![]() |
Yediveren
Alıntı:
|
Ahu
Alıntı:
O zavallıyı 10 gündür geniş bir saksıya , güzel bir torf kullanarak dikseydiniz keşke . Siz kendiniz 10 gün sadece suyla , dar bir hücrede idare etmediğinize göre , onun da bazı ihtiyaçlarının olabileceği aklınıza gelmiş olmalıydı :p |
Yeni mahsül olup olmadığını bilmiyorum. Bauhause dan almıştım..
Saksıya almak için yaprak gözlerinin çıkmasını beklemiştim ben bide..Ne bileyim ben onları fide gibi düşündüm, daha sonra yerine alacaktım. Şimdi alsam umut var mı? |
Alıntı:
Bu türde tık yok.Yani bana göre malling promis ahududunda sorun var. Akdoğadan bir arkadaş foruma giriyordu sanıyorum net bir cevap verebilir çünkü tedarikçisi onlar. Ben Bauhausa gidip değiştirin derim. |
Alırken çok garipsemiştim nasıl bu iki çubuktan yaprak gözleri çıkacak diye.Çünkü çubukların içleri sünger gibi..
Neyse ben dediğiniz gibi yapayım gidip değiştireyim en iyi çözüm bu gibi görünüyor.. Herkese teşekkürler |
Çiğdem hanım madem o cinsin tüm bitkilerinde sorun var ,
değişim için tanınan süreyi geçirmeden hakkınızı kullanın . Fazla sert çıktım sanırım . Ama empati bitkilerde de işe yarıyor ;) Yeni bitkinize güzel bir ortam hazırlayın , ışık , su ve gıdasını( gübre ) unutmayın . Balkon veya bahçe en uygun mekan ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn . serhat Önder ,
ben sizin bu sene kendi seranızdan toplamış gibi algıladım ;) Dondurulmamış ise yeni mahsuldür ama ... |
HASAT:
Ahududu meyveleri saplarından kolayca ayrılmaya başladıktan sonra sabah erken saatlerde hasadı yapılır. Haftada 2-3 defa toplanır. Sıcak ve kuru havalarda daha sık hasat edilebilir. Meyveler küçük plastik kaplara toplanıp büyük kasalara dizilir ve bu şekilde nakliyeye hazır duruma getirilir. Bölgemiz için henüz yeni olan ahududu yetiştiriciliği, çiftçilerimizin yukarıda belirtilen bütün teknik bakım işlerini eksiksiz yerine getirerek bilinçli bir şekilde yetiştiricilik yapabilmeleri için, en yakın tarım kuruluşlarına baş vurarak uzman elemanların tavsiyesine göre hareket etmeleri yararlı olacaktır. |
Orjinal Mesaj Sahibi cigdemozkan
Alırken çok garipsemiştim nasıl bu iki çubuktan yaprak gözleri çıkacak diye.Çünkü çubukların içleri sünger gibi.. Neyse ben dediğiniz gibi yapayım gidip değiştireyim en iyi çözüm bu gibi görünüyor.. Herkese teşekkürler |
Sn;Hhatice ,bu aralar çok yoğunum.Yeni farkettim, geç cevap için kusura bakmayın. Bende tohumdan ilk kez yetiştiriyorum. Daha çiceklerini göremedik, Fotolarını yüklemeye çalışırım. Böğürtlenlerin dip sürgünlerini yeriniz küçükse kesebilirsiniz, birazda sizin bitkiye vermek istediğiniz forma bağlı . Ben mart başında böğürtlen ve ahududuların hepsini budadım, onlarında fotolarını yüklemeye çalışırım.
|
Yok yeni değil. gecen seneki mahsul...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgiyle kalın |
fiyat bakımındanda gayet pahalı ve ürünlerde istenilen verimi vermiyor.
|
Alıntı:
|
|
Ahududu filizlendi
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar geri iade etmeyi düşündüğüm ahududum filizlendi.. Ben çubuklarda bir filizlenme bekliyordum kökten filiz verdi...
|
Çiğdem hanım gözünüz aydın .
Güle güle büyütün . |
Çok teşekkür ederim Jezebel...gerçekten çok sevindim tamda umudu kesmişken..
Dediğiniz gibi yerine aldım gübresini de verdim...Bakalım mevyelerini hep birlikte yeriz inşaallah |
Alıntı:
Çok hızlı çoğalan bir bitki ;) Bu başlıkta adettendir , siz seneye o bitkinin yeni sürgünlerinden birini bana verirsiniz , ben de size bendeki 8 çeşit Ahu ' dan birinden sürgün gönderirim ;) Takas güzelldir , elimizdeki çeşitleri arttırırız ! |
Tabii ki seve seve.
|
Alıntı:
|
Bende özetle bunlar var :
Autumn bliss Glen moy Leo Mailing jewel Octavia Tulameen Polka Siyah Bulgar (?). Sizde ne var ? |
1 Eklenti(ler)
Minik ahududum çiçekte.
|
2 Eklenti(ler)
Çiçek açan dikensiz böğürtlenim. ;)
|
Sn. tropik ,
bir destek yaparsanız daha rahat edecekmiş gibi geldi . |
Merhabalar...bende kısa bir süredir balkonda gojiberry,salatalık ,domates ve ağaç çelikleri köklendiriyorum.. saksıda böğürtlen de yetiştirmek istiyorum ama henüz acemiyim okuduğum kadariyle epey bir cinsi var böğürtlenin acaba bu konuda uzman arkadaşlar başlangıç için hangi cinsi tavsiye edersiniz ...saygılarımla
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025