![]() |
3 Eklenti(ler)
Blackmoor' dan gelen sunshine blue , doku kültürü ile deneme yapılmak üzere Lab. gidiyor. Gidipte dönmemek var. Şaka bir yana , inşallah başarılı oluruz.
|
Bugün dere kumuna ve perlite patriot,bluecrop,brigitta ve duke daldırdım.Umarım hepsi köklenir...
|
Hadi hayirlisi, Insallah tutarlar.
|
üstlerine de çam kabukları,çürümüş çam ibreleri koydum umarım hepsi tutar.tek sorun sıcaklık.sıcaklığın 25 derece olması gerek.Saksılardaki yaban mersinleri mükemmel durumda.çürümüş çam ibrelerini çok seviyolar,içlerinde en nazlısı chandler cinsi.çok fazla dallanmıyor,ama meyvesi en büyük olanda malesef o.chandler fazla dallanmadı kıyamadım dal kırmaya.
|
Doku kulturu icin gonderdigim SunshineBlue , bir hafta Lab. da kalacak. Haftaya secimden sonra Buyukada`ya gidersem (sagligim el verirse ) ben de cam ibreleri ve cam agaclarinin altindan toprak toplayacagim. Toz kukurt ile karistirip iyice asitli ortam yaratmam lazim.
2 adet patriot ve de 2 adet Bluecrop kaybettikten sonra bunlari kaybetmeye hic niyetim yok. |
Kükürtte ekleseniz toprakta kireç varsa yine istediğiniz olmaz.büyük adadan toprak koyacaksanız ph yüksek çıkabilir.kükürt ph düşürür ama kirece çözüm degil...orman kahverengi orman toprakları yaban mersini için idealdir.sulama suyunada çok dikkat etmelisiiz.sulama suyu kireçsiz ve tuzsuz olmalı...ben ph down ismin de bi ürün aldım.yağmur yağmadığında 5 lt iki damla damlatınca musluk suyunun ph ortalama 5 e iniyo saniyeler içinde..aslında çok kolay yaban mersini yetiştirmek.benimkiler meyveye yattı.oldukça büyüdü meyveler..içlerinde bence en iyisi patriot.
|
Ben bitkilerime ph özel hazırlanmış organik gübre veriyorum.azotu sülfat şeklinde.org-tar isminde.organik toz toprak düzenleyici..coşturuyo yaban mersinini.vaktim olursa sizin için haftaya toprak alabilirim buradaki çam ormanından.uğraşmayın kükürt filan.özelime adresinizi yazın göndereyim haftaya topragınızı.
|
2 Eklenti(ler)
|
İyi görünüyorlar.Yağmur suyunu seviyolar çünkü ph 5 civarında,içinde kireç yok ,tuz yok.Türü nedir bu yaban mersininin? Aroma,büyüklük açısından chandları tek geçerim.
|
Benimkiler çiçekdeler. Bunlar ne zaman irileşti:=)))
Kıskandım şimdi:o |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benimkiler
|
Alıntı:
Başka çeşit yok.Bulmak zor burda. Daha önce normal suyla suluyordumÇok kayıp verdim.Ama artık işi çözdüm.Çeşit bulabilirsem çoğaltcam. |
Sayın Jurge çok güzeller.Maşallah.
Benimkilerde saksıda bugün üstlerine ormandan aldığım toprağı koydum. |
Benimkileri Zong götürecegim.Tayinimin çıkmasını bekliyorum.Diplerine dag gülü topragı ile çürümüş çam ibresi koyarsan bitki saglıklı büyür,azar azarda azotu SÜLFAT olan gübrelerden vermelisin.Sulama suyunda çok az kireç olmalı,tuz olmamalı hepsi bu kadar.Birde bu bitki gölge durmamalı,full güneşi seviyor.Bende duke,bluecrop,chandler,patriot,brigitta türleri var.Hayalimde toro,darrow türleri var ama malesef piyasada yok.
|
Sizde baya çeşit var .Bende bulursam alacam.Artık işi çözdüm.Bol meyveli günler dileğiyle ...
|
Oguzhan, 15 ya da 30 gun sonra meyva yemeye baslarsin.Tebrikler
Sn. Jurge, Toro`da melez bir cesit. Blackmoor`da var. Fakat, yabanciya o paralari vermek inan insanin agrina gidiyor.10 pound bitki, 15 pound ise nakliye tutuyor. Toplam: 25 pound. 3 ile carparsan 75 tl ediyor....... Bence o paraya burada, 3 adet patriot alinir. |
Yaban mersini fidanları çok pahalı...Ben tanesini 15 tl aldım Trabzon,dan.Yurtdışından kesinlikle fidan getirtmem.Ben sadece farklı türlerde olsun istiyorum.Şimdilik elimde 5 tür var.Köklendirme denemelerim devam ediyor.Geçen yıl bir tane köklendirdim.Çünkü 2 tane daldırabilmiştim.1 tanesi perlitte 15 günde köklendi.Vaktim olsa süper bi bahçe kurarım ama şimdilik fındık bahçelerinin içine serpiştireceğim..Burada yaylalarda yer gök yaban mersini...hele küçük bir türü varki tadı mükemmel.
|
Sayın Sındıgılı ,
Teşekkür ederim Evet bizim burlarda da var küçük türden.Tek tek oluyor.Benim bir adet var saksıda bir ara fotoğraflarım. |
Bugün bi orman mühendisi arkadaşla görüştüm.Yaban mersinin en iyi perlitte şubat ayında alınan çeliklerle köklendiğini söyledi..çok garipte bir yöntemi var.%80 köklenme olduğunu söylüyor.Hüseyin Çelik,in perlit ve torf karşımının pek işe yaramadığını söyledi..kendisinin bana söylediği yöntemi Japonlar kullanıyormuş..bakalım seneye bende deneyeceğim.
|
2 yasindaki Sunshineblue (adadaki ) maalesef olmus. Tabii, 1 ay ilgilenemez isen, kirmizi orumcekler yemis bitirmisler. Galerideki resimleri, bir hatira olarak kalacak.
Bakalim, digerleri ne olacak ? Galiba, pes edip Karadeniz Bolgesinden Likapa getirtip yiyecegiz. |
Geçmiş olsun.Yeni sürgün verir belki.Dallar taze yaş ise budama yapın.
|
Benim likapayı da geçen sene hayvan yemişti ağzının tadını unutmamışki bu sene gene yemiş ne güzelde sürgün vermişti .
|
Geçmiş olsun.Herşeyin bir zararlısı var..Benimkilere de yaprak biti bulaşmıştı.İlaçladım, bir gecede hepsi yok oldu gitti.Patriotlar siyahlaşmaya başladı :)
|
Alıntı:
2 yıldır bol çiçek vermesine rağmen meyvesini göremedim. Bir hafta içinde çiçekleri patladığı için de koruma altına alamıyorum. Taze Likapa yemek hayal olacak galiba :( |
1 Eklenti(ler)
patriot..
|
Sn. Jurge,
Toprak ve gubre elime gecti. Tesekkur ederim. Bu arada, 3 adet Bluecropp ve gubre de elime gecti. Gerci, meyvalarin bir kismi (yesil yesil ) kargo esnasinda dokulmus ama olsun. Doku kulturu icin verdigim bitki, carsamba gunu elime gececek. Saksisini senin gonderdigin toprak ve gubre ile yenileyecegim.Bit ve kirmizi orumceklere cok dikkat etmek gerekiyor. Yarin, fotograflarini yuklerim. |
Size bol toprak lazım şimdi..Benim toprağı inanın çok sevecektir bitki.İçine birazda ladin talaşı koydum onun.Gübreyi üstten verin toprağa karıştırın.Bolca yağmur suyu ile sulayın.2 haftada canlanmayı göreceksiniz :) bu gübre çok hızla etki ediyor bitkiye.Ne kadar çok versenizde bitkiyi yakmıyor.benimkiler mükemmel durumda.Keşke patriot alsaydınız.Dikine inanılmaz kuvvetli büyüyor,meyveleri de oldukça büyük.Polonezköy taraflarında benim gönderdiğim nitelikte topraklar vardır.Uğraşmayın kükürt filan.
|
Bitler veya örümcekler için ddvp tarzında ilaçlar var. damlası bile bu haşereleri yokedebilir.Ben 1/2 lt ye 3 damla attım hepsi yok oldu gitti.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl köklendirdiğim minik ligarbam :)
|
Bugün benim bluecrop bana büyük bir süpriz yaptı.Bizim yapamadığımızı kendisi yapmış.Dipten yavru büyütmüş :) hemen çıkarıp başka bir saksıya aldım..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025