![]() |
Yerli japon börtleni
5 Eklenti(ler)
Yerli japon börtleni (Rubus hirtus) Bu türe Karabük / Yenice ormanlarında rastladım. Japon böğürtlenine çok benziyor; tek farkı meyvesinin olgunlaştığında siyaha dönüşmesi.
|
Tadı nasıl acaba?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederimm. Bişey rica etsem benim için sizinkinden bana bir filiz ekseniz bende bende ki ahududu filizinden size göndersem ya da sizinkini nerden bulabilirim ne diye arayacağım?
|
Karaka
2 Eklenti(ler)
Benim Karaka 'dan gece manzarası :p
|
Herkese merhaba,bende de birkaç tür var 4-5 sakıs içinde ve bir tanesinde yeşil bit gördüm,diğer çiçeklerimde yeşil bit bir görüncü ticari olan bir ilaçla hemen yok ediyordum ama bunların meyvelerini yiyeceğim için bu ilaçı kullanmak istiyemiyorum,tavsiye edeceğiniz bir ilaç varmı acaba,birde gübre olarak ne tavsiye edersiniz.
|
1 Eklenti(ler)
|
Böğürtlenlerim
5 Eklenti(ler)
Karaka black
Eklenti 140244 Eklenti 140245 Eklenti 140246 Bedford Giant Eklenti 140247 Eklenti 140248 Meyveler kızarıyor , çiçek açmaya devam ediyor . |
Böğütlende çiçek tomurcukları çıkmaya başladı ama ahududu da ilk sürgün yapraklarını açtı şimdi beklemede.
|
4 Eklenti(ler)
Rubus rolfei yapraklarını belli etmeye başladı.. Rubus rosifoliusum iyi gelişiyor....
|
2 Eklenti(ler)
Maşallah sn. bari , yeni bitkiler kazandırıyorsunuz kendinize ve tabi dolaylı olarak bizlere de .
Bir miktar göz hakkımız var ;) Bu sene benim polkalar geç mi kaldı ne ... |
2 Eklenti(ler)
Black butte'de tomurcuklarını göstermeye başladı. Üçlü salkımlar halinde meyve verecek gibi...
|
Bunlarda benden :)
2 Eklenti(ler)
Birinci fotoğraf böğürtlen, ikinci fotoğraf ahudu :)
|
Alıntı:
Benim Black butte' nin boyu uzadı ve dipten yeni sürgün verdi , siyah Ahududum da gelişmeye başladı . Gelişmelerini çok istediğim için sabırsızlanıyorum . Yeni ahular 30 cm ' yi geçti . Sayın dudi , İstanbul için çok iyi gelişmişler . |
Böğürtlen .
1 Eklenti(ler)
Bilin bakalım kimin sabrı sınıra dayandı:p...
|
Syn Jezebel yüklemiş olduğum resimdeki çiçekli dal meyve verdi ama dal tamamen kurudu ama diğer dallar çiçeklenip meyve veriyor şu an.
Ayrıca tavsiyeniz içn teşekkürler destek yapayım.:D |
3 Eklenti(ler)
Merhabalar.Ahuhudu fidem çiçek açtı ve meyveleri oluşmaya başladı;fakat sebebini bilemediğim bir şey yüzünden yaprakları kurumaya başladı.Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım.20 litrelik saksıda,balkonda muhafaza ediyorum.Güneş mi istemiyor yoksa rüzgar mı diye her şeyi düşündüm;lakin ne yaptımsa kar etmedi.Sizden ricam ne olmuş olabilir ve ne yapmam gerekiyor?Resmini eklemeye çalışacağım.Şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılar..
|
Alıntı:
|
bu çileğin fidesini nerden nsl bulabilrim acele cvp bekliyorum
|
Bizdeki ahududular ilk sürgün başlangıcını yaptılar, şimdi durakladılar. Dipten yeni sürgün çıkmıyor nedendir?
|
Besin eksikliği olsa birden bire olmaz sanırım.. Direk güneş ışınlarıda bu kadar zarar vermez herhalde.. Benim hiç başıma gelmedi ama mantari bir hastalık olabilir gerçi balkonda havalandırmasıda iyi... Uzman arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verebilirler...
|
Sevgili mer.cann;
Benim böğürtlen yaz kış balkonda yerinden hiç oynatmadım. Bu durum bende sadece hava ısının dengesizliğinde kaynaklanıyor.Sıcaklarda veya soğukta taze yapraklar yana biliyor.Bence kuruyan yaprakları makas ile kesin.Sulamaya gelince böğürtlen veya ahududu suyu çok sever.iki günde bir sulayın.Bu arada kullandığınız toprak sadece torf ise oda yapar.Çok sulasanız torf toprağındaki besin suyla birlikte gidiyor az sulasanız bit ki etkileniyor.Sadece torf kullanıyorsanız torf+ normal toprak karışımı hazırlanmış başka bir saksıya alın derim.3/1 oranında torf yeterli. Saygılar |
Karaka black
1 Eklenti(ler)
Nihayet olgunlaştı .
Artık Karaka black resmi vermek için yabancı sitelerden kopya çekmek zorunda değiliz . Artık yerli bir Karakamız var . Eklenti 142674 :p Anneler Günümüz kutlu olsun . |
Teşekkür ederim bahtiyar02 ve diğer arkadaşlar.Durumu göreceğim.
|
Bu arada ne güzel bir Karaka o.Maşaallah.Tebrik ederim Jezebel.Ayrıca katılıyorum.Tüm annelerin anneler gününü kutlarım...
|
Alıntı:
Acaba karaka mı black butte mi desem tecrübeliler ne der? |
Black butte sn.bari 'de var , henüz meyve vermedi .
Bende de var , henüz 50 cm boyunda . Meyve almadım . Ben o mu bu mu demek istemiyorum , çünkü belli ki Karaka erkenci , Bedford Giant şu an meyve veriyor , henüz olgunlaşma yok . Amaç bu meyveden mümkün olduğunca uzun faydalanmak ;) |
SEvgili Jezebel,
Boyutlarını ölçümleyelirseniz iyi olur.. Benim black buttede bayağı tomurcuk var... Büyüklük olarak saptama yaparız.. Lezzet olarak, yorumlarını yaparız.. |
Tabi ki ölçelim sn.bari .
İlk ürünü tükettik , inşallah bir sonrakilerden birini milimetrik kağıt üzerinde resmeder ve ilginize sunarım . |
Evet lezzet farkı da çok önemli...
Örneğin Avustralya dutu erkenci, büyük, albenisi çok güzel ama bana kalırsa lezzetli değil. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025