![]() |
çok teşekkür ederim
|
2 Eklenti(ler)
sonunda böğürtlenler kararmaya başladı tabi sayıca oldukça azlar ...birde daldırma deneyelim dedik doğrumu yaptık bilmiyorum ama inşallah tutar şayet tutarsa gözlerden aşağıya doğru kök oluşturacaklar herhalde sonra ana bitkiden kesip alacağız...
|
Değerli arkadaşlar yukarıda ki resimde yaptığım daldırma modeli doğrumu acaba saksıda bulunan böğürtlenimin bir dalını alıp yandaki saksıya yan yatırıp üzerini toprakla kapattım ve gün aşırı suluyorum...acaba daldırdığım dalın yapraklarıyla beraber gömdüm ben yapraklarını alsamıydım üzerinden
|
Uc daldirma yontemi ile bogurtlen, bektasi uzumlerini koklendirdim.
Yaptiginiz islem dogru.Biraz beklemeniz gerekiyor. Daldirdiginiz ucu 2 hafta sonra, yukari dogru hafifce cekiniz. Sayet zorlanma var ise koklenmistir. 2 hafta sonra da ucu kesersiniz. Baska bir yere alip gelistirirsiniz. Ya da orada kalir. Kolay gelsin. Benimkiler,Yer bulmakta zorlandigimdan, saksilarda kaldilar. Keske toprak ile bulusturabilsem.Buyumeleri ve meyva vermeleri daha iyi olurdu: |
sayın sındırgılı 2 hafta sonra uç kısmını kesersiniz derken bitki ile bağlantılı sağ tarafta olan kısmı değil mi? kaç cm den kessem doğru olur acaba?
|
Daldırdığın uç kısmından, 10 bilemedin 15 cm üstten kesebilirsin. Çok arsız olup, yeni sürgünlerini kök geliştikten sonra hemen veriyor.
Önemli olan o dalın, köklenmesi. Ona dikkat et,yeter. Kolay gele, |
çok sağolun....
|
yok ben bu işi anlamdım yukarıda resimlerde görülen benim hafif kararmaya başlayan böğürtlenlerim sadece iki tanesi 3-4 günde karardı onları kopartıp tadına baktık fakat diğerleri hala resimde görüldüğü gibi kıpkırmızı duruyor....acaba diyorum ben 4 günlüğüne yazlığa gitmiştim 4 gün hiç su vermedim onlara kararanlar ondan mı karardı..ki evde olduğum zaman ben hergün domates sular gibi böğürtlenleride suluyorum ...
|
Bahçeye diktiğim böğürtlenlerim çok iyi durumdaydılar ancak uçtan yaprakları yenmeye başlandı birkaç tombul çekirge gördüm onlar yemiş olabilir mi acaba ? Bu sorunla karşılaşan veya çözüm yolu gösterebilecek birisi varsa sevinirim...
|
Böğürtlen meyveleri siyahlaşmayıp kırmızı kalmasının nedeni su ihtiyacı. Bol sulamak gerekiyor.
|
çok teşekkürler sayın nar içi yavaş yavaş öğreneceğiz bu işi...:)bu arada benim ahududum istanbulun bu havasında çiçek açtı hatta bazıları meyveye bile dönüştü daha fazla sulamak lazım anlaşılan ....bir arkadaşımızın yazısında çok sulayıp kökleri çürütttüm yazısını okuduktan sonra korkuyorum açıkcası ben bitkilerimi 19 lt lik damacanalara gömdüm bu sulamanın kesin bi miktarı yokmu acaba kaç günde işte şu kadar sulayın diye bi öğrenebilsem gerisi çok kolay...
|
Böğürtlen ve ahudularda çelik takasları ne zaman başlayacak açıkcası ben elimdeki çeşitleri çoğaltmak için pek sabırlı değilim gerçi hala beceremedik böğürtlen yetiştirmeyi ya...
|
Eylül ayı geldi benim yediveren ahududumdan hala günde bir kaç tane meyve alıp yiyoruz acayip keyifli...aynı zamanda yanlardan 3 tane çeşitli boylarda dip sürgünü verdi musa78 arkadaşım bana kasım ayında toprağı ile birlikte dip sürgününü alıp dikersen daha iyi sonuç alırsın demişti şu aralar zamanı geldi galiba inşallah ana gövdeye zarar vermeden dip sürgünlerini oradan alıp başka bir yere dikebilirim ...resimleri burada paylaşacağım ahududu konusu biraz öksüz kalmış....:)
|
Değerli dostlar 878 nolu mesaj ve resimde göstermiş ve köklendirme denemesi yapmakta olduğum böğürtleni artık diyorum ana gövdeden ayırsam mı ?
|
Alıntı:
Ana fidanın dalını hafifçe yukarı doğru çekin. gelmiyorsa köklenmiştir, o zaman istediğiniz yerden ayırabilirsiniz. |
Alıntı:
Ortalama 1-2 ay içinde ayırabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
çok teşekkürler... |
1 Eklenti(ler)
Bu böğürtleni budamam gerekir mi? Teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Bence biraz acele ediyorsunuz, birazcık daha bekleyin, kesin köklenirler. |
Alıntı:
Bitkinizi biraz yukarı sardırıp, yanlarını ve en üsttünü budayıp şekillendirebilirsiniz. |
Peki sevgili romantik teşekkür ederim :) Bu sene bundan çok meyve aldım.
|
Alıntı:
|
Sayın Dudi böğürtleninizin çeşidi ne acaba ?
|
Dikensiz jumbo diye biliyorum ama açıkçası çeşitlerini hiç araştırmadım :)
|
Alıntı:
|
ahududu su olan deneyimli arkadaşlara bir sorum var...
ahududu da bu yıl çıkan dp sürgünleri yapraklarını dökecekler mi ? istanbula bayağı soğuklar gelmeye başladı maşallah benim dip sürgünleri balkonda sanki bahardaymış gibi yemyeşil yaprakları ile duruyorlar... |
Ahududu çeliği, bu mevsimde iç mekanda, suda köklenir mi? Teşekkürler...
|
Sayın SDurul istanbulda hala tam olarak soğuklar, kış kendini göstermiş değil 10 yıl izmirde kaldım bildiğim kadari ile manisa da aynı durumdadır dolayısi ile hala ahududu yapraklarını dökmemiş hala bitkinin içerisinde, bünyesinde su vardır bu yüzden çelikleri köklendirmek zor olabilir (naçizane deneyimlerimden esinlenerek) fakat bir ay sonra alacağınız çelikleri orta derecede bir sıcaklıkta ( ev içerisinde) torf+perlit karışımına batırdığınız ve sulamasını yaptığınız takdirde daha başarılı olabileceğinizi düşünüyorum....elinizdeki ahududunun cinsini biliyormusunuz acaba ? saygılarımla
|
Sayın SDurul, ben Tekirdağ Çorlu'da oturuyorum. Şu anda ahududularımın üstünde meyveleri var, olgunlaşanları koparıp yiyoruz, üstlerine kar yağana kadar da böyle gider. Seyyah 53'ün dediği gibi, yapraksız kaldıktan sonra yani bir ay kadar sonra kesilen çelikler toprağa batırılırsa, ilkbaharda yapraklanır-çiçeklenir ve meyve de verir. Ama bence en iyisi şubat ayının sonu mart ayının başı gibi budama zamanında budadığınız dalları gene dış mekana, bir özen göstermeye de gerek olmadan, toprağa toplu olarak ve yan bir biçimde gömün. Mart sonundan itibaren yapraklanacaktır. Bunları ayrı ayrı yerlerine nisan sonu mayıs başı gibi dikerseniz, yine aynı yıl ahududu yersiniz. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025