agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Böğürtlen, Ahududu (Rubus idaeus) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/638.htm)

athena -asena 18-06-2012 20:25

2 Eklenti(ler)
Dikensiz böğürtlenler meyve vermeye başlamış.

bari 18-06-2012 21:11

5 Eklenti(ler)
Ahududular içinde siyah ahududuyu tek geçiyorum. Çok yoğun aromalı.. Ama yabani dikenli türünün. Kültür olan türü glen coe ise çok tatsız tuzsuz bişey...

habipapo 19-06-2012 17:32

sayın bari japon böğürtleninin tadı nasıl acabağ

bari 19-06-2012 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habipapo (Mesaj 987146)
sayın bari japon böğürtleninin tadı nasıl acabağ

Japon böğürtlenide çok güzel, yoğun aromalı, ekşimsi..

limon_sever 28-06-2012 20:31

1 Eklenti(ler)
Meyvelerini dökeceğini düşündüğüm minik karaka black böğürtlenimizin 2 adet minik meyveleri :)

Eklenti 313276

Jezebel 28-06-2012 21:07

Sonbaharda yeni bir böğürtlen alımı yapacağım.
Dikensz yerliyi soküp bahçeden uzaklaştıracağım- çekirdekleri kocaman ve tadı çok ekşi, ayrıca heryeri istila ediyor...
Ara ve geç olgunlaşan türlerden seçim yapacağım.
Karaka İzmirde mevsim kapattı...
Aynı veya yakın irilkte, çekirdekleri ufak birkaç tür seçmem lazım.
Sn bari öneriniz olur mu bana?
Teşekkürler.

Jezebel 28-06-2012 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 991288)
Meyvelerini dökeceğini düşündüğüm minik karaka black böğürtlenimizin 2 adet minik meyveleri :)

Eklenti 313276

O bir vahşi tür, çok lezzetli, izin verin iyice olgunlaşsın;)

limon_sever 28-06-2012 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 991317)
O bir vahşi tür, çok lezzetli, izin verin iyice olgunlaşsın;)

Meyvelerini düşürmediği sürece olgunlaşıncaya kadar ellemeyeceğim :) Meyve çekirdeklerinden aynı bitki elde edilebiliyor mu acaba? Sizde görüp hoşuma gittiği için Sayın Romantik'ten almıştım :)

Jezebel 28-06-2012 21:53

Evet hibrit olmadığı için aynı özellikte bitki elde etmeniz mümkün.
Yere dökülen meyvelerden her yerde çimleniyor bende ;)
Hiç engel olmuyorum.
Daha yeni 3 bitki verdim, sn. gondag ve GÜLSEN hanıma.
Meyvelerini tatmaları dileği ile ;)
Tohumdan çıkanlar daha geç meyve veriyor olabilir.
Sn.Romantik iki bitkiden ne kadar çok üretmiş, maşallah ;)
Saygılar

FatihBahce 29-06-2012 08:27

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl dikmiştim şimdi 2 metre oldu. Benimkinin cinsini nedir acaba? Vahşi mi?

Yanındaki Hedera ile karışmasın.

Jezebel 29-06-2012 09:19

Sn. Urla Bahçe, arkadaşın elindeki bitkinin kaynağı benim bahçemdeki böğürtlenim, o yüzden bu kadar emin bir şekilde yazdım. Sn Romantiğe 2 bitkiyi ben göndermiştim...
Sizinkinin dikensiz olduğunu sanıyorum, vahşi değil de aşı galiba ;)
Yine de çok iddalı değilim.

limon_sever 29-06-2012 09:47

Teşekkür ederim. O zaman bahçemizin her köşesini karaka istilası yapacağım :)

Jezebel 29-06-2012 10:13

Değer buna, çünkü tat, lezzet ve aroma bakımından yediğim en güzel böğürtlen.
Meyvenin bolluğu da, toplarken sapı bitkide kalıyor, ayıklama sorunu olmuyor.
Tam bizlik.
Ben de kök sayısını 5'e çıkardım, ufak tefek tohumdan çıkanları saymıyorum ;)

bari 29-06-2012 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 991315)
Sonbaharda yeni bir böğürtlen alımı yapacağım.
Dikensz yerliyi soküp bahçeden uzaklaştıracağım- çekirdekleri kocaman ve tadı çok ekşi, ayrıca heryeri istila ediyor...
Ara ve geç olgunlaşan türlerden seçim yapacağım.
Karaka İzmirde mevsim kapattı...
Aynı veya yakın irilkte, çekirdekleri ufak birkaç tür seçmem lazım.
Sn bari öneriniz olur mu bana?
Teşekkürler.

Yeni gördüm, böğürtlende hepsinden var bu sene sonunda tat ile ilgili önerilerim olabilir.. Dikenine bakmazsanız siyah ahududu derim yok böyle bir aroma..

limon_sever 29-06-2012 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 991795)
Yeni gördüm, böğürtlende hepsinden var bu sene sonunda tat ile ilgili önerilerim olabilir.. Dikenine bakmazsanız siyah ahududu derim yok böyle bir aroma..

Satışını yapıyor musunuz? Bir kök almak isterdim.

bari 29-06-2012 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 991808)
Satışını yapıyor musunuz? Bir kök almak isterdim.

Satışını yapmıyorum..

Jezebel 29-06-2012 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 991795)

Sn. bari, siyah ahududu, notumu aldım.
Alımı ekim - şubat arası yapacağım için mevsim sonu değerlendirme benim de işime gelir.
Teşekkürler.

habipapo 02-07-2012 14:10

Böğürtlen meyveleri

2 Eklenti(ler)
Sayın Ağaç Dostları

Hafta sonu bahçemden hasat ettiğim Böğürtlen meyvelerini sizinle paylaşmak istedim.

Buyrun afiyet olsun...Eklenti 314680

Eklenti 314681

Hillbilly 04-07-2012 15:27

Ben de ahududu olayına girenlerdenim. Şu anda olay yerinde Ruby,Willamette,Heritage ve Aksu pembesi,Yediveren olarak adlandırılan türler var.(Türk fidancılık sektöründe bulabildiğim türler bunlar, ne yazık ki istediğim asıl türleri bulmak imkansız ha unutmadan birde Hollanda boduru var :)) Geçenlerde olgunlaşan bir ahududunun tadına baktım bu kadar güzel bir meyvenin tadı nasıl bu kadar ifadesiz ve manasız olabilir anlamıyorum.(Nedeni yanlış tür seçimi) Ruby ve Heritage den umutluyum onlar yaz sonuna doğru olgunlaşıyor herhalde.
Sayın Bari övdüğünüz siyah ahududuyu nasıl temin ettiniz acaba, sayın Romantik'in satışını yaptığı dikenli siyah ahududu sizin bahsettiğiniz kültür mü merak ettim?

athena -asena 04-07-2012 21:35

3 Eklenti(ler)
Bugünkü yabani böğürtlen hasadı 2 adet dondurma kabı topladım. İlaçlama yapmıştım faydası olmuş çok iriler.

bari 04-07-2012 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hillbilly (Mesaj 994005)
Ben de ahududu olayına girenlerdenim. Şu anda olay yerinde Ruby,Willamette,Heritage ve Aksu pembesi,Yediveren olarak adlandırılan türler var.(Türk fidancılık sektöründe bulabildiğim türler bunlar, ne yazık ki istediğim asıl türleri bulmak imkansız ha unutmadan birde Hollanda boduru var :)) Geçenlerde olgunlaşan bir ahududunun tadına baktım bu kadar güzel bir meyvenin tadı nasıl bu kadar ifadesiz ve manasız olabilir anlamıyorum.(Nedeni yanlış tür seçimi) Ruby ve Heritage den umutluyum onlar yaz sonuna doğru olgunlaşıyor herhalde.
Sayın Bari övdüğünüz siyah ahududuyu nasıl temin ettiniz acaba, sayın Romantik'in satışını yaptığı dikenli siyah ahududu sizin bahsettiğiniz kültür mü merak ettim?

Bende siyah ahududu olarak üç tür var. Birisi rubus occidentalis sanırım onun meyveleri ufak, hafif ekşimsi fena değil.. İkincisi dikensis bir tür glen cloe diye geçiyor, kültür türü, rezalet bir tadı var, yenmicek kadar kötü diyebilirim.. 3. tür sanırım rubus leucodermis türü, meyveler iri, onu iki yıl önce yusuf ustaoğlundan almıştım, mükemmel bir tadı var, hele iyi olgunlaşmasını bekleyecek kadar sabrederseniz, yemeye doyamazsınız...

bari 04-07-2012 22:08

Sıcak iklimde oturup ahududu yetiştirmek isteyen varsa, rubus niveaus'u denesinler. Hem siyah ahudud hemde çok verimli olduğu söyleniyor.. Tadını bilmiyorum... Tohumunu bulabilirseniz, ben yetiştirdim bir yılda yetişkin oldular, seneye meyve verebilir..

Hillbilly 05-07-2012 15:21

Bristol siyah ahududu türü antioksidan miktarı açısından ilk sıralarda yer alan belki de ilk sırada olan türmüş diye duydum. Tadını bilemiyorum ama sadece bu özelliği göz önüne alındığında bile bahçelerde yer almalı bence tabii gönüllü bahçevanlar bu bitkiye ulaşabilirlerse. Bristol siyah ahududu fidanını bulabileceğimiz bir satıcı veya yetiştirici mevcut mu acaba?

Jezebel 05-07-2012 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 994208)
Sıcak iklimde oturup ahududu yetiştirmek isteyen varsa, rubus niveaus'u denesinler. Hem siyah ahudud hemde çok verimli olduğu söyleniyor.. Tadını bilmiyorum... Tohumunu bulabilirseniz, ben yetiştirdim bir yılda yetişkin oldular, seneye meyve verebilir..

Burada var;)

bari 05-07-2012 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 994620)

Burası bitki göndermez...Tohumunu bulursanız hemen alın..

Jezebel 05-07-2012 21:11

Bakınayım, siz görürseniz haber verin.
Teşekkürler.

mrduran 05-07-2012 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habipapo (Mesaj 992932)
Sayın Ağaç Dostları

Hafta sonu bahçemden hasat ettiğim Böğürtlen meyvelerini sizinle paylaşmak istedim.

Buyrun afiyet olsun...Eklenti 314680

Eklenti 314681

Payım nerede efendim?. Küçük kardeş muamelesi mi acaba ?.

Sağlıkla yeyin ve sağlıkla kalın inşallah.

Elin meyvesi bizim çenemize vurdu- özürler. Şaka tabii ki.

Saygılarımla lütfen.

habipapo 06-07-2012 10:13

sayın mrduran adresinizi yollarsanız sizede birtabak yollamak isterim göz hakkıiyigünler

mrduran 06-07-2012 12:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habipapo (Mesaj 994848)
sayın mrduran adresinizi yollarsanız sizede birtabak yollamak isterim göz hakkıiyigünler

Merhaba efendim,

Afiyet olsun. Nezâketiniz için teşekkürler. Eğer bir daha bu kadar albenili bir sunum yaparsanız seneye gelir dalından toplar yerim efendim, inşallah:))). Affetmem.

Sağlıkla kalın, saygılarımla lütfen.

bari 08-07-2012 20:50

1 Eklenti(ler)
Japonun meyveleri, mücevher gibi parlıyorlar..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025