![]() |
Merhaba,
Mart geldi ya ben de benim loganberry'den haber vereyim dedim: öncelikle kış başında bi dünya evham yapmam rağmen annem bütün vızvızlanmalarıma katlandı da bir tek berry mi eve almama izin vermedi. Berry'nin üzerini kalınca bi naylonla örttüm, naylon uçtu, ben örttüm o uçtu. Bir sabah berry'nin üstünde kar görünce örtmekten de vazgeçtim. Bir nevi saldım... Dün saksıları temizlerken dibini kurcaladığımda beyaz beyaz sürgünler vereceğini gördüm. Ama ortada 2 kupkuru dal var... Onların ölüp ölmediğini bilmiyorum... Berry'me gübre vermem lazım ama apartman çocuğu ben doğal gübreyi nereden bulabilceğimi bilmiyorum. Koçtaşa gittim ama torf ve toz-sıvı-çubuk gübre haricinde doğal gübreye benzeyen birşey göremedim.. Nereden alınacağı konusunda yardım edebilirmisiniz? Teşekkürler... |
Merhaba tubaengin.. Az bir miktar kullanacaksan Bahause de var. Ben terasta kullanmak için kış başında Kafkas peyzajdan 25 kg eve teslim 18 ytl ye aldım. Birazını kışa girerken bitkileri korusun diye kullandım. Bahar gübresi de veriyorum. Bir miktar da yeni bitkilerime kalacak. 35 metrekare terası bahçe gibi kullanınca gübre miktarı çok gelmedi. İyi baharlar diliyorum bitkilerinle sana..
|
Eksik yazmışım bahsettiğim pastorize edilmiş doğal gübre Biofarm.
|
|
Sn.Feriha ve Sn.Denizakvaryumu,
Yardımınız için teşekkür ederim. Alınca tekrar not bırakırım :) |
Merhaba,
Tavsiye isteyip tavsiyeye uymayan biri olarak durum bilgilendirmesi yapmak istiyorum. Pazar günü karşıyaka mezarlığının karşısındaki (karşıyaka değil buyaka gibi oldu:) ) seralara gittim ve 1 çuval toprak+gübre karışımı aldım. Aldığım seracı abla berry'min toprağını değiştirme mevsimi olduğunu söyledi. Şimdiii... Ben bu toprağı nası değiştircem ki? İlk aldığımda büyük sakseıya aktarmak için plastik saksıdan çıkarttığımda kökler tüm saksıyı sarmıştı. Kış başında onun 2 katı başka bir toprak saksıya alırken de ikinci saksının tamamını kökler kaplamıştı. Ben şimdi köklerden toprağı nasıl ayırcam ki? Büyük saksıya alırken 15 cm kadar boşluk bırakmıştım üstten. Gübre koyarım baharda diye. Bir 10 cm daha etrafındaki toprağı alıp gübreli topraktan mı koyayım yoksa sadece gübre alıp mı koyayım? Bütün toprağı değiştirebilirmiyim emin değilim de... İyi çalışmalar herkese:) |
|
Merhaba,
Hafta sonu Ankara Bauhaus tan 5 meyva ve 2 adet Bogurtlen aldım. Bahceye ektim. Sekerpare, Can erik, Murdum erigi, Ankara Armudu, Bursa seftalisi ve 2 adet dikensiz bogurtlen Gecen senelerde Bauhaustan meyva fidanı alıp diken varmı? Kovalı idi, ancak tutarmı diye dusundum. Ayrıca Bauhaus ta oldugu icin herhalde ırkıda duzgundur. Yorumlar icin tesekkurler |
Sn Denizakvaryumu,
Ankara Gölbası civarında Haymana yolunda ; Ceviz ve Badem fidanlarından olusan bahceler goruyorum. Ancak benim bahcemde 2 adet ceviz var ve maalesef hic bir varlık gosteremediler. Bu bolgede Bodur ceviz ekmek dogru olurmu. Teskkurler |
Sn agacsever dostlar;
Forumda bircok bilgi bulunuyor, ayrıca ziraii ilac satıs yerlerinde de bilgi veriliyor Ancak gordugum bu satıs yerlerinde sadece kulaktan dolma ve yeterli duzetyde bilgi vermeden tavsiyeler oluyor. Sahsen bunu pek dogru bulmuyorum. Bilimsel olarak Ziraat muhendislerinden detaylı bilgi almayı tercih ederim.. Kucuk bir soru : Bahcemde amator olarak en kolay nasıl ilaclarım. Kıreclemek, Bordo Bulamacı atmak ayrıca bocek ılacı vs... Kucuk tavsıyeler alabılırmıyım... Tesekkurler |
25 Mart 2008
Su an ANKARA Ulusta dolu yagdı. Insallah bahcelerdeki ciceklere zararı olmamıstır. :( |
Dolunun çiçek açmış kayısı ve erik gibi ağaçlara aslında faydalı olduğunu düşünüyorum , en kuvvetli çiçekler yoluna devam ediyor ...
Ulus halin karşısındaki ziraatçilerden detaylı bilgi almanız mümkün , sorulara bıkmadan cevap veriyorlar.Bordo bulamacı-kireç ve ilaçlama konusunda en iyi bilgiyi onlardan alabilirsiniz.Bir de gölbaşı taraflarında bir firma var , http://www.kafkaspeyzajtarim.com/index.html hem ilaçlama hem gübreleme vs.işler yapıyorlar. Ceviz ağacınıza aşı yaptırın derim.(Gübre-su-ilaç-virüs -uygun toprak vs. sorunu olmadığını varsayarsak) http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=104825 |
Merhaba,
Dışarıda berrysi olup da uyanan var mı? Benimkinde mevcut dallar kupkuru dururken alttan 4-5 tane sürgün verdi. Üstü kupkuru altı yeşil yeşil.. Dallar öldümü aceba? |
Tayberry ve loganberry geç uyanır ancak dallarda biraz olsun kabarma olması lazımdı.
Dalın en üstünden biraz budama yapın, dal içinde yeşil görüntü varsa kurumamış demektir. |
Teşekkür ederim
Eve gidince üstten keserim birazcık. Yanında kuşburnuna aşılanmış gül vardı. Gülün her yanından yapraklar fışkırınca benim kuru dalda mı bi gariplik var dedim. Alttan da yeşil yeşil sürgünler verince... Bir kontrol edeyim de tekrar yazarım. |
Kuruma konusunda Adem'den öğrendiğim bir yöntem var.
Dalı avcunuzun içine alın. Eğer soğuksa canlıdır, soğukluk hissetmiyorsanız kurumuştur. |
İlginç , hemen deneme yapayım :)
|
Alıntı:
|
http://tubaengin.blogspot.com/2007/09/berrylendim.html
Merhaba Yücel Abi, Aşılı zannediyorum. Siz de diyeceksiniaz ki şimdi o artık ahududu değil böğürtlen dimi. Yabani çıkıyo alttan :( Hani insan içinden söylemeye çekinir ya benim de bir yanım artık loganberrymin olmadığını söylüyor. Yukarıdaki link ilk aldığımda çekilen resim. Şimdiki haini resimlemedim ama onu da eklemeye çalışırım. Dün çok rüzgar vardı. Terasta çuvallardaki toprak yıkılmış ortalık batmış. Rüzgarla beraber toprak toplamak zor oldu. Berrymin ucunu azıcık kestim ama bir hayat belirtisi yoktu. Tek tesellim pazar günü bauhouse daki ahududuların da yaprak vermemiş/vermeyecekmiş gibi görünmesi. |
Loganberry - Tayberry gibi berryler benim bildiğim aşıdan değil melezleme yoluyla üretilen yani hibrit türler.
Bu bakımdan alttan gelen sürgünler, anaç sürgünü değil diye biliyorum. Yani üstü neyse altı da o. |
Hımm anladım. İnşallah öyledir. Resimlerini çekeyim tekrar da eklerim buraya.
Teşekkürler. |
BAUHAOUSE DA SATILIYOR FIDANLARI ALSAM ACABA BALKONUMDA YETİŞİRMİ NE DERSİNİZ balkon kuzey e bakıyor ve fazala güneş almıyor
|
böğürtlenden bahsediyorum bu arada :)
|
Güneş almayan yerde tavsiye etmem.Hele kuzeye bakan balkonda hiç şansı yok.
|
Veee bahçeler canlanıyor!Benim tayberry diriliş yaşadı resmen.Kupkuru olan dalları patlak patlak oldu.Altından da sürgünler vermiş;çok sevinçliyim.Bu sene böğürtlen-ahududu senesi ilan ediyorum.
|
Ankara ahududu ve böğürtlenlerinden son haberler:
Sera ortamında erken uyananlar şimdi beklemeye geçtiler. Bir süredir hiç bir ilerleme yok. Bu arada yeşil bit istilası oldu, 15 gün önce sarımsaklı ve arapsabunlu ilaç yaptım. Hala elimle bitleri topluyorum. Yağışlar geçince bir ilaç daha yapacağım. Tayberry iyi durumda gibi, yeni sürgünleri bit ve ilacından diğerleri gibi hırpalandıysa da bu yılı kurtardık sanki. Loganberry ve Evergreen sürmekte. Japon garip bir biçimde durağanlaştı, sürgünler yerinde sayıyor, bit istilasından etkilenmiş olabilir. Dikenli böğürtlenin ilk çıkan sürgünü yine bit ve ilaç yüzünden kurudu gibiyse de bir başka dip sürgünü umut verici. Gövdeden de sürgünler büyümekte. Alanya yabani böğürtlen aynı durumda, hiç bir gelişme yok. Denizakvaryumu, haberlerinizi bekliyorum:) |
Ahududu ve böğürtlenlerde yapraklar patladı ,fazla bir gelişme yok ancak frenk üzümleri çiçek açtı.
Malum sizi takip ediyorum :) Bu aralar ben de yaprak biti istilasını bekliyorum :) |
merhaba , 2 hafta önce bahçeye giderken gördüğüm fidancıdan, 2 böğürtlen , 1 ahududu aldım, diğer fidanlarla birlikde şimdilik bekliyor, ahududu ve böğürtlen fidanın kalitesi nasıl bilmiyorum ama , ben büyük büyük böğürtlenler toplarım diye düşünmüştüm sanırım yanılmışım,
|
http://www.agaclar.net/galeri/showim...&searchid=3608
http://www.marshalls-seeds.co.uk/?PA...AT_CODE=M28911 http://www.dobies.co.uk/pd_478449_Bl...lack_Butte.htm Biz de black butte arıyoruz ama bulamıyoruz. |
Alıntı:
Sn Nevsune; Arapsabunu ve sarımsaklı ılac tarifinizi bekliyoruz. Selamlar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025