![]() |
|
![]() |
#751 | |
Ağaç Dostu
|
Yediveren
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Ağaç Dostu
|
Ahu
Alıntı:
O zavallıyı 10 gündür geniş bir saksıya , güzel bir torf kullanarak dikseydiniz keşke . Siz kendiniz 10 gün sadece suyla , dar bir hücrede idare etmediğinize göre , onun da bazı ihtiyaçlarının olabileceği aklınıza gelmiş olmalıydı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Yeni mahsül olup olmadığını bilmiyorum. Bauhause dan almıştım.. Saksıya almak için yaprak gözlerinin çıkmasını beklemiştim ben bide..Ne bileyim ben onları fide gibi düşündüm, daha sonra yerine alacaktım. Şimdi alsam umut var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu türde tık yok.Yani bana göre malling promis ahududunda sorun var. Akdoğadan bir arkadaş foruma giriyordu sanıyorum net bir cevap verebilir çünkü tedarikçisi onlar. Ben Bauhausa gidip değiştirin derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
|
Alırken çok garipsemiştim nasıl bu iki çubuktan yaprak gözleri çıkacak diye.Çünkü çubukların içleri sünger gibi.. Neyse ben dediğiniz gibi yapayım gidip değiştireyim en iyi çözüm bu gibi görünüyor.. Herkese teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
|
Çiğdem hanım madem o cinsin tüm bitkilerinde sorun var , değişim için tanınan süreyi geçirmeden hakkınızı kullanın . Fazla sert çıktım sanırım . Ama empati bitkilerde de işe yarıyor ![]() Yeni bitkinize güzel bir ortam hazırlayın , ışık , su ve gıdasını( gübre ) unutmayın . Balkon veya bahçe en uygun mekan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn;Hhatice ,bu aralar çok yoğunum.Yeni farkettim, geç cevap için kusura bakmayın. Bende tohumdan ilk kez yetiştiriyorum. Daha çiceklerini göremedik, Fotolarını yüklemeye çalışırım. Böğürtlenlerin dip sürgünlerini yeriniz küçükse kesebilirsiniz, birazda sizin bitkiye vermek istediğiniz forma bağlı . Ben mart başında böğürtlen ve ahududuların hepsini budadım, onlarında fotolarını yüklemeye çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2010
|
HASAT: Ahududu meyveleri saplarından kolayca ayrılmaya başladıktan sonra sabah erken saatlerde hasadı yapılır. Haftada 2-3 defa toplanır. Sıcak ve kuru havalarda daha sık hasat edilebilir. Meyveler küçük plastik kaplara toplanıp büyük kasalara dizilir ve bu şekilde nakliyeye hazır duruma getirilir. Bölgemiz için henüz yeni olan ahududu yetiştiriciliği, çiftçilerimizin yukarıda belirtilen bütün teknik bakım işlerini eksiksiz yerine getirerek bilinçli bir şekilde yetiştiricilik yapabilmeleri için, en yakın tarım kuruluşlarına baş vurarak uzman elemanların tavsiyesine göre hareket etmeleri yararlı olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Yeni Üye
|
Orjinal Mesaj Sahibi cigdemozkan Alırken çok garipsemiştim nasıl bu iki çubuktan yaprak gözleri çıkacak diye.Çünkü çubukların içleri sünger gibi.. Neyse ben dediğiniz gibi yapayım gidip değiştireyim en iyi çözüm bu gibi görünüyor.. Herkese teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Yeni Üye
|
Sn;Hhatice ,bu aralar çok yoğunum.Yeni farkettim, geç cevap için kusura bakmayın. Bende tohumdan ilk kez yetiştiriyorum. Daha çiceklerini göremedik, Fotolarını yüklemeye çalışırım. Böğürtlenlerin dip sürgünlerini yeriniz küçükse kesebilirsiniz, birazda sizin bitkiye vermek istediğiniz forma bağlı . Ben mart başında böğürtlen ve ahududuların hepsini budadım, onlarında fotolarını yüklemeye çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Yeni Üye
|
Yok yeni değil. gecen seneki mahsul... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Alıntı:
Sevgiyle kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
fiyat bakımındanda gayet pahalı ve ürünlerde istenilen verimi vermiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaç Dostu
|
2.parti aynı cins ahududular gelmiş, bu sefer tomurcuklu ama tek çubuk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
|
Ahududu filizlendi
arkadaşlar geri iade etmeyi düşündüğüm ahududum filizlendi.. Ben çubuklarda bir filizlenme bekliyordum kökten filiz verdi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Jezebel...gerçekten çok sevindim tamda umudu kesmişken.. Dediğiniz gibi yerine aldım gübresini de verdim...Bakalım mevyelerini hep birlikte yeriz inşaallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
|
Neden olmasın ? Çok hızlı çoğalan bir bitki ![]() Bu başlıkta adettendir , siz seneye o bitkinin yeni sürgünlerinden birini bana verirsiniz , ben de size bendeki 8 çeşit Ahu ' dan birinden sürgün gönderirim ![]() Takas güzelldir , elimizdeki çeşitleri arttırırız ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
|
Tabii ki seve seve. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
|
sizdeki 8 çeşit ahududu türlerinden hangisi var acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Çiçek açan dikensiz böğürtlenim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Merhabalar...bende kısa bir süredir balkonda gojiberry,salatalık ,domates ve ağaç çelikleri köklendiriyorum.. saksıda böğürtlen de yetiştirmek istiyorum ama henüz acemiyim okuduğum kadariyle epey bir cinsi var böğürtlenin acaba bu konuda uzman arkadaşlar başlangıç için hangi cinsi tavsiye edersiniz ...saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|