması da yapmak lazım, kestiğimiz hayvan dışkılarının dışında 7 milyar insanın dışkısı da sularımıza intikal ediyor da...
Bayram bayram ne hoş sohbet
Gerçekler acıdır ve pis kokar.

ertu beğendi.
Eski 25-06-2017, 21:14   #4
Ağaç Dostu

mister73's Avatar

Alıntı:
Et yerken unutulmaması gereken bir nokta, hayvanın yediği tonlarca ot ve yemi üretilirken kullanılan tüm pestisit artıkları yendiğimiz etin içinde.
Yani 1 kilo ot yerken aldığımız petisit miktarının kat kat fazlasını et yiyerek alıyoruz.
Özellikle karaciğer toksinlerin kümelendiği yer.

O dedikleriniz bu siyasi ve ekonomik ortamda pek mümkün değil sn. mister 73.
Yıllar önce Çevre Sağlığı teknisyenimle rapor edip ( atık sularını Abullont gölüne boşaltıyordu) kapattırdığımız süt tesisi siyasal otoritelerle bağlantılarını kullanarak beni sürdürmeyi başardı.
Şu an da durumlar pek farklı değil.
Yumurta üreticileri bile parayı bastırıp "Yumurtada kolesterol yok" dedirtebildiler.
Pembe gözlükler size çok yakışmış.
Güle güle takın.
Aile planlaması da yapmak lazım, kestiğimiz hayvan dışkılarının dışında 7 milyar insanın dışkısı da sularımıza intikal ediyor da...
Bayram bayram ne hoş sohbet
Gerçekler acıdır ve pis kokar.
Teşekkür ederim, size de tavsiye ederim. Yapılan araştırmalar karamsarlığın sağlığa herhangi bir yararını henüz gösteremedi.

Ben kendi adıma et, süt gibi ürünleri mümkün olduğunca sahibini bildiğim küçük çiftliklerden, sebze meyveyi kendi bahçemden veya yine yerel bahçıvanların satış yaptığı semt pazarlarından almaya çalışıyorum. Ambalajlı ürünlerden olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum.

İyi bayramlar.

Jezebel, ertu ve Ozlem A beğendi.
Eski 25-06-2017, 22:13   #5
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Size de iyi Bayramlar Sn.mister 73.
Ailenizle birlikte.
Ben de kendimi pozitif olmaya zorluyorum.
İyiye ve bilinçlenmeye doğru gidişat var diyorum.
Kişilerin bilinci arttıkça. Tercihleri bilinçlendikce.
Yarım asır yaşayınca bu gitgide zorlaşıyor
Keşke herkes en az sizin kadar bilgili ve dikkatli olsa.
Umutlarımızın artması dileğiyle

ertu, Ozlem A ve mister73 beğendi.
Eski 02-07-2017, 07:41   #6
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Veganların protein eksikliği çektiği bir yanılgıdır.
Çok yönlü beslenip hayvansal proteine ihtiyaç duyulmaz.

Name:  vegan1.jpg
Views: 2177
Size:  57.8 KB

Bitkisel vitamin kaynakları

Name:  vvv.jpg
Views: 2047
Size:  75.2 KB

Ve kanıt olarak alttaki linkte dünyaya nam salmış vücut çalıştırıcılar.
Pek mağdur görünmüyorlar.

Vegan Bodybuilders: The World's Best

Kedi ve köpek haklarını savunup sonra da mideye hayvan etini indiren ülkem hayvan hakları savunucuları bana pek samimi gelmiyor ne yazık ki.
O hayvan ise bu da hayvan, hatta kalpleri ve gözleri daha büyük, annesi ve kardeşleri var.
Teşekkür ederim.

ertu, Ozlem A ve onorecolto beğendi.
Eski 02-07-2017, 12:52   #7
Ağaç Dostu

mister73's Avatar

Exclamation İyi pazarlar

Alıntı:
Veganların protein eksikliği çektiği bir yanılgıdır.
Çok yönlü beslenip hayvansal proteine ihtiyaç duyulmaz.

Eklenti 653081

Bitkisel vitamin kaynakları

Eklenti 653082

Ve kanıt olarak alttaki linkte dünyaya nam salmış vücut çalıştırıcılar.
Pek mağdur görünmüyorlar.

Vegan Bodybuilders: The World's Best

Kedi ve köpek haklarını savunup sonra da mideye hayvan etini indiren ülkem hayvan hakları savunucuları bana pek samimi gelmiyor ne yazık ki.
O hayvan ise bu da hayvan, hatta kalpleri ve gözleri daha büyük, annesi ve kardeşleri var.
Teşekkür ederim.
İnsanların hepçil (hem et hem de ot yiyen) beslenmeye daha uygun yaratıldığını düşünenlerdenim (sindirim sitemimiz de buna çok müsait) ancak her türlü beslenme fikrine de saygılıyım; sloganlaştırmamak ve karşı görüşe hayat hakkı tanımak şartıyla. Hayatın birçok alanında olduğu gibi beslenme konusunda da "tek doğru diyet" diye bir şey yoktur bence. Önemli olan vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögelerini uygun miktar ve şekilde almaktır. Ve doğal olarak yaşanan coğrafya, gelir düzeyi, örf-adet gibi etkenlere bağlı olarak bunu yapmanın milyonlarca farklı yolu vardır ve hepsi de bir ölçüde doğru, bir ölçüde yanlıştır. Bunu yaparken ne bitkisel ne de hayvansal besinlerde aşırıya gitmemek, bu besinlerin hangi yollarla üretildiğine dikkat etmek, insan ve çevre sağlığına zararı olmayanları tercih etmek yeterli olur gibi geliyor.

Bu konuyla ilgili rastladığım İngilizce bir yazı ve onun başarılı bir tercümesini (Vegan Beslenme ile ilgili 11 Çok Yanıltıcı Bilgi) paylaşmak isterim. İyi okumalar...

Hayvan hakları savunucularının etçil beslenmeleri ne kadar normal ise, bana göre agaclar.net gibi bitki sevdalılarının bir araya geldiği platformun üyelerinin otçul beslenmeleri de o kadar normaldir.

ertu beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025