![]() |
kusura bakmayın yine araya yabancı resim karışmış acemiliğime verin.Sevgi ve saygılarımla iyi günler diliyorum.
|
Sn ormancı60 harita aslında 1912 yılına ait Osmanlı devletinin o dönemde sahip olduğu toprakları ve tüm ekonomik sosyal durumlarını anlatan bir kitapcığa ait.İsmide Memaliki Osmaniyenin cep atlası.Bende haritaların resimlerini çekmiştim.likapaları kopyalayım derken onuda kopyalamışım.kusura bakmayın.
|
Bordo renkleri göstermek işe yaradı..Bizimkinin yeni çıkan yaprakları, bordo renkte..Yarın fotoğraf yüklerim..
|
Likapa
1 Eklenti(ler)
Benim kuzuçuklar açacak mı , yoksa bana mı öyle geliyor ;)
|
Sn. Jezebel, Toprak olarak ne kullandınız, bitkileriniz çok mutlu gözüküyorlar.
|
Bana geleli hemen hemen 2 ay oluyor .
Baltık torfu getirtmistim , saksılar için satılan torfla 3:1 oranınnda karıştırıp içine kükürt ve demir tozu ekledim . Çam iğneleri toplamıştım , onları de kökün etrafına yerleştirdim . Sulamaya gerek kalmadı çünkü bu aralar yağış çok fazla . İzmir sıcak olduğu için de toprak saksı daha uygun olur diye düşündüm . Yarın saksıların dışını beyaza boyamayı planlıyorum , güneş ışınlarını yansıtıp fazla ısınmamaları için . Biz İzmirde 40C üstünü çok görüyoruz , diğer tüm arkadaşlar çok daha şanslı . |
Sn Jezebel sunshineblue için izmir sıcaklarının sorun olacağını zannetmiyorum.ama yinede ph ı ölçmenizde fayda var...
|
Sulama suyunun pH ' sını ölçüyorum .
Büyük miktarda yağmur suyum var , yazın yeterli olmayabilir düşüncesiyle limon tozu ile suyun pH ' sını uygun ayara getirmeyi öğrendim . pH ' metre çok işime yaradı . Yani durum bu . Teşekkürler sn. caturanga . |
Sn Jezebel ,
Maşallah pek şekerler.Bol meyve inşallah alırsınız.Yerlerini sevmişler belli. :) |
Aslında bunlar da ölür diye çok korkuyorum .
Umarım dediğiniz gibi olur . |
3 Eklenti(ler)
Resimler:
|
2 Eklenti(ler)
devamı:
|
zannedersem güvem le aynı değil. güvem i çok iyi biliyorum. likapanın resim ve çiçekleri bana göre faklı. ayrıca biraz daha soğuk ve yükseği seviyor
|
Oh nihayet Sunshine blue' nin pembe çiçeklerini görebildik .
Benimkiler de tomurcuklu bakalım ne zaman açacaklar :) |
Sevgili Sındırgılı,
Maşallah pek güzel. İnşallah meyveler oluşur.Birkaç arı yakalayın.:) |
Sevgili Jezebel, 2 adet cranberry,1 adet sunshıneblue ve 2 adet bluecrop yaşatamadım.Umarım bunu yaşatabilirim.Yazın, sunshine 'nınızı mutlaka gölge yer bulup orada muhafaza edin..Sevgili Oğuzhan, yeterki yaşasın...Meyva sonraki macera..:)
|
Bu akşam, Blackmoor sitesinde gezerken Toro adlı bir cins gördüm.Meyvaları aynen üzüm salkımı gibiydi..İlgimi çekti.. Sevgili Caturanga, ne dersin? Yetiştirebilirmiyiz?
|
Ben de tohumlarını yeni ektim, bakalım başaracakmıyım.
|
Sn sındırgılı sunshineblue nuz çok sağlıklı kıskandım:)) internet sitelerindeki resimler tam doğruyu göstermiyor.güzel fotoğrafları her çeşit için kullanıyorlar.sağlıklı fotoğrafları akademik sitelerde görmek mümkün.sharpblue,misty ve o'neal çiçeklendi yakında resimleri eklerim...
|
Sn. bari, Sn. caturanga angustifoliumlarınız ne alemde?
|
Alıntı:
|
Gözünüz aydın:)
Ben hala kuru dallara bakıyorum diyordum ki, size yazdıktan sonra büyüteçle incelemeye aldım. Diplerde bir yerde küçücük bir sürgünde küçücük bir yaprak görür gibi oldum. Birkaç güne dek doğru mu değil mi belli olur. |
http://www.agromillora.com.trSiteyi,yanlış yazmışım.Düzeltemedim.. Eloğlu, üretim ve hasat tekniklerini nasıl makineleştirmişler..
|
Alıntı:
Güvenç Mamıkoğlu kitabında bu tür vaccinium uliginosum-bataklık yabanmersini olarak gözüküyor, ama onun yaprak yapısı tamane farklı oval.. Ben çözemedim.. |
Sn bari vaccinium mrytillus gibi gözüküyor...birde Sn. doğa aşığı nın elini boyamış meyveler vaccinium uliginosum un iç rengi kırmızı değil yeşilimsi mavi gibi.yaprak rengide sonbahardan tahminim...
|
Sn bari tavşangözü yabanmersinleri ne durumda...3 de sağlıklıdır umarım...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Romantik ve cey cey bu tür hakkında daha iyi bilgi verebilir. |
Sn bari tek çeşit meyve vermez tavşangözleri bu sene yeniden çelikleyecem size bir brightwell gönderirim...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025