![]() |
5 Eklenti(ler)
Buda benim geçen sene Selahattin hocadan şubat ayında alıp saksıya diktiğim hollanda boduru ahududum.bu sene Ocaktan itibaren soğuk aldırırım endişesiyle dışarıya fazla çıkarmadım oturma Odama koydum.sonra yaprakları filizlenmeye başladı ocak ayının sonlarında pencere önünde çiçek açmaya başladı.şu enda üzerinde 30-40 kadar meyve çiçek var.acaba meyvelerini yiyebilecekmiyiz.birde Bu sene içinde ikinci meyveyi alma ihtimali varmı? resimlerini ekliyorum.
|
kırkayak sorunu benim saksılarda da var arkadaşlar.bitkilere bir zarar verirmi acaba kırkayak?
|
Dursban 4 kırkayak için birebirmiş , yarın bende bahçe toprağı ve saksı altlarını ilaçlamayı düşünüyorum . Sadece bitkilere sıktığımmız oranın iki katı olacakmış .
Ve sadece açık havada kullanılacakmış . |
Dün akşam yolum istanbula düştü geç vakit bauhause önünden geçerken bahçe bölümüne bir bakayım dedim ve ithal çok iyi durumda muhtemelen yeni geldiği için ribes-rubus bolca vardı (ahududu böğürtlen üzümsü meyvelerden ) tamamı kültürel olarak standartlarda tavsiye ederim ben birtane ağududu aldum dikensiz sürgünler çok iyi durumda iyi baka bilirsem haziran ağustos ayları arası meyve alırım diye tahmin ediyorum
istanbul ve yakınlarında olanlar için kaçırılmayacak fırsat |
1 Eklenti(ler)
Buda böğürtlenimin resmi
|
evet sayın ketir haklısınız zaten daha sonra cengiz beyden tombul ve erkenci bursa olmak üzere 2 adet dikensiz böğürtlen aldım:)
|
Blackberry Karaka Black
Sevgili arkadaşlar
Ahmet Salih adındaki arkadaşımıza bir kök Blackberry Karaka Black sözü vermiştim . Galiba siteye pek uğramıyor , umarım sağlığı yerindedir . Kendisini tanıyanlarımız varsa haber vermelerini rica ediyorum . Ben sözümü tuttum . 1 kök Karaka hazır , hatta dipten sürgün bile verdi ;). |
Sn ;Jezebel siteye bu ara uğrayamadığım doğru, sağlığımda problem yok. teşekkür ederim. sizin de 2 kök böğürtlen ve mavi sardunya tohumlarınız hazır.isim değişikliğinin yeni farkına vardım.kusura bakmayın.
|
Sn.Ahmet bey ,
sorun yok ;) Saygılar . |
Karaka black
1 Eklenti(ler)
Bende görünce inanamadım , ama bunlar tomurcuk .
Karaka meyvesi tadılacak bu yıl .;) |
Tebrikler.
Ankara'da henüz ne yaprak ne çiçek var :) |
Karaka black
1 Eklenti(ler)
Çiçeğini çekmek için merdivene ihtiyacım oldu ;)
|
1 Eklenti(ler)
Rubus rolfei 3 yaprak oldu..
|
1 Eklenti(ler)
Ahududularım yeşerdi. Tekrar teşekkürler Bari.
|
Sn. bari ,
takas ettiğimiz bitki ne durumda ? Sizden bana gelen Black butte gelişmenin yanında bir de dipten sürgün verdi ;) Siyah ahududum da hala çok cılız , toprağa dikmiştim . Acaba biraz güçlenene kadar saksıda mı baksaydım ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Siyah ahudududa toparlar, o biraz nazik benim siyah ahududa çok güçlü değil.. Bedford giant ne durumda ? |
Bedfordu , nasıl kıydılar bilmem ,
çok güçlü bir bitki göndermişler , kök ve beş budanmış daldan ibaret . Bence çok emek vermeden o da meyva verecek . Şimdiden her dalda bir karış yan dallar oluştu . Yani verimli olacak gibi ;) Karaka ' dan güya şikayetçiydim , size -1 , Romantiğe-2 , kendime de 2 yeni bitki ürettim . Aklınızda bulunsun , uç daldırmada daha güçlü kökler oluşuyor . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın gtatas ,
bu başlık bilgi paylaşımı için , bilgilerimizi , hatalarımızı , tecrubelerimizi paylaşıyoruz . Bu işin ticaretinden para kazanan arkadaşlarımıza haksızlık etmek istemeyiz . Bu başlıkta kabul gören sadece " eşdeğer takas " . Benim aradığım bir çeşit sizde varsa , karşılığında benden bir çeşit bitki alabilirsiniz ;) Elinizdeki bitki çeşitleri hakkında bilgi verirmisiniz ? Saygılar ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim böğürtlenimde çok neşeli balkona aldım güneşi görünce yandallar verdi dipten de sürgün vermiş .Bu sürgünü kesmem gerekir mi? |
Alıntı:
Bir bitkiyi bir mebla karşılığı Yurtdışından getirtip Türkiyede yaşatmayı başarıp , o bitkiden emek ve özenle yeni bir bitki üretirseniz benim ne demek istediğimi anlarsınız ;) Bir çok arkadaşımızda neler var , harfiyen bilmekle beraber , isteme cesaretini kendimde bulamıyorum ;) Bilgi ve tecrubemi en ufak ayrıntısına kadar bu sitede paylaşıyorum . Bitkilerim evladım gibi , onlara benim gösterdiğim özeni göstereceğinden ve yaşatacağından emin olduğum kişilere veririm :p Ticaret derken sizi kastetmedim : http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=160 Satış başlığında ahudu ve böğürtlen bulabilirsiniz . |
Arkadaşlar mesajlar çok epeyce okudum ama göremedim. Ahududu güneşli ortamda mı iyi olur ağaç gölgesinde de olur mu?
|
Alıntı:
|
Karaka black & Bedford Giant
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Ahududu fidem
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 10 gün önce bir alışveriş merkezinden Ahududu fidesi aldım. Haftada bir sulayın dediler. Eve getirir getirmez suyunu verdim. 10 gün geçti ortada 2 çubuktan başka bişey yok. Bu normal mi? Ya da ne yapmam gerekiyor
|
pek normal durmuyor.. şuan icin en azından yaprak gözleri cıkartması lazımdı..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025