agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Yaban Mersini, Likapa (Blueberry- Vaccinium) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/2189.htm)

remagen 14-01-2013 19:47

tavisyem şudurki yurtdışınan getirtbiliyorsan getirtmen.Özellikle Amerikadaki fidanlar formlu 2 ay önce 2 tane blueray getirdim yanımda, burada satılan fidanların 3 katı ve çok daha sağlıklı.Nothland türü Abra da varmış ama henü satışı başlamamış.

Hillbilly 15-01-2013 00:23

TORO,DARROW,BLUECROP,ELLIOT,DUKE kültürlerini, bunların dışında yerli likapayı ve ayrıca yine Murt(hambelis) i bulabilirsiniz ülkemizde. Biraz azimliyseniz belki bir iki kültür daha mesela Chanticleer ve Bluejay fidancılardan bulabileceğiniz diğer kültürler.

gizsu 23-01-2013 19:34

Karadenizden fidan getirttim iki tane birisi kurudu birisinin bir dali filizlendi diger dalindan ses soluk yok cok istiyorum yetistirebilmek ama kurur diye cok korkuyorum iceri aldim soguktan etkilenmesin diye oneriniz var mi.

gizsu 23-01-2013 19:45

Ben alanyada yetistirmeye calisacagim suyunu nekadar vermeliyim,o kuruyan fidan canlanabilirmi acaba elde edebilmek icin cok ugrastim kurursa depresyona girecegim valla:)eger kurumazsa cogaltmam mumkunmu kuru meyveden gojiberry altin cilek ve pasiflora yetistirdim bunu beceremedim birturlu belki paylasmayi seven biri beni mutlu eder:)Alanyada sokaklar murt ve yaban mersini dolu yabani siyah mersinle likapayi ayni zannediyor buradakiler fideleri gonderenler alanyada olmaz demis ama lutfen olsun

bari 24-01-2013 07:19

Güney orjinli türler denemeniz lazım. Aksi halde, nemli bir ortamda tutmanız lazım. Birde yazın serinletmeniz gerekebilir, Alanyada 1 sene kaldım sıcaklara dayanamaz yoksa.

gizsu 29-01-2013 15:07

likapa fidesi can çekişiyor

3 Eklenti(ler)
Daha önce bahsettiğim fidelerim,birisi tamamen kurudu sanırım canlanmaz artık,diğeri de bir dalı tomurcuk yaptı diğer dalında bir hareket yok ne yapmam ya da ne yapmamam gerekir yardımcı olursanız sevinirim çok anlamıyorum.

-serap- 01-02-2013 11:44

Merhaba gizsu;
Bu bitki iç mekanda yetişmez ki fidanı siz mı saksıladınız cunku toprak cok onemlı asit toprak olmalı yanı saksının topragını analız ettirmessıniz fakat asit torf ile karıstırabılırsın fılızlenmeyen dalı bıraz daha bekleyin fılızlanmesse mutlaka kuruyacaktır ama uzulmeyeın eğer topragını severse yanlardan bol bol surgun atar bu yıl kolay gelsın...

-serap- 01-02-2013 11:46

Bu bıtkı oralarda kolay yetişemez yazın cok serin ve bıraz golgelık bır alana koymalısınız yoksa meyeve veremez ama ınsan ısterse her seyı yapar umarım bu yıl urun alırsınız...

gizsu 02-02-2013 13:51

Ilginiz icin cok tesekkurederim ,kuru meyveden gojiberry ve altin cilek yetistirip meyvelerini yedim bunuda inat ettim ama bakalim ne olacak,diger saksidaki icin ne dusunuyorsunuz kurumus sanirim soksemmi yoksa bir umit varmi birde balkonami cikarmaliyim iceri alinca filizlendi toprakta torf ben bu konuda cok bilgili degilim asit olcumu falan bilmiyorum :)tesekkurler.

Selçuk Örnek 21-02-2013 19:39

Sayın Gizsu, akdeniz iklimi ne yazıkki y.mersini için çok sıcak. İklim zonu 10-11 diye biliyorum Alanya'nın. Ancak eğer bulabilirseniz güney çeşitleri ya da tavşangözü cinsinde bir şansınız olabilir.Ph 4-5 toprak ise şart. İyi şanslar.

gizsu 28-02-2013 09:08

2 Eklenti(ler)
merhaba yardıma ihtiyacım var,elime tohum şenliğinden ulaşan tohumlardan hangisi benim istediğim anlayamadım,internette arattığımda ikiside aynı meyve gibi ben resimdekinden istiyorum yardım edermisiniz hangisi benim istediğim meyvenin tohumu..

bari 28-02-2013 10:35

Sağdaki, zaten murt. Sizin oralarda bolca bulunur, beyaz büyük meyveliside olur. Soldaki yaban mersini..

gizsu 01-03-2013 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 1110692)
Sağdaki, zaten murt. Sizin oralarda bolca bulunur, beyaz büyük meyveliside olur. Soldaki yaban mersini..

Tesekkurederim cevabiniz icin yani ligarba olan benim istedigim yanlis anlamadimsa.bende murt cikar diye korktum hic sevmiyorum cunku :)

sındırgılı 22-03-2013 09:11

2 Eklenti(ler)
Saksida olan, Y.Mersinlerim yavas yavas tomurcuk ve de yaprak vermeye basladilar. Zaten, Sunshineblue yapraklarini dokmeyen bir cesit.

Yenisu 31-03-2013 12:02

Arkadaşlar, bende 20 dönümlük bir arazide mavi yemiş yetiştirmeye çalışıyorum. Bu sitedeki çalışmaları keyifle izliyorum.Benim arazimde yabani formları bol miktarda var.Havadar,serin,ve rutubetli iklimi seviyor diye kısaca özetleyebiliriz.Toprak asit(4,5-5-5) ve kireçsiz bol su ...Belki size ters gelecek ama önce yerli doğal yetişen ayı üzümleri ile tecrübe kazanıp sonra ithal olanları yetiştirsek nasıl olur !!!!

Yenisu 31-03-2013 12:06

Daha evvel saksıda denedim.Ancak 3 sene yaşatabildim. Üstelik Zonguldak şartlarında.Şu anda bahçedekiler fena değil.

Yenisu 31-03-2013 12:09

Birde mutlaka asit torf kullanın sevgiler...

Hillbilly 02-04-2013 20:28

Peatmoss Etçil Bitkiler için ph2.5-3.5 diye bir ürün buldum acaba bu ürünü yaban mersini için kullanabilir miyim? Birde GARTENGOLD SUBSTRATE 0 -ph 3- adında bir torf var ama onu bir türlü bulamadım. Bahçede likapalarım için genişçe bir yatak hazırlayacam (3m*5m). Düşük ph torfu, leonardit ve keçi gübresi ile karıştırmayı düşünüyorum. Ortaya çıkacak olan toprağın ph'ı sanıyorum 5'i bulur.

-serap- 16-04-2013 12:07

Merhaba;Bu yıl mavıyemıs bıtkılerımden urun beklıyorum mayıs-hazıran aylarında taze mavıyemıs meyvesı yemek ısteyenlere temın edebılırım sağlıcakla...

gizsu 03-05-2013 17:39

1 Eklenti(ler)
Tohumlar cikti ama emin olamadim bunlar ligarba yani yaban mersini mi yoksa kendi biten otlardan mi acaba..

athena -asena 03-05-2013 20:03

1 Eklenti(ler)
Yaban mersininde meyveler gözükmeye başladı.

gizsu 04-05-2013 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizsu (Mesaj 1093747)
Daha önce bahsettiğim fidelerim,birisi tamamen kurudu sanırım canlanmaz artık,diğeri de bir dalı tomurcuk yaptı diğer dalında bir hareket yok ne yapmam ya da ne yapmamam gerekir yardımcı olursanız sevinirim çok anlamıyorum.

Bu yaban mersini halaaa aynen duruyor ne yaprak cikti ne tomurcuklarda hareket var neyapmaliyim..

FatihBahce 21-05-2013 10:34

2 Eklenti(ler)
Bir ay önce diktiğim blueberry ilk meyvesini verdi.

Eklenti 407679

Eklenti 407680

bari 04-07-2013 21:31

1 Eklenti(ler)
İç anadolu, yaban mersini 2. yıl meyveler..

karbil_80 13-07-2013 13:49

Arkadaşlar forumdan bır kac arkadaşa özel mesaj yolladım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Hastam var ona yaban mersini almak ıstıyorum organık bana yollıyabılecek arkadas varmıdır **** nerden temın edebılırım yardımcı olurmusnuz.Bursada ıkamet ediyorum

bari 13-07-2013 17:48

Uludağdan sonbaharda toplayabilirsin.. Yabanileri tam organik..

dünyam1 10-08-2013 09:38

arkadaşlar yaban mersini fidanı alacağım hangi cins bol meyveli ,yaprak dökmeyen hafif tatlı olacak buruk ekşi istemiyorum :)

Nenay 14-08-2013 11:39

Merhaba herkese,benim saksıda büyütmeye çalıştığım yaban mersinlerinin yapraklarının uç kısımlarına doğru kahverengine dönüşler var. Sanki kuruyacak gibi,acaba toprağında bazı eksiklikler mi var? Ne yapmam gerekiyor bilemedim.Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Nenay 19-10-2013 18:13

Tak tak,kimse yok mu? :))

daraban 14-11-2013 15:28

Selamlar arkadaşlar bahçeme fidancıdan yaban nersini diye 2 adet fidan ekmiştim. şimdi ikiside meyve verdi. aşağıda resimlerini yayınlıyorum. bu bitkiler gerçekten yaban mersini mi ve hangi cinstir. birde bunlar nasıl yenir, reçeli marmelatı, veya hoşafı yapılırmı? bana bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

http://n1311.hizliresim.com/1h/g/ujkcc.jpg

Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Ykle

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025