![]() |
Merhaba arkadaşlar bugün Ankara Forum Bauhause a uğradım sırf ithal rubuslara bakmak için. siyah-beyaz-kırmızı frenk üzümü, birkaç çeşit kırmızı ahududu türü ve sarı falgold ahududu, bikaç çeşit bektaşi üzümü vardı. 2 tane falgold aldım, 2 tane beyaz frenk üzümü aldım, iki farklı çeşit kırmızı ahududu aldım. falgoldu sayın Barinin deneyimlerinden biliyoruz hatta baya methetmişti... beyaz frenk üzümü deneyen var mıdır acaba? tadı kırmızı ve siyaha göre nasıldır? bahçemde siyah ve kırmızı var, böylece seriyi tamamlamış oldum. neyse asıl sormak istediğim aldığım kırmızı ahududu çeşitleri "schönemann" ve "malling promise" bu türler hakkında -özellikle dostumuz Bari olmak üzere- bilgisi olan dostlarımız varmı dır? yarın bahçedeki yerlerini alacaklar ama tutup meyve verirlermi Allah bilir.
|
Mailing promise vardı galiba.. Kırmızı tür bayağı var elimde, ilk yıl verenmi ikinci yıl verenmi hatırlayamadım. Fall gold çok tatlı bir türdür. O ilk yıl verir, iyi bakarsanız.
|
gule gule buyutun sn. yasinmetin,
benim tadina baktigim beyaz frenk uzumu cok guzel, sekerli bir tadi vardi, kirmizi kadar verimli ve bol salkim veriyordu, bu bahar tadina baktigimdan bir iki dip surgunu alabildim, siyah frenk uzumu (Ribes nigrum) taze meyvelerin tadi kotu, mazot karismis gibi bir tadi var (-; ,,,,,,,, hazir meyve suyu tadi ise guzel, sari ahududu tadi kirmiziya gore daha tatli, |
2 Eklenti(ler)
|
|
tesekkur ederim sn, jezebel
nanking cherry` i aldigim yerde bana ``macar bogurtlen ``demislerdi, o yuzden burada aramistim,, |
teşekkürler dostlar, falgold konusunda çok heyecanlıyım dürüst olmak gerekirse... biran önce meyvesini yemek için sabırsızlanıyorum :) bu arada sn jezebel karakadaki ihtişam da insanı büyülüyor, iki tane karakam var küçük yarın kısmetse bahçeye dikecem.. umarım bu ihtişamı dünya gözüyle ben de görürüm :)
|
Alıntı:
veya daha başka bu böğürtlene nasıl sahip olabiliriz ;) |
Siteyi takip ediyorsanız evimde yangınan dolayı taşındım.
Karakayı hafta sonu tadilatın gidişatını kontrole gittiğimde resmettim. Umarım bu hafta sonu tadına bakarım, ama erken henüz. Çelik zamanı ekim sonrası, şu anda bitkiye makas vurmam mümkün değil. |
Alıntı:
|
Şimdi ahududu ve böğürtlen aynı şeyler mi? Anlamadım ki. Biri yabani biri kültür mü? Ooooff kafam karıştı.
|
Alıntı:
Ahududuya geldiğimizde ise neandertal ile homo sapiens insan türleri gibi basit farklılıklardan öte uçurumlar oluşmuş ama yine aynı ortak ataya sahipler. Yalnız ataları tarihin çok uzak zamanlarında kalmış. Akrabalıkları var ama tamamen farklı bitkiler olmuşlar artık. Bu arada sayın jezebel çok çok geçmiş olsun, ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah kolaylık versin. |
1 Eklenti(ler)
Karaka black kendi kendine Mor salkım saksısına uç daldırma yapmış.
Sonuç: yine bana iş çıktı, ayırmazssam ikisi de birbirini boğabilir, kokleri çok güçlü. Eklenti 393040 . |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Çilek ahududu çiçeklendi. Rubus niveaus ve rubus rosifolius çiçekleri.
|
2 Eklenti(ler)
Siyah ahududu gövdesi, ahududu için iyi bir kalınlık. VE katmerli ahududu çiçeği.
|
1 Eklenti(ler)
Benim böğürtlenlerden bir dal.
|
3 Eklenti(ler)
3-4 gündür yemeye başladı oğlum meyveleri .
|
Sayın Jezebel çok geçmiş olsun. Allah kimseye yaşatmasın.
Ben saksıda ahududu yetiştirmeye çalışıyorum. Cinsinin ne tür olduğunu bilmiyorum. Ne kadar başarılı olabilirim ? Yanmış koyun gübresi koydum toprağına. Başka yapmam gereken bir şey var mıdır? |
Sn dağçiçeği; en az 30cm çaplı bir saksıda rahatlıkla meyve alabilirsiniz. Besin ilave etmeyi unutmamak kaydıyla tabi.
Sn Jezebel; yeni öğrendim ve çok üzüldüm. Çok büyük geçmiş olsun. |
Alıntı:
Herşey Allahtan. En kötüsü bile. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
İkiside siyah ahududu. Birisi rubus leucodermis biri niveaus ve çiçekleri.
|
1 Eklenti(ler)
Dev böğürtlen diye tohumlarını almıştım. Dikenli bir şey oldu büyüdü ve çiçek açtı. Çiçeklere göre dev olacak gibi.
|
2 Eklenti(ler)
|
tayberry buldum (-;
, kucuk bir fidan , bu sene meyve alamam herhale, resmine bakilirsa baya buyuk meyveler olmali, |
üstat karaka demi bunlar? muhteşemler..afiyet olsun:)
|
Bende tayberry ve sarı ahududu bulur bulmaz kaptım 2 tane, listeyi yavaş yavaş tamamlıyorum.
|
forum ankara bauhause da bol miktarda tayberry vardı geçen hafta, ondan önce fallgold vardı bolca.. ben de kaptım onlardan sayın hillbilly, bahçede yerlerini aldılar. bahçemdeki meşeliğin dibine wintergreen ve lingonberry arıyorum sırada onlar var ama bir türlü denkgelmiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Olgunlaşan rubus rosifolius meyvesi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025