![]() |
Yarın, Print yapayımda benimkine göstereyim..Belki feyz alır..da kendine gelir. Bu olayı bir yerlerden hatırlıyorum..Sevgili Nevsune Hn. hatırladınızmı? Sevgiler..
|
Blackmoora geçen sene yazmıştım, tophat satmayı düşünmüyormusunuz forumdan alacak çok kişi var diye, üretim planlarımızda var demişlerdi, bir gelişme olmadı...
|
İngilterede canlı bitki gönderen başka site yok mu?
|
Ben hemen hemen 8-10 siteyle kontak kurdum, hiçbirisi blackmoor gibi ticari yaklaşmıyor.. Kİmisi bitkiler yolda ölür diyor, kimisi yasak diyor, kimisi posta ücreti çok tutar diyor... Aslında 2 kiloya kadar paket 15 sterlin, sorunsuz geliyor.. Yeterki karşı taraf göndersin...
|
Ben www.suttons.co.uk ' tan 5 kök Polka aldım geçen sene .
Blacmoor' a göre biraz pahalı ve biraz da yavaşlar . |
resimler
3 Eklenti(ler)
|
Bizimki, İstanbul havasından yeşil kaldı herhalde.:)
|
resimler
3 Eklenti(ler)
|
5 adet tophat siparişi verdim amerikadan.adamları ikna etmem çok zor oldu,tüm mesuliyeti peşinen kabul ettim.bakalım sağ salim gelebileceklermi...
|
Alıntı:
|
Sn bari sizden aldığım vaccinium angustifolium kenardan kıyıdan gözüküyor...
|
yalnız lingonberry hangi çeşit bilgi vermemiş...
|
Alıntı:
|
evde sadece sunshineblue ve angustifolium var.diğerleri bahçesi olan boş bir evim var orda duruyor.haftasonu gidecem bakmaya...tavşangözü yabanmersinlerinin eskişehirin kuru sıcaklarına dayanacaklarını düşünüyorum...
|
Sn bari kuzey cinslerini sakarya nemli olmasına rağmen yazın çok mutlu göremiyorum...
|
Sn caturanga, lingon için çok üzüldüm. Ne kadar hevesleniyordunuz yazık olmuş. Neyse yine hallediyormuşsunuz hiçdeğilse.
"Sunshine blue" larınız çok güzel görünüyorlar, güle güle büyütün. Benim tophat isteğim saksı için çok uygun olması, tam bodur olmasa bile yine de istediğim ölçülere yakın olması gibi nedenlerle. Sizin yazdığınız "norhtsky" i daha önce bilmiyordum baktım o da fena değil ama ben tophat'in ilk fotoğrafını gördüğüm anda aşık olmuştum:) Sizinkiler geldiğinde gelişimlerini birlikte izleriz. Bir ortak getirtme olursa ben de kavuşurum inşallah. Angustifolia'nızın ne yaptığını çok merak ettim. Evin içinde mi tutuyordunuz? Neresinden ne çıkardı? Bir fırsat bulursanız görüntüleyebilir misiniz lütfen. |
Alıntı:
Sevgili Sındırgılı "sunshine blue"nuzun yaprakları neden illaki kızarsınlar istiyorsunuz ki. İçerde değiller mi? Belki soğukları algılayamadıkları için yapraklar kızarmamıştır. Ne kadar sağlıklı, ne kadar güzel görünüyor. Bereketi her daim devam etsin:) Bu yaz Eskişehir'den başlayarak, Sakarya, İstanbul adalar dolaşıp üzümsü kalite kontrol yapacağım;) |
Sn Nevsune içten duygularınız için teşekkür ederim.Tophat ler biraz pahalıya mal oldu 5 tanesi için 200 $ ödedim kargo dahil.umarım kargoda veya gümrükte sorun oluşmaz...Vaccinium angustifolium lar ısıtma olmayan kapalı bir alanda duruyor.Yarın müsait olursam gidip fotoğraflıyacam...
|
Tophat
4 Eklenti(ler)
|
Tophat
1 Eklenti(ler)
Tophat lerin saksı değişim zamanları gelmiş.yeni toprağa aktardım.toprağı 2 ay kadar önce hazırlayıp nemli tutmuştum.6.5 ph bahçe toprağı,6 ph torf,5.5 ph cocopeat,3 ph baltık torfu ve çam ibrelerinden oluşan bir toprak karışımı
Eklenti 125086 |
cep telefonu ile çektiğim için fotoğraflar net değil.tophatlar yapraklı ve çiçekli geldi...sanırım sera ortamında duruyorlardı.yaklaşık 10 gündür paketli oldukları için çiçeklerin çoğu dökülmüş...
|
Gözünüz aydın sn . caturanga .
Hemen alışırlar inşallah . Alman bir sitede gördüm , umarım Türkiyeye gönderiyorlardır . |
Maşallah.Güle büyütün .
Gözünüz aydın Arkadaşlar. |
Sn caturanga yavrularınız çok güzel görünüyorlar. Sizin adınıza çok sevindim. Güle güle büyütün. İlk tomurcuk, ilk çiçek ve ilk meyve haberlerini sabırsızlıkla bekliyor olacağım:)
Hazırlıklar iki ay önceden başlamış, ellerinize sağlık. Ben biraz günübirlik olduğumdan, biraz da sürprizler yüzünden son dakikada toprağa kükürt ve çam ibreleri ilave edebilmiştim:rolleyes: Daha önce de yazmıştım, sizin phmetreden ben de almıştım ama oğlumla uğraştık durduk bir türlü sonuç alamadık. Nemli toprağa koyduk, kuru toprakla aynı sonucu verdi. Gündüz ışığında ışığı çalışmadı, ancak yanan bir ampulun altına getirdiğimizde ibre yerinden biraz oynayabildi. Bu yüzden ph metresine de hiç güvenemeyip iade ettim. Benim için de önemli olan nem ve ph ölçmesiydi. Sizinki gayet güzel çalışıyor. Bir daha gördüğümde yine bir deneyeyim bakayım. |
Sn Jezebel,Oğuzhan ve nevsune teşekkür ederim.Sn nevsune ben toprağı önceden hazırlayıp nemli olarak naylon poşetlere doldurup bekletiyorum.bu süre zarfında istenilen kıvama geliyor.bu ph metre den kendime 3 tane aldım. 3 üde düzgün çalışıyordu.2 sini ben dağ bayır ph ölçerken mekanik olarak bozdum.kükürt ve çam ibreleri ph ı hemen değil zamanla düşürüyor.bu süre zarfında limon tuzu geçici çözüm...
|
Bu sene zamanım olursa elimdeki tüm çeşitlerden çelikleyecem.
elimdekilerin listesi şöyle vaccinium angustifolium zone 2-7 vaccinium tophat 4-7 vaccinium darrow 5-7 vaccinium spartan 3-7 vaccinium chandler 4-7 vaccinium sunshineblue 5-10 vaccinium sharpblue 7-10 vaccinium misty 5-9 sunshineblue ile benzer yüksekboylu vaccinium O'neal 5-9 vaccinium rabbiteye powderblue 6-10 vaccinium rabbiteye brightwell 6-10 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 125351
Eklenti 125352 Eklenti 125353 Eklenti 125354 Eklenti 125355 Geçtiğimiz sonbaharda yaylada topladığımız likapaların resmidir. |
kusura bakmayın mantarlarda araya karışmış.
|
Arkadaşlar bide bu resimleri acaba orjinal haliyle nasıl kopyalayabilirim.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 125435 inşAllah doğru olarak yükleyebilmişimdir de aynı resimleri sürekli yükleyip görüntü kirliliği oluşturmam.Sevgi ve saygılarımla.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025