![]() |
Alıntı:
Ne gübresi veriyorsunuz. |
Leonardit katkılı ph özel olarak düşürülmüş azotu sülfat olan organik bir gübre.ORG-TAR organik toprak düzenleyicisi.Yanlız bu gübre TC genelinde satılandan farklı.Aldığım yer özel olarak ph ayarlattık demişti.www.teknotarim.com adresinden alabilirsin.Bayinin bana söylediği gübrenin oranlarını yaban mersini için özel olarak düzenledikleri şeklindeydi.Gerçektende öyleymiş.Bayılıyolar bu gübreye..Benim patriotlar siyahlaştı..dukeler hala yarı kırmızı..chandler ise hala yemyeşil,brigittada hala yeşil..
|
Afiyet olsun demeye az kalmis. Hopa`dan gelen Bluecropp`lardaki meyvalar henuz yesil. Yarin, hepsi Buyukada`ya gidecek. (bakalim, nasil goturecegiz ? ) Kedilerin mamalari, laptop ve de 4 saksi likapa..........
Bugun, Doku kulturu Lab. ile gorustum. 15 -20 adet tuplerde cogaltmaya baslamislar.Hayirlisi bakalim....... Leonardit, topragin organik ozelliklerini arttirmak icin tek basina kullanilabilir. fakat, gubre degildir. |
Sn Sındırgılı ne durumdalar yaban mersinleriniz..ben hasata başladım :) en olgun meyvelerin çekirdeklerini topluyorum.birde çekirdekten fidan çıkarmayı deneyeceğim.
|
BlueCropp`larin meyvalari yesilliklerini daha bordoya cevirmediler.Beklemedeyim.
Sunshine Blue, saksi degisikligi ve de senin toprak ile iyice cosup surgun vermeye basladi.Bu sene ondan meyva beklemek hayal. Cekirdekten fide uretiminde bazi acilimlar gorebilirsin. En iyisi celikten yetistirmek. En kisa surede fotograflarim.Buyukada`da, VINN maalesef calismiyor, teknoloji boyle bir sey. |
Alıntı:
|
Benim gönderdiğim topraktan İstanbulun kuzeyinde polonezköy taraflarında bolca bulabilirsiniz..sevindim bitkinizin coşmasına :) benimkilerde çılgınlar gibi büyüyorlar.aslında bitkiyi coşturan organik gübre.
|
2 Eklenti(ler)
Balkan daglarindan gelen siyah yaban mersini fideleri inşallah tutarlar.
|
1 Eklenti(ler)
Aradan geçen 11 günde fazla bir değişiklik yok bir kaçtane kuruma dışında.
|
balkanlarda siyah yaban mersinleri
4 Eklenti(ler)
toplanan meyveler fotoda goruldugu kadar buyuk degil ama gorundugunden cok lezzetli. Ayrica resimdeki mersinler tamamen acik alanda tam gunes altinda yetisiyor, toprak pH olcmedim ama kesinlikle asitik degil
fotolarda gorunen fideler 20 cm civarinda, rodop daglarindaki mersinler daha buyuk fidelere sahip, fidelerde dallanma goruluyor, cali formunda yani, Kirmizi meyveliyi kendim bulamadim dostum, kusura bakma. gene arkadaslardan getirmelerini bekleyecegim. rodop daglarinda orman icinde agac golgeliklerinde yetisiyor,meyve toplamak icin agzi tarak seklinde olan genis agizli tahdadan yapilmis bir kurek kullaniliyormus, ben elle toplarken saatlerce ugrasmistim, |
3 Eklenti(ler)
merhabalar, şubat ayında ayında satın aldığım duke cinci blueberry fidanım bir hayli gelişti. diplerinden sürgün verdi. yazın 5-6 adet meyvesi yedik afiyetle çok güzeldiler.Ben kendi düşenceme göre bir deneme yaptım. Acaba yaz budaması yaparsam ikinci ürünü alma şansım olurmu diye maalesef tutmadı. ama güzel taze sürgünler verdi ucundan.Üçüncü resimdeki kırmızı çizgiler yeni sürgünlerin uzunluğunu gösteriyor. resimlerini ekliyorum. Diplerinden veren sürgünleri çıkararak fide poşetlerine diktim. şu anda çelik ya da fide dikmek için uygun bir zaman değil belki ama sonbaharda çiçek gözlerini verdikten sonra saksısından çıkarmak istemedim. Çok enteresandır, saksısından çıkardıktan sonra 1 litrelik pot saksısının toprağının dışında kök salmadığını gördüm yani benim sonradan ilave etttiğim toprağa hiç kök salmamış. İnşallah kurutmadan bu seneyi atlatıp seneyede meyvelerini görmek kısmet olur. Fidanım için tavsiyeleriniz varsa esirgemeyin lütfen. Herkese seneye bol meyveli günler dilerim.
|
5 Eklenti(ler)
Karadenizden vacciniumlar.
|
3 Eklenti(ler)
Fotoğrafların devamı.
|
paylaşımın için saol kadeşim bendede tohumları var yaban mersinin askden getidim ektim baklım ne olacak :D
|
temmuz sonu perlite daldırdığım çeliklerden %70 köklendi..yağmur suyu veya ph düşük su ile sulandılar.Türler chandler,patriot,bluecrop,duke..2 yaşlı çelikler daldırmada kullanıldı.Şimdi tohumda üretmeyi deniyorum.Bakalım ne çıkacak tohumlardan..
|
Yurt dışından getirmek için güvenilir site varmı arkdaşlar.
|
Alıntı:
|
Daha önce forumdan bari ve jezebel sorunsuz şekilde aldılar.
|
Yetiştiriciliği konusunda pek çok arakdaşımız sorun yaşamış. İstabulun göbeğinde yılda 25-30 ton yabanmersini üreten firmanın olduğunu biliyorum.. Ve Yalovada neden olmasın mantığı ile yola çıktık. Sizin sayenizde fidanı yurt dışından getirttik. Bakalım iklimi toprağı sevecekmi.
Gelen fidanların birinin dalı kırılmıştı. Ama genede sağlam gözüküyordu.. Blackmoor u tercih ettim. Yardımcı olanlara teşekkürler. ilerleyen zamanlarda resimlerini paylaşırım. |
Yillarca ozel kaynak elektrodu yaptirdigim Holding, megersem yanibasimizda YabanMersini de uretiyormus. Tesekkurler serhat_Onder......
|
Alıntı:
|
Gedik hOLDING KURULUSU GEDIK flora......
|
Alıntı:
Bu arkadaşların yıllık 300 ton a yakın çilek. 5 er ton ahududu böğürtlen üretimlerinin yaninda 35-40 ton yaban mersini üretiyorlar.. Tamamen Üzümsü meyveler üzerine çalışıyorlar . İstanbul piyasasının büyük kısmını karşılıyorlar. |
toprak isteği asitli olarak biliyorum.bizim ormanlarda doğal olarak yetişir.
|
Merhaba;
Maviyemişin bu kadar sevenini görmek çok güzel buradakı bilgilerden çok faydalandım bende Ordu-Ünye'de maviyemiş yetiştiriyorum elimde reçeli,şurubu,az şekerli marmelatı ve özellikle şeker hastaları için şekersiz marmelatlar bulunmaktadır.Önceki sayfalarda faydaları anlatılmış.Tamamen ev yapımı ve doğal yollarla üretilmektedir temmuz ayında ise bol miktarda taze meyvesi de olacak nasipse.İlgisini çekenler için numaramı yazıyorum bu numaradan bana ulaşabilirler tecrübelerimide paylaşabilirim:0544 803 64 37 KOLAY GELSİN. |
Gedik flora hangi marketlere veriyor.Yerli olarak üretim yaparak istanbul piyasasının ihtiyacını karşılıyorlarsa ne ala.Nerede üretim yapıyorlar bişlen var mı* Gebze ovasında üretim yapan bu grup olabilir mi? Şunu diyebilirim ki en iri ve tatlı yaban mersinleri Rize den geliyor.
|
4 Eklenti(ler)
Birde hawaide yetişen bir tür var. Oheloberry. Çok hoş, volkanik külde bile yetişiyor. En alttakilerde benim minikler.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim ormandan çıkardığım yaban mersini ve kocayemiş fidanı.Çatı katında sıcak ortamda yeşillenmiye başladılar
|
''Myrtus microphilla'' Yaban mersini Osmanlı Bahçesi Fidanlığında Akdeniz de yaygın olarak yetişen türü geldi. Birçok hastalığa deva olduğu bilinen bu ilgi çekici görünüşlü meyvenin şimdide insan beyninin genç kalmasını sağladığı alzheimer hastalığını önlediği tıp dünyasında yankı uyandırdı.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Oheloberry-hawaii yaban mersinleri bayağı büyüdüler.. Ve bahçeden bir foto... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025