![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu yaz sezonunda yepyeni böğürtlen bahçemizle tekrar görüşmek üzere.fbç.
|
Sayın seyyah53, feriha59 cevaplarınız için teşekkür ederim.
Aldığım ahududu çeliği bütün yapraklarını sararttı. Ev içinde suda duruyor. Bulunduğumuz ilçe Manisa'nın iklimi ile aynı değil. Kütahya ile il sınırı. Dolayısıyla köklenirse içerde köklenecek. Yapraklarını döktüğü için atacaktım neredeyse, mesajlarınızı okuyunca atmamaya karar verdim. Tekrar teşekkürler. |
Selam Dostlar...
İlginç bir soru benim ahududumun baş parmak boyu kadar bir dip sürgününü toprağı ile beraber ayırdım ve ufak siyah poşete diktim ve küçük ahududuyu odama koydum. Takriben içerisi 25-30 derce, o baş parmak boyundaki ahududu hafif kurudu tam tutmadı atıyorum derken bir de baktım yanından başka bir sürgün vermiş.. Şimdi soru bu minik dip sürgününü ben bu kış boyunca ben odamda bu sıcaklıklarda tutarsam bu ahududu hiç soğuk görmeyeck ve soğuklama ihtiyacını karşılayamayacak bu sebeblede bu önümüzdeki yaz meyve vermeyecek diyebilirmiyiz...? saygılarımla |
Yeni nesil
1 Eklenti(ler)
Yeni nesil Jumbo Böğürtlen ile üretimimize başlıyoruz fidanlarımız yurtdışından geldi isteyen olursa temin edilir.toplamda (fidan,kargo) adet fiyatı 20 tl dir.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sattıkları böğürtlen fidanı jumbo böğürtlen denilen çeşit ama nette olan bu resimle jumbo böğürtlen aynı mı acaba ? :) Netteki herkesin kullandığı bu resim Karaka Black denilen böğürtlenin resmi yani jumbo böğürtlenin değil. Bu nedenle yurt dışından getirttiğiniz fidanın ismini belirtmenizde fayda var. Karaka Black çeşidi ancak resimdeki büyüklüğe ulaşabilir. Eklenti 184198 |
Sayın deniz akvaryumu öyle bir hata olursa ben bu fidanları temin eden şahısa bizzat fidanları topraklarıyla beraber yediririm bizde parayı sokaktan toplamıyoruz.sizin gibi bende merak ediyorum aldım daha büyümüş halinin resmi bende yok olursa ki olacak (yaptım olacak) ozaman paylaşırım.kimse mağdur olmasın teşekkürler.
|
Bende 3 ay önce birkaç çelik diktim ama kurudular sanırım .Baharda patlar umudu ile sökmedim .
|
Sayın Hhatice çelikler nisan mayıs arası alınır poşet veya saksıya dikilir daha sonra kasım ayında toprağa verilir kök hava almadan dikilir.çelik zamanı budur aksi taktirde verim olmaz.Toprak karışımında kum olmak şartı ile ayrıca biz bıldırcın gübresi yani toprak,kum,bıldırcın gübresi üçlüsünü karıştırıp çeliklerimizi hazırlıyoruz sonuç mükemmel.Toprağın uyuması,uyanması ve bitkilerin su çekmesi zamanları bunlara dikkat edilmelidir.
|
Alıntı:
|
Sayın seyyah53,
ahududu ev ortamından ve aşırı sulanmaktan hoşlanmar. Bırakın kendi hallerine, göreceksiniz ki bol sürgün verecekler. Kurcalanmaktan hoşlanmazlar. Soğuk hava onlara hiç birşey yapmıyor. Babam Uludağın eteklerinde evinin terasında 40-50 litrelik bidonlara dikmişti 5-6 yıl önce. Don, kar, buz onları hiç etkilemiyor. Her yıl daha çok meyve veriyorlar. |
sayın the_mc, süper böğütlen fidelerini gönderdim.
|
Alıntı:
Bu biraz acemiliğimize geldi doğrusu esas ahududumun yanlarında 2 adet daha dip sürgünü var ...bakalım biraz daha zaman geçsin onları topraklarıyla beraber alıcam ...bu sefer başarabilecekmiyiz..sağolun cevabınız için ...saygılarımla |
Hadi hayırlısı, bu sefer başarmanızı dilerim.
Ben 20 çıplak kök ahududu istedim Blackmoordan, Yılbaşından sonra gönderecekler. Bunları çok hevesle bekliyorum. 10 tanesi bahar/ yaz, 10 tanesi yaz/ sonbahar meyve veriyormuş. Bu sene Ahududu yılım olacak. |
1 Eklenti(ler)
Selam Dostlar...
Aşağıdaki benim hemen hemen 2 yaşında olan böğürtlenim ...adını yazamıyorum...19 lt lik çok güçlü bir toprakta ...bu senenin başında yeni bir dip sürgünü vermeye başladı ve o küçücük dip sürgünü şuan da bu hale geldi mavi ile çizmeye çalıştım takriben 5-6 metreyi buldu.. kendimce bu sürgününden bu yaz meyve alabilmek için budamamız gerekiyor...?ama nasıl ? ne kadar? **** hiç budamasak elimde koyun gübresi ve humik asit var güçlü bir bakımla gene meyve alabilirmiyiz... yorum yapan ve bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler... |
Baharda 2-2,5 metreden kesin yandallar verecek ve uçları meyve dolacak.
|
2 metreden kesin meyveyi alın kökün yanından yeni sürgünler patlar.kalan iki metre ölür zaten bu bitkide meyve veren ölür yenisi patlar sıkıntı olmaz.
|
çok teşekkürler dostlar budama zamanı istanbul için herhangi bir ay varmı acaba?
|
Selam Dostlar....
Yukarıda resmini koyduğum böğürtlenlerimi istanbul için budama zamanı geldimi acaba diye düşünüyorum ... yoksa geç mi kaldık.. havalar bariz soğuk şimdi budasam bi zararı olabilir gibi geliyor bana ama geç kalmaktan da korkuyorum.... |
Budama zamanı diyorum ?:) üzerinde hala bir kaç kurumuş yaprak var ama gende budasakmı?
|
Budaya bilirsiniz,olumsuz bir durum olur diyorsanız, kestiğiniz yere aşı macunu sürebilirsiniz içinizin rahat olması için.
|
Alıntı:
satışlarınız devam ediyormu çıplak köklü mevcutmu |
selam arkadaşlar siyah ve sarı ahududuneredenbulabilirim
|
Sarı ahududu bauhausta var siyah böğürtlen var.
|
1 Eklenti(ler)
Böğürtlende bu sene baharda bir uç daldırma deneyelim dedik ....
Fazla bişey yapmaya gerek yok...konu başlığında olduğu gibi ..böğürtlenin ucunu aldım torf toprak karışımı olan toprağa daldırdım ucunu çıkardım ... tahminim saksıda 12-13 göz var...bakalım ne olacak... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben aldım. 12,90 TL.
|
Alıntı:
|
Çok güzelmiş bir tane alıp solucan gübresi ile bir deneme gerçekleştirelim bakalım nasıl olacak....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025