![]() |
1 Eklenti(ler)
Sarı ahududunun bugünkü hali.
|
Merhaba
Bahce duvarinin bir kismina ahududu ekmek istiyorum. Ancak komsuyla müsterek bir duvar. Ahududu bögürtlen gibi arsiz mi? Kökleri bahcenin diger kisimlarina da yayilir mi? Bir ahududu bitkisi enine boyuna azami ne kadar büyür? Sevgi ve selamlar. |
Wikipedia'da ahududu yapraklarından çay yapıldığını okudum. Deneyen oldu mu?
|
Ben de şu anda balkonda Yediveren,Heritage,Willamette,Ruby, Royalty çeşitleri var bitki yetiştirmek bende tuhaf bi alışkanlık haline geldi bu ahududu çeşitlerinin yanına sarı olan GOLDEN QUEEN veya FALLGOLD çeşitlerinden birini de eklemek isterim eğer bulabilirsem. Bizim buralarda doğal ortamda böğürtlen çok var ama ahududu yok ben heralde ilk olarak burada ahududu yetiştiricem . Valla oldukça soğuğa dayanıklıymış bana mısın demedi bu türler. Şu anda meyve tutmuş olan bir yediveren bile var.(diğerleri çiçeklenme aşamasındalar)
|
Merhabalar, yan komşumun bahçesinde böğürtlen var. Acaba o böğürtlenden bir dal kopartıp kendi bahçeme diksem kök verir mi? Lütfen yardımcı olun...
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Boysanberry çeşidi böğürtlenim...
Diğerlerinden en erken uyananı...sürgünler artık yaprak halini almaya başladı... Eklenti 203052 Hatta dip kısmından yeni sürgünler vermeye başladı,bunlar seneye meyve verecek... Eklenti 203053 |
2 Eklenti(ler)
|
E tabi cümle biraz yanlış oldu...düzeltsem mi acaba...diğerlerinden en erken uyananı derken gene kendi balkonumda bulunan diğer böğürtlenlerden bahsetmek istemiştim..
.Sn. Jezebel...kısa ve öz açıklamış ama durumu...:)) |
Sayın seyyah,
benim dikensiz olanlar da sizinkinin durumunda, sadece yaprak ve dallar yeşerdi. Bu Karaka'nın İzmire ait başarısı yoksa diğer böğürtlenler hala yeni uyanıyorlar. :p |
Sn.Jezebel...boysanberry de dikenli bir çeşit...bursa_1 var bende o daha yeni sürgün patlatıyor...diğerinin adını unuttum...oda aynı durumda...
Zaten karaka nın methinide sizin sayenizde daha öncelerden öğrenmiş olduk...tabi İzmirin sıcak bir memleket olması da ayrı bir konu... Meyve fotoğraflarını bizimle paylaşın lütfen... |
Bu ilgi ve alakamız yerli üreticiye de yön verir de umarım ...
|
çelik ile böğürtlen yetiştirmek hakkında video;
http://www.youtube.com/watch?v=9QOAXqHzhRY Ayrıca cevabınız için çok teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim. Birde verim açısından nasıl bir dal kesmeliyim ve uzunluğu video daki gibi 10 cm mi olmalı? Şimdiden teşekkürler... |
İzmir, Antalya gibi sıcak iklimlere dayanıklı, meyve tutumu bol olan ahududu ve böğürtlen cinsleri nelerdir?
|
Blueberry ve Blackberry nin dikimi aynı olduğu için bu videoyu gösterdim.
|
Sunshine blue`da yaban mersini varyetesi... Tek farki, yapraklarini dokmuyor.
Video uygulamasini, kedilerim dallarin bazilarini kirdiginda tatbik ettim. Sonuc sifirdi... :( |
1 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar bir tane böğürtlenim var balkonda uçlardan filiz verdi fakat diğer bütün gözler sanki uykudaymış gibi...hani kurudu öldü dicem ama uçları yemyeşil ...neden olur acaba...? en iyisi bir resim eklemek...
|
2 Eklenti(ler)
Benden ufak bir resim;)
Eklenti 208608 Birileri yakın zamanda böğürtlen yiyecek. Eklenti 208609 :rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
Acaba diyorum bu çeşit çok mu geç uyanıyor...çeşit isminide saksı üzerine yazmıştım ama sulaya sulaya oda silinmiş...
uçları yemyeşil fakat gözlerde hiç bir belirti yok... Sn.Romantik göndermişti bu böğürtleni bana tanıyabilsede ismini söylese...:) |
Gölgede mi kaldı biraz sn.seyyah:confused:
Isı ve ışık olmadan gelişme beklemek hayal olur. |
Alıntı:
Fakat bordo bulamacı yapmıştım tüm balkona fazla yıkanamadı hala üzerinde mavi mavi var...acaba diyorum üzerindeki bordo bulamacı gözlerin sürmesini engelliyormu?.. sonra ben biraz yıkadım kendim ama ... |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Ahududunun cindi nedir serhat bey? |
Alıntı:
|
Yediveren sanırım tek meyve halinde değilde toplu şekilde meyve oluşturuyor...
|
Bizde 7 sera yediveren var.. Şimdi 10-20 gün içinde ürün vermeye başlayacak ve şubat sonuna kadar devam ediyor. Sera ortamında böyle
|
Alıntı:
Demek resme aldanmısız...hayırlısı olsun...pazar sorunu yaşıyormusunuz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025