![]() |
Köyünüzün konumunu bilmiyorum ancak -sulama mevzusu sıcaklıklara ve arazinin meyline göre değişir .
Meyilli araziye dikerseniz sorun olmaz , yağışlarla gelen su zaten süzülür gider . Düz meyilsiz arazide aşırı sulama sorun olabilir . Cinsler konusunda bilgiyi daha sonra vereyim , verimli ve lezzetli de olmaları önemli de ... Araştırmam gerekiyor ;) |
Bahçe konumu kuzeye bakar ve zemin meyilli. Dikim yaptığım yer teraslı ve düz.
Sulama problemi yok, PH7. Lezzetli çeşit bilgileri için şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
Aynı iklimlerde yaşadığımız için almadan önce size danışayım istedim, 4,50 X 0,50 mt'lik bir alana blueberry-ahududu ve böğürtlen dikmeyi düşünüyorum, mayhoş olmayan, iklimin kaldırabileceği hangi türleri tavsiye edersiniz, bir de bunları almak için tavsiye edeceğiniz kaynaklar varsa, bir de.... yok bu kadar :rolleyes: Biraz hazıra konuyor gibi göründüm fakat hem tat, hem iklimsel olarak uygun olmayan bitkileri diktikten sonra sökmek, yazık olur. |
benim fidanlarım...
4 Eklenti(ler)
bunlar benim yine bu forumdan edindiğim böğürtlen ve ahududularım ...
|
2. resimdeki boysanberry nin yan sürgünü sadece 5 günlük ama ne işe yarayacağını tam olarak bilmiyorum dip sürgünü dediğimiz şey bu olsa gerek?belki bize 2 . bir bitki yaratma şansı verir ilerde...
|
Sn hbayraktar ,
İngilizceniz iyi sanırım , biz Berry ' severler genel olarak bu siteden alışveriş yaparız -http://www.blackmoor.co.uk/. Hızlı ,titiz ve anlayışlılar . En önemlisi sonbahar ve kış aylarında indirimli paket ürünleri var . Her ürün için ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz . Kargo da çok uygun , Royal mail ve PTT 'nin sanırım çok uygun anlaşması var . |
Sayın Jezebel,
Günlerdir bildiğim tüm siteleri arıyordum, denenmiş ve memnun kalınmış bir yer olması çok güzel. Dikilecek oldukları yerde bulunan bitkileri sonbaharda sökmeyi planlıyorum, o vakte kadar çeşitleri tam araştırıp verilebilir siparişler. Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Nihayet, çiçeklerini gösterdi:
|
Benimkilerde aynı tam çiçeklenmedeler.
|
küçükken iskenderunda e5 karayolu kenarında toplar annemize getirir bize reçel yapardı hey gidi günler hey
|
Sera içerisindeki ahududuların iriliklerini sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar.
1-2 Güne 3.5-4 metreye ulaşan ahududularında resimlerini sizlerle paylaşıcam. ;) Eklenti 152299 Eklenti 152300 |
1 Eklenti(ler)
Böğürtlenlerim olgunlaşmaya başladı.
|
Sn.hbayraktar ege bölgesinde uygun ph ta güney cinslerinden blueberry yetiştirebilirsiniz.özellikle tavşangözleri uygun olacağı kanısındayım(çünkü daha o bölgede güney cinsleri deneyeni görmedik sunshineblue hariç)benim elimde ki güney cinsleri bu sene sakaryada çok zorlandılar hava soğukluğundan...blackberryler için sn.jezebel sizin bölgenizde deneyimli...
|
Teşekkürler Sn. caturanga,
Bahçenin yenebilir çit yapacağım bölümünde var olan bitkileri sonbaharda başka yere transfer edip, berry leri dikeceğim. Tatlı cinslerden oluşturmayı düşündüğüm bu çit için şimdi sırasıyla: yetişme şartları (sıcak sever 4-5 saat güneşli) lezzet (tatlı veya az mayhoş) meyve verme süresi (tercihen yıl boyu-uzun) fidan alım kaynağı ve fiyat bilgilerine göre araştırma yapıyorum. Sıcaksever olarak niteledeğiniz tavşangözü-sunshineblue ve diğer önerileriniz için varsa bu bilgileri de ekleyebilir misiniz, zira nerede araştırırsam araştırayım lezzet ve güneş-sıcaklık bilgileri çok kolay görünen fakat yetiştirenler dışında ulaşılamayacak detaylar. |
Sn.hbayraktar her ne kadar bu başlığın konusu olmasada sorunuz burda olduğu için cevaplayayım.güney cinsleri v.corymbosum ve v.rabbiteye olarak ikiye ayrılır.v.rabbiteye ler v.corymbosum lara göre her koşulda daha dayanıklıdırlar.ama en az iki çeşit ekmelisiniz ve meyve olarak daha kalın kabuklu(bir yönde avantaj meyveleri hasattan sonra daha uzun süre bekleyebilir) vede daha çekirdekli olurlar.fidan alımı şu anda sadece sunshineblue bulabilirsiniz.sunshineblue kısmen yaprak döken,yarıbodur,güzel çiçekleri olan ama meyve kalitesi düşük bir çeşittir.diğerlerine ulaşmanız,biraz zor olacaktır...
|
Çape Böğürtleni.
1 Eklenti(ler)
Zonguldak Gökçebey Bodaç Köyü Dağından ilginç bulduğum böğürtleni toprağı ile birlikte çıkartıp bahçeme diktim. Böğürtlen cinsi bu yıl ilk ürünü verdi böğürtlen dikensiz dikenleri az miktarda var ama olduk yumuşak bir yapıda Böğürtlenler ekşi çape gibi kese içinde .
|
Evet Serdar bu böğürtlen Zonguldak ve Karabük ormanlarında çok yaygın. Daha önce ben bahsetmiştim; Yerli Japon Böğürtleni; Rubus hirtus
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=763 |
arkadaşlar,benim ahududu ve böğürtlenlerim diplerinden yeni sürgünler çıkıp her biri 50-60 cm 'e ulaştı. Bu yeni sürgünlerden uç daldırma yöntemiyle yeni bitkiler elde etmek istiyorum. İstanbul da yaşıyorum,bu daldırma metodunu uygulamanın uygun bir mevsimi var mı,şu anda yapsam başarılı olur mu?
|
Şu an erken , geçen yaz boyu hep denedim , ancak eylüle kasdar 1cm bile kök oluşmadı . Eylül en uygun zaman .
Saygılar . |
5 Eklenti(ler)
1.Hasadımızı yaptık.
|
Merhaba Değerli dostlar benimde edindiğim böğürtlen fidanlarım meyva vermeye başladı merak ettiğim şuan hepsi kırmızı durumdalar acaba bu kırmızı **** bordo diyeyim durumdayken siyahlaşmaları ortalama kaç gün alıyor...teşekkürler
|
üç gün
|
Değerli Dostlar benim ahududumun yanından yeni bir sürgün çıktı dipten takriben 20 cm kadar bundan en güzel yeni bir bitki yaratıp arkadaşıma vermek istiyorum o yeni dip sürgününü şimdi kökünden nasıl ayırmalıyım
|
çok teşekkür ederim fakat galiba benmkiler saksıda olduğundan kırmızı halde bir hafta oldu anca koyu bordo renge geçtiler saksıda bi yere kadar tabi birde ben şuana kadar organik sıvı gübrelerden başka hiçbişey kullanmadım şu keçi gübresini bir bulabilsek süper olacak....çok teşekkürler ferhat
|
keçi gübresi varda nasıl göndeririz kargo alırmı almazmı bilemiyorum.**** çok iyi muhafaza ile yollamak gerekir.
|
En güzeli hava geçirmez bir torbada otobüse vermek ,
telefonla haberleşerek ... |
gelişigüzel değil ama çokta dikkatli olmanıza gerek yok ahududu esas anacından yaklaşık olarak 10-20 cm etrafına sürgünler veren çok çabuk gelişme gösteren bir meyve.toprağıyla birlikte alabilirsiniz yanlız bu mevsimde bence dikim biraz sıkıntılı olabilir kasımı beklemek %100 sonuç verir...
|
hostes veya hostlar pek güvenilir olabilirmi torba yırtılırsa koca otobüs baygınlık geçirmesin birde üstüne sıcak hava eyvah eyvah. tabi şaka bi yana olabilir güzel fikir.
|
Hava geçirmez demem ondan , geçen sene 20 dk'lık bagajda taşıma maceram olmuştu .
Kıl payı sıyırdık , hayatta kaldık , ama kokusu bir hafta arabada kaldı . Çok kalıcı bir koku ... |
çok teşekkür ederim arkadaşlar düşünmeniz bile yeterli
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025