![]() |
2 Eklenti(ler)
Dikensiz böğürtlenler meyve vermeye başlamış.
|
5 Eklenti(ler)
Ahududular içinde siyah ahududuyu tek geçiyorum. Çok yoğun aromalı.. Ama yabani dikenli türünün. Kültür olan türü glen coe ise çok tatsız tuzsuz bişey...
|
sayın bari japon böğürtleninin tadı nasıl acabağ
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Meyvelerini dökeceğini düşündüğüm minik karaka black böğürtlenimizin 2 adet minik meyveleri :)
Eklenti 313276 |
Sonbaharda yeni bir böğürtlen alımı yapacağım.
Dikensz yerliyi soküp bahçeden uzaklaştıracağım- çekirdekleri kocaman ve tadı çok ekşi, ayrıca heryeri istila ediyor... Ara ve geç olgunlaşan türlerden seçim yapacağım. Karaka İzmirde mevsim kapattı... Aynı veya yakın irilkte, çekirdekleri ufak birkaç tür seçmem lazım. Sn bari öneriniz olur mu bana? Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet hibrit olmadığı için aynı özellikte bitki elde etmeniz mümkün.
Yere dökülen meyvelerden her yerde çimleniyor bende ;) Hiç engel olmuyorum. Daha yeni 3 bitki verdim, sn. gondag ve GÜLSEN hanıma. Meyvelerini tatmaları dileği ile ;) Tohumdan çıkanlar daha geç meyve veriyor olabilir. Sn.Romantik iki bitkiden ne kadar çok üretmiş, maşallah ;) Saygılar |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl dikmiştim şimdi 2 metre oldu. Benimkinin cinsini nedir acaba? Vahşi mi?
Yanındaki Hedera ile karışmasın. |
Sn. Urla Bahçe, arkadaşın elindeki bitkinin kaynağı benim bahçemdeki böğürtlenim, o yüzden bu kadar emin bir şekilde yazdım. Sn Romantiğe 2 bitkiyi ben göndermiştim...
Sizinkinin dikensiz olduğunu sanıyorum, vahşi değil de aşı galiba ;) Yine de çok iddalı değilim. |
Teşekkür ederim. O zaman bahçemizin her köşesini karaka istilası yapacağım :)
|
Değer buna, çünkü tat, lezzet ve aroma bakımından yediğim en güzel böğürtlen.
Meyvenin bolluğu da, toplarken sapı bitkide kalıyor, ayıklama sorunu olmuyor. Tam bizlik. Ben de kök sayısını 5'e çıkardım, ufak tefek tohumdan çıkanları saymıyorum ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alımı ekim - şubat arası yapacağım için mevsim sonu değerlendirme benim de işime gelir. Teşekkürler. |
Böğürtlen meyveleri
2 Eklenti(ler)
Sayın Ağaç Dostları
Hafta sonu bahçemden hasat ettiğim Böğürtlen meyvelerini sizinle paylaşmak istedim. Buyrun afiyet olsun...Eklenti 314680 Eklenti 314681 |
Ben de ahududu olayına girenlerdenim. Şu anda olay yerinde Ruby,Willamette,Heritage ve Aksu pembesi,Yediveren olarak adlandırılan türler var.(Türk fidancılık sektöründe bulabildiğim türler bunlar, ne yazık ki istediğim asıl türleri bulmak imkansız ha unutmadan birde Hollanda boduru var :)) Geçenlerde olgunlaşan bir ahududunun tadına baktım bu kadar güzel bir meyvenin tadı nasıl bu kadar ifadesiz ve manasız olabilir anlamıyorum.(Nedeni yanlış tür seçimi) Ruby ve Heritage den umutluyum onlar yaz sonuna doğru olgunlaşıyor herhalde.
Sayın Bari övdüğünüz siyah ahududuyu nasıl temin ettiniz acaba, sayın Romantik'in satışını yaptığı dikenli siyah ahududu sizin bahsettiğiniz kültür mü merak ettim? |
3 Eklenti(ler)
Bugünkü yabani böğürtlen hasadı 2 adet dondurma kabı topladım. İlaçlama yapmıştım faydası olmuş çok iriler.
|
Alıntı:
|
Sıcak iklimde oturup ahududu yetiştirmek isteyen varsa, rubus niveaus'u denesinler. Hem siyah ahudud hemde çok verimli olduğu söyleniyor.. Tadını bilmiyorum... Tohumunu bulabilirseniz, ben yetiştirdim bir yılda yetişkin oldular, seneye meyve verebilir..
|
Bristol siyah ahududu türü antioksidan miktarı açısından ilk sıralarda yer alan belki de ilk sırada olan türmüş diye duydum. Tadını bilemiyorum ama sadece bu özelliği göz önüne alındığında bile bahçelerde yer almalı bence tabii gönüllü bahçevanlar bu bitkiye ulaşabilirlerse. Bristol siyah ahududu fidanını bulabileceğimiz bir satıcı veya yetiştirici mevcut mu acaba?
|
Alıntı:
Burada var;) |
Alıntı:
|
Bakınayım, siz görürseniz haber verin.
Teşekkürler. |
Alıntı:
Payım nerede efendim?. Küçük kardeş muamelesi mi acaba ?. Sağlıkla yeyin ve sağlıkla kalın inşallah. Elin meyvesi bizim çenemize vurdu- özürler. Şaka tabii ki. Saygılarımla lütfen. |
sayın mrduran adresinizi yollarsanız sizede birtabak yollamak isterim göz hakkıiyigünler
|
Alıntı:
Afiyet olsun. Nezâketiniz için teşekkürler. Eğer bir daha bu kadar albenili bir sunum yaparsanız seneye gelir dalından toplar yerim efendim, inşallah:))). Affetmem. Sağlıkla kalın, saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Japonun meyveleri, mücevher gibi parlıyorlar..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025