![]() |
Sn copur cocopeat ve ithal torf karışımına ektim.yalnız bayağı zahmetli çimlendirmesi.26 derece sabit sıcaklık,16 saat aydınlık,4.7 ph ve sürekli nemli ortam 2 ayda çimlendi.resme dikkat ettiyseniz sürekli nemden torf karardı.bende perlit ve torf karışımına aktardım çimlenen tohumları...tohumdan üretim sadece melezleme için kullanılıyor.bende bu merağımı gidermek için denedim...
|
Teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen bir adet bendede var..Çok nazlı gelişiyor..
|
Sn . bari toprak harcında neler var çam iğneleri , kum , torf sanki ?
Asitliği ölçtünüz mü ekerken? |
SEvgili Ketir,
Evet alttaki toprak, çürük çam ibreleri karışık.. Üst kısım coco peat.. Asitlik ölçmedim... |
Sn. caturanganın getirttiği pH metreden bende de var .
Suladığım saksılardan birine sapladım ibrede hiç oynama olmadı . Bende sizin gibi çalışmıyor diyecektim ama başka bir şey denemeye karar verdim . Önce süte batırdım pH sı 7 civarında olmalı . Sonra aldım limon tuzu kavanozunu yanıma , tane tane ekleyip karıştırdım tekrar denedim . Maşallah alet canavar gibi çalışıyor , pH 4 'de kadar getirip deneyi sonuçlandırdım . Artık Sunshine Blue likapamı suladığım suyun Ph sını ayarlayıp öyle sulamayı düşünüyorum . Sn. caturanga teşekkürler . Saygılar . |
Sn Ketir bende 3 değişik ph metre var ölçme sorunları yok.sadece ölçüm yaparken ortam nemli olmalı ve ph metre yi 2/3 ten fazlasını ortama batırmamız gerekiyor.toprağa veya suya tam batırmassanız ölçüm yapmıyor.birde neticede bunlar ucuz aletler arızalıda çıkabilir şans...
|
Sn.Ketir, Sunshineblue dedinizde bendede bir adet mevsimleri şaşırmış :) var. Bu mevsimde yeni yaprak ve çiçek çıkartıyor. Normalmi ? Uykuya yatması gerekmiyormu ? Ben bu işten hiç bir şey anlamadım. Tecrübelerini paylaşırsan seviniriz.
|
Sn . sındırgılı ,
zaten normali şubatta açması ve mayısta meyva vermesi sanırım . İklimi İngiltere olarak düşünürseniz ama ... Eh iklim kuşağı Türkiyenin bulunduğu kuşak olunca daha erken olması çok doğal . Sunshine erkencidir mayısta meyvanız olursa şaşırmayın bence :) |
Bundan sonra, özel koruma altındalar. Hala kırmızı tomur ve beyaz çiçekler üzerinde duruyor. (kopartmaya kıyamadıklarım) :) Bende Phmetre kullanırken önceleri hatalı ölçümler yaptım. Asitlik oranını çam ibreleri ve kükürtle ayarlamaya çalışıyorum. Zaten bol yağmur yağdığı için problemde olmuyor.
|
Yeniden kontrol ettim sizin için sn .sındırgılı ,
"15 şubatta çiçeklerin % 50 'si "Amerikanın bazı bölgelerinde açmış olur yazıyor . Sunshine blue zaten herdem yeşil olur , yani yaprak dökmez , yaprak rengi kırmızı / bordoya döner . |
Sunshine semi-evergreen yani yarı döküyor.. Bİzimkilerde biraz mevsim şaşırması oldu, bendede aynı durum söz konusu, hem nisan-mayısta açmışlardı, birde sonbaharda açtılar..Ben yoldum tomurcukları, içeri dışarı derken biraz şaşkın durumda şu anda...
|
Benimkilerin yaprakları üzerinde , renkleri bordomsu olmuş durumda .
dalların uçlarında ufak tefek tomurcuklanma var . Gelişmeleri dikkatle izliyorum . Toprak saksıya almıştım , uygun toprak karışımı ve yağmur suyu ile sulama yaptım . |
3 Eklenti(ler)
Son durumlar:
|
1 Eklenti(ler)
Makro çekimlerde çok güzeller:
|
Maşaallah, sizin bu konuda tereddütleriniz kalmamış.
|
Teşekkürler Sn. Nariçi...Ben sadece deklanşöre basıyorum.Bitkilerimiz, o güzelliklerini bizlere gösteriyorlar..
|
Maşallah.Siz bu işi kapmışsınız.:) Meyveleride yersiniz inşallah.
|
Sevgili Caturanga, Meyva elde edebilirsem, size göndersem tohumdan üretme imkanı olurmu? Benim, bu konularda ne bilgim yeterli nede uğraşacak zamanım var..
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene tek tük meyve almıştım, meyveleri çok ufak..
|
Sn bari yanına aynı zamanda çiçek açan iri meyveli çeşitler koyarsanız.meyveler daha iri olabilir...
|
Sn sındırgılı tohumdan yetiştirilebilir fakat tohumdan üretilenler sunshineblue olmayacaktır.ingiltereden dan sunshineblue siparişi verdim,umarım sorunsuz gelir...olmadı sizden çelik alırım.çelikten üretmek daha sağlıklı...
|
Sn caturanga, öncelikle yeni sunshine blue'nuz şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Güle güle büyütüp sn. sındırgılı'nınki gibi bol çiçekler,bol meyveler almanızı dilerim. Benim de tophat hayalim birgün gerçeğe dönüşür umudundayım:)
"Tohumla sunshine blue olmaz" ne anlama geliyor? Hani limon çekirdeğinden yetişen fidanın limon değil turunç özelliği taşıması gibi mi? Eğer buysa, sunshine blue tohumdan yetişen bitkinin cinsi ne olacak? Lingonunuz için uzun zamandır yazmıyorsunuz, ne alemde? |
Merhaba .
Ben de iki adet Sunshine Blue getirttim , şimdilik toprak saksıya diktim , yağmurun altına bıraktım . 3' cü haftaları . Çelikleri nasıl almak gerekiyor ? Dikerken kırılan bir dal vardı , gelişi güzel bir saksıya diktim , acaba tutması için ne yapmak gerekiyor . Sn . Romantikten satın aldığım bir çift yerli Likapam oldu , onlar da filizlenme başladı . Saygılar . |
Sn. Nevsune lingonberry sizlere ömür...Sn Bari yenisini getirtecek...tohum meselesine gelince kültür edilmiş tüm yabanmersinleri sunshineblue,tophat vs. melez çeşitler oldukları için tohumdan yetiştirdiğimiz zaman genetik açılım göstermeleri yüksek bir orandır.sunshineblue dan tohum alıp ektiğimiz zaman büyük ihtimal ana bitkiden farklı bir çeşit olacak.ama sunshineblue da daha üstün bir çeşit olma ihtimali de var.yinede meyve veren bitkiler tohumla üretimi pek tercih edilmez.nedenide meyveye yattığı zaman ne ile karşılacağınız belli olmaz...tohumdan yetişenin cinsi ne olacak derseniz.ismi size kalmış:))
|
Sn Nevsune sunshineblue m geldi.yapraklarının yarısı bordo yarısı yeşil.amerikadan tophat lerim de yolda umarım sağ salim gelirler.esasen ankara için tophat değilde norhtsky bence daha makbul tophat ten daha verimli,bodur ve -30 dereceye kadar dayanıklı.ama bir türlü getirtmeyi başaramadım...
|
Bizimkine bir fotoğrafını gösterelim.Belki bordo renk alır..:)
|
Sn sındırgılı hafta sonu eklerim...
|
Sunshine
1 Eklenti(ler)
Sn . sındırgılı ,
ben eklersem feyz alırlar mı sizce ? İngiliz soğu yemiş Likapalarım :) |
Bu blackmoor da olmasa sunshine larla tanışamayacağız :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025