![]() |
Karaka
3 Eklenti(ler)
Bu kadar çabuk beklemiyordum ama işte ...
Boy 3-3,5 cm en 1.7-2.2 cm Eklenti 143419 Eklenti 143420 Beklettiğimizin tadı nefisti , diri değil yumuşak toplanmalıymış .;) |
Merhaba arkadaşlar,
İzmir veya istanbulda karaka black fidesi nerden alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. |
Sn . raroba Türkiyede satıldığı konusunda bir bilgi yok .
|
Artık bu görüntülerden sonre;
Karaka black Black butte Bedford Giant ın ağustos-eylül gibi Türkiye'de satılmaya başlayacağını sanıyorum. Fidancı arkadaşlar çoktan harekete geçmişlerdir :) Her 3 tür de forumdaki arkadaşlarda var.Eh buradan da üretilmesi için kök sürgünleri-uç daldırmalar yapılmıştır :) |
Evet o cılız fidandan 6 yeni bitki oluşturdum ,
bu sene 15 metre bitkiden kaç üretirim bilmem ;) |
15 metre mi :eek:
|
:) Hep aynı, budamıyoruz, kıyamıyoruz.. Meyve alamıyoruz bolca :)
|
Alıntı:
Hakkaten budamadan verimli meyve almak mümkün değil. Resimdeki black türün oldukça erkenci olması da çok iyi aslında. |
Sn . bari ,
envor hocaya sormuştum ilk satın aldığımda . Bana söylediği şu " Ahududularınızın sonbaharda meyve vermiş sürgünleri dipten budayın , ancak böğürtlenlerinizi hiç budamayın - ne kadar dal , o kadar meyve " O yüzden ben böğürtlenlerimi hiç budamıyorum ve bir zararını görmedim ;) Boy atması İzmirde olmasından , şubata kadar yapraklar bile üzerinde kaldı . Yani kısaca biz Karaka' yı , Karaka da bizi sevdi . |
Alıntı:
Bir ahududu için çok uzamış gerçekten, böğürtlen bırakılırsa uzuyor o kadar.. Bu kadar zor şartlarda edindiğimiz ve yetiştirdiğimiz bitkileri budamaya kıyamıyoruz çok zaman... |
Alıntı:
Aşağıdaki sitede güzel türler var.. Black butte karakadan 2 gr daha ağırmış....:) http://www.victoriananursery.co.uk/soft_fruits/ |
Sn . bari ,
uç daldırma dolayısıyla bu sene öyle oldu. Budanmamış uç kalmadı ;) |
Alıntı:
Sn . bari , ben hassas eczacı tartısı bulup tartsam mı acaba ? " Benim böğürtlenim seninkini döver " ayarı almaması için özel çaba sarfediyorum 2 gündür :p De bende de Black butte var , sizde de Karaka var Allahtan ki :cool: |
Alıntı:
Bilmeyen öyle düşünecek gerçekten:) |
Arkadaşlar,
bu fidelerden satılmıoyrsa, bana ağaçlarından 4-5 adet fide satabilecek veya verebilecek arkadaş var mıdır? Çok güzel gözüktükleri için dayanamadım... Teşekkürler. |
Ben hainlik edeyim de kimde var söyleyeyim ,
bende 1 adet , bari' de 1 adet , Ahmed Salih' te 1 adet , sn.Romantik' te 2 adet var . Kimden isteyeceksiniz ? |
Kimse küsmesin o zaman, hepinizden birer adet isteyeyim. :)
Şaka bir yana kim vermek veya satmak isterse ondan alabilirim. Teşekkürler. |
Kusura bakmayın Jezebel sorunuzu anlayamadım.
|
1 Eklenti(ler)
Black butte çiçek..
|
Alıntı:
Türkçem yeterli olmuyor bazen , özür dilerim .:( |
Black butte
Alıntı:
Darısı benim butte ' nin başına .;) |
Anladım. 4 kişide olduğunu bilmiyordum, kusura bakmayın.
|
1 Eklenti(ler)
Benimkini karıncalar istila etmiş.. Birçok yaprağını koparmışlar.. :(
|
Alıntı:
|
Bedford
1 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar anladığım kadari ile bu başlık altında herkes böğürtlenlere gönül vermiş bende böğürtlen yetiştirmek istiyorum birçok yerde böğürtlen fidanı satılıyor fakat ben fidan almak istemiyorum çelikten yetiştirmek istiyorum fidan almak bana işin kolayına kaçmak gibi geliyor ****** bazı şeyler karşılıksız olmamalı özellikle böyle gönül işlerinde en azından emeklerin karşılığı gene emek ile ödenmeli bende hobi olarak arıcılık ile ilgileniyorum bana böğürtlen çeliği gönderecek arkadaş var ise ona kendi üretimim olan arı polenlerinden 100 gr lık bir kavanoz gönderebilirim ,köklendirme hormonu satın aldığımdan bu mevsimdede köklenmeyi sağlayabilirim diye düşünüyorum ..lütfen ilgili arkadaşlar buraya **** özel mesaj ile bana ulaşsısınlar...saygılarımla
|
Sayın seyyah 53 ,
böğürtlenin çelikle yetişmesi pratıkte tercih edilen bir yol değil . Çoğaltmak için bu başlıkta tarif edilen Eşeysiz üreme yolu olan "hendek yatırma", "uç daldırma" ve "dip sürgünlerin sonbaharda ayırma" yı yöntem olarak kullanıyoruz . Üretme kısmını biz kendimiz yapıp takas ediyoruz . Bu tabi kişisel olarak benim düşüncem . Diğer arkadaşlar ne derler bilmiyorum . |
Çok teşekkür ederim sayın jezebel fakat dediğiniz teknikleri uygulayabilmek için genede bir bitkiye ihtiyacım var, hani elimde bir bitkim olsa söylediğiniz yöntemlerle çoğaltma tekniklerini hem uygulayıp öğrenmiş olurum hemde birçok fidanım olur fakat şuanda tek çarem ya satın alıcam **** çelikle ve iba ile üretim yapmam lazım açıkcası şuanda ben incir ,erguvan ve kokulu kara üzüm asmalarını iba ile köklendirmeyi öğreniyorum asmada başarılı oldum...bu konuda çok acemiyim lütfen yanlışlarım varsa beni düzeltin ve yönlendirin ...saygılarımla
|
Sn Bari Blackmoor'dan gelen çıplak köklerin hepsi tutmuş, dün haberini aldım, dipten taze sürgünleri vermişler.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025